Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Το χρέος και ΤΟ ΧΡΕΟΣ



Της Ηλέκτρας Αντωνοπούλου – Πανάγου. Η καταστροφή της χώρας συνεχίζεται. Το απεχθές και προδοτικό έργο που ξεκίνησε αμέσως μετά τις εκλογές του 2009 ο Γ. Α.Π. το ΠΑΣΟΚ, συνέχισε η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ υπό την πρωθυπουργία Παπαδήμου και μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου η τρόϊκα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, εκτελείται με συνέπεια και σταθερότητα.
Είχαμε, ως πολίτες αυτής της χώρας, την προσδοκία να δούμε κάποτε ένα κάποιο έργο να το συνεχίζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, στην δικομματική εναλλαγή τους στην εξουσία. Δεν περιμέναμε ποτέ όμως να επιδεικνύουν τέτοια διακομματική συνέπεια στην εκτέλεση του εφιαλτικού σχεδίου υποδούλωσης των Ελλήνων και διάλυσης της χώρας.
Δυστυχώς βιώνουμε τα τελευταία 3 χρόνια – από τον Οκτώβρη του 2009 – μία συστηματική, καλά οργανωμένη και με ακρίβεια εκτελούμενη επιχείρηση που έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της οικονομίας. Στόχος ήταν και παραμένει αυτή η ίδια η ύπαρξή της χώρας και των κατοίκων της.
Δεν χρειάζεται παρά μόνο η απλή καταγραφή των επιτευγμάτων της πολιτικής που ακολούθησαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν τα κόμματα της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
  • Η χώρα διανύει τον 5ο χρόνο ύφεσης
Ο παρακάτω πίνακας εξέλιξης του ΑΕΠ είναι αποστομωτικός
 ΕΤΟΣ
2008
2009
2010
2011
2012
AEΠ σε ΔιςΕΥΡ
178.8
173.0
166.9
155.5
148.1
Ποσοστό Μεταβολής
-0.14%
-3.26%
-3.51%
-6.86%
-4.75%
Τα στοιχεία από το ΔΝΤ. Το 4.75% είναι η πρόβλεψη του ΔΝΤ τον Απριλίου 2012 για το ποσοστό μεταβολής στο τέλος του έτους. Ήδη η ύφεση εκτιμάται, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, ότι θα φτάσει στο 6.9%.
  • Η επίσημη ανεργία, ας μην ξεχνάμε ότι ο ΟΑΕΔ, διαγράφει από τα μητρώα του άνεργους πέραν ενός χρονικού διαστήματος, η επίσημη λοιπόν ανεργία εξελίχθηκε στο ίδιο χρονικό διάστημα

ΕΤΟΣ
2008
2009
2010
2011
2012
Ποσοστό Ανεργίας
7.7%
9.4%
12.5%
17.3%
19.4%
Ποσοστό Μεταβολής της Ανεργίας
22%
33%
38%


Και πάλι τα στοιχεία από την επίσημη ιστοσελίδα του ΔΝΤ. Και πάλι η πρόβλεψη του ΔΝΤ – 19.4% για το 2012 – έχει ήδη ξεπεραστεί από την εφιαλτική πραγματικότητα. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή τον Ιούνιο του 2012, η ανεργία έφτασε στο 24.4%. Η ποσοστιαία αύξηση σε σχέση με το Δεκ. του 2012 είναι 41%!! Και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα τα στοιχεία του Ιουλίου και του Αυγούστου! Και έχουμε ακόμα τέσσερεις μήνες μπροστά μας μέχρι το τέλους του έτους.
  • Οι συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων πήραν την μορφή χιονοστιβάδας παρασέρνοντας στην πορεία τους τούς πάντες και τα πάντα.
Με το μνημόνιο 2 όπως ψηφίστηκε από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΣΥ-κι από το ΛΑΟΣ οι Βορίδης και Γεωργιάδης, το μεροκάματο παντρεμένου εργαζόμενου άνω των 25 χρόνων μειώθηκε κατά 22% ενώ αν είναι κάτω των 25 η μείωση είναι 32%.
 Έχει κανένας την παραμικρή αμφιβολία ότι η μνημονιακή επιταγή για σύγκλιση των μισθών στη χώρα μας με τους μισθούς στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ακολουθήθηκε κατά γράμμα; Δέσμευση πού περιγράφεται ξεκάθαρα στο μνημόνιο2 σελ. 19 του ελληνικού κειμένου. Ας έχουμε κατά νού ότι ο όρος Νοτιοανατολική Ευρώπη στο μνημόνιο 2 είναι γεωγραφικός και μόνο. Δεν γίνεται καμμία αναφορά σε χώρες – μέλη της ευρωζώνης. Είναι επί τούτου η ασάφεια.
  • Οι αυτοκτονίες.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπ. Προστασίας του Πολίτη οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες αυτοκτονιών έφθασαν τις 507 το 2009 για αν αυξηθούν δραματικά το 2010 σε 622 και το 2011 στις 598.
Η οικονομική πίεση, η καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, τα αδιέξοδα πού δημιούργησαν και εντείνουν τα μέτρα που παίρνουν οι διάφορες «ελληνικές κυβερνήσεις» τα τελευταία χρόνια, έχουν αποτελέσματα: μετράμε νεκρούς.
  • Η εθνική μειοδοσία
Εδώ είναι «προσεκτικοί». Δεν ανακηρύσσεται η ελληνική ΑΟΖ, δεν αντιμετωπίζεται η ολοένα και εντεινόμενη προπαγάνδα και δράση αποσχιστικών κινημάτων στη Θράκη, δεν αντιμετωπίζεται η λαθρομετανάστευση.
Ας δούμε την πραγματικότητα κατάματα: Η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη σ’ ένα σπιράλ θανάτου κατά τους οικονομολόγους. Η ύφεση φέρνει νέα μέτρα, που φέρνουν νέα ύφεση, πού με τη σειρά της φέρνει νέα μέτρα κ.ο.κ.
Αυτό που συμβαίνει στη χώρα έχει πλέον πάρει διαστάσεις γενοκτονίας. Η χώρα, οι Έλληνες βιώνουν μία καταστροφή πού όμοιά της δεν έχει συμβεί σε καμμία χώρα σε καιρό ειρήνης.
Η τεράστια καλά ενορχηστρωμένη προσπάθεια φτωχοποίησης των Ελλήνων βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν θα τελειώσει αν δεν αφήσει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων σε πλήρη ένδεια.
Αλλά δεν τους φτάνει μόνο αυτό. Θέλουν παράλληλα να δημιουργήσουν το υπόβαθρο εκείνο που θα κάνει τους Έλληνες να μην ξανασηκώσουν κεφάλι. Να βρίσκονται πάντα υπό το καθεστώς του φόβου και της φτώχειας. Ένας ιδιότυπος ρατσισμός σαρώνει τη βόρεια Ευρώπη, ένας λαός έχει γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ευρωζώνης, ή, όπως δήλωσε η Υπ. Οικονομικών της Φινλανδίας «Η Ελλάδα είναι σαν τον καρκίνο».
Της ίδιας Ευρωζώνης, η οποία σύμφωνα με δήλωση (8-8-2012) του Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μ. Draghi, βρίσκεται υπό διάλυση, καθώς ο κίνδυνος μετατροπής του ΕΥΡΩ στα εθνικά νομίσματα είναι υπαρκτός, όπως είπε. Ο δε Υπ. Εξωτερικών της Φινλανδίας σε δηλώσεις του στην Daily Telegraph στις 17-8-2012 προέτρεψε τους Ευρωπαίους ηγέτες να προετοιμάζονται για μία ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης.
Με την αγαστή σύμπνοια της τρόικας εσωτερικού η τρόικα του ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ εφαρμόζει ανεμπόδιστα όλα εκείνα τα μέτρα, πού πάντα είναι τα τελευταία και πάντα συνοδεύονται με δηλώσεις για την ανάπτυξη πού έρχεται αλλά ποτέ δεν φτάνει. Ο σημερινός πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, δήλωνε σε ομιλία του στη Κ.Ο. του κόμματός του στις 14-11-2011, τρείς μέρες μετά την συνταγματική εκτροπή και την ορκωμοσία κυβέρνηση Παπαδήμου:
  • «Δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα. Αυτό άλλωστε το έχει πει και η τρόικα, το έχει πει ρητά και η προηγούμενη κυβέρνηση, το επανέλαβε χθες και η νέα κυβέρνηση : ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα ούτε για το τέλος του 2011 ούτε για το 2012».
 Ψεύδονται και ψεύδονται ασύστολα και διαρκώς. Χαρίζουν Τράπεζες δεξιά κι αριστερά, (ΤΤ, ΑΤΕ), διαλύουν νοσοκομεία, σχολεία, δήμους. Νομοθετούν χαράτσια, φόρους επί φόρων, μειώσεις μισθών και συντάξεων, διαλύουν εκ θεμελίων το κοινωνικό κράτος, απομειώνουν και χαρίζουν τη δημόσια περιουσία, οδηγούν ακόμα βαθύτερα στην απελπισία και το αδιέξοδο εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων, διαπράττουν εγκλήματα στην κυριολεξία.
Γιατί όμως όλα αυτά; Ποιος ο λόγος; Πού αποσκοπούν ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ και οι ημεδαποί υπάλληλοί τους;
Η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα.
Αρκεί να ρίξει κάποιος μια ματιά στις έρευνες του Ι.Γ.Μ.Ε. για τον ορυκτό μας πλούτο
Η Ελλάδα έχει υδρογονάνθρακες (φυσικό αέριο και πετρέλαιο). Αρκεί να σκεφτούμε ότι από τη δήλωση του Γ.Α.Π. στις Βρυξέλλες 11-12-2009, «Πετρέλαιο δεν έχουμε ή τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχουν βρεί παρά ελάχιστο» φτάσαμε στη δήλωση του υφυπουργού ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη (ομιλία του σε ημερίδα της Ακαδημίας Αθηνών 23-4-2012) «Στον τομέα των ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου, είναι ρεαλιστικός ο στόχος μας σε βάθος 15-20 ετών να καλύπτουμε από εγχώριες πηγές Υδρογονανθράκων το 30% των αναγκών της χώρας».
Η Ελλάδα είναι πλούσια σε σπάνιες γαίες.
Η Ελλάδα είναι πλούσια σε ήλιο, ακτές – οι καθαρότερες της Ευρώπης – φυσικό περιβάλλον.
Πάνω απ όλα η Ελλάδα κατέχει μία γεωπολιτική θέση που την καθιστά σημαντικό στρατηγικό παράγοντα παγκοσμίου ενδιαφέροντος.
Αυτοί είναι μερικοί από τους πιο σημαντικούς λόγους πού εξηγούν τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Και δεν μπορεί να τα γνωρίζουμε εμείς και οι συγκυβερνήτες να τα αγνοούν.
Οι τρόϊκες λοιπόν, κάνουν τη δουλειά τους. Κι αν κρίνουμε από την κατάσταση της Ελλάδας και των Ελλήνων την κάνουν καλά. Άξιος ο μισθός τους. Εμείς τι κάνουμε είναι το ζητούμενο.
Είναι καιρός να δούμε ποιο είναι το δικό μας ΧΡΕΟΣ, έτσι όπως η Ιστορία μας αλλά και η ευθύνη, πού έχουμε έναντι του μέλλοντός μας και του μέλλοντος των παιδιών μας, επιτάσσουν. Όχι άλλο πια «μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα» να παρακολουθούμε την εκτέλεσή μας άφωνοι.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνο η αντίστασή μας στην απρόκλητη επίθεση που ξεδιπλώνεται, στη βαρβαρότητα που μας σπρώχνουν μέρα με τη μέρα.
Είναι ΧΡΕΟΣ μας να σταματήσουμε τη διάλυσή μας προτού να είναι αργά.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...