Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Η "λίστα Λαγκάρντ" διαβιβάστηκε στον Πεπονή

 ImageΗ "λίστα Λαγκάρντ" παραδόθηκε στο ΣΔΟΕ αφού το Μέγαρο Μαξίμου προώθησε άμεσα το υλικό  που έλαβε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ  σήμερα το πρωί ...


"Σήμερα το πρωί στις 11 ήρθε στα χέρια μου από το γραφείο του πρωθυπουργού ένας φάκελος από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ", δήλωσε ο νέος επικεφαλής του ΣΔΟΕ  Στέλιος Στασινόπουλος μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αρμόδιο για το οικονομικό έγκλημα  Νίκο Παντελή. Ο Σ. Στασινόπουλος, ωστόσο, αρνήθηκε να αποκαλύψει το περιεχόμενο του φακέλου, το οποίο, όπως είπε, δεν έχει δει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Θα το εξετάσουμε και θα το διαβιβάσουμε «εκεί που πρέπει».

Πριν από λίγο  έγινε γνωστό ότι ο φάκελος περιείχε ένα usb stick το οποίο διαβιβάστηκε ήδη στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Πεπόνη ο οποίος διερευνά την υπόθεση της χαμένης λίστας Λαγκάρντ.

Ωστόσο η συγκεκριμένη λίστα που κατέληξε στα χέρια του Ε. Βενιζέλου δεν είναι ξεκάθαρο σε κανέναν αν είναι η περίφημη λίστα Λαγκάρντ ή μέρος αυτής, δεδομένης της παραδοχής του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι δεν παρέδωσε όλα τα στοιχεία στον κ. Διώτη, παρά μόνο όσα έκρινε ο ίδιος σημαντικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η λίστα Λαγκάρντ άλλαζε χέρια άτυπα επί ενάμιση χρόνο περίπου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρώην κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ολόκληρη η λίστα παρεδόθη στον κ. Παπακωνσταντίνου από την πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας κα Κριστίν Λαγκάρντ χωρίς πρωτόκολλο και ο κ. Παπακωνσταντίνου με τη σειρά του έδωσε ανεπίσημα τη λίστα στον κ. Διώτη, ο οποίος επίσης ανεπίσημα εγχείρησε στον κ. Βενιζέλο τη λίστα που του είχε δώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου. 

 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...