Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Τους εξέθεσε ο Γκίντερ Γκρας!


Τους εξέθεσε ο Γκίντερ Γκρας!
Στο κουβάρι των ελληνογερμανικών σχέσεων μπλέχτηκε (άθελά του) και ο Γκίντερ Γκρας! Ως γνωστόν, η γερμανική εφημερίδα «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» δημοσίευσε ένα ποίημα με τίτλο «Η ντροπή της Ευρώπης», το οποίο έφερε την υπογραφή του νομπελίστα συγγραφέα. Το ποίημα είναι ένας λίβελος εναντίον της Μέρκελ και της πολιτικής που ακολουθεί απέναντι στην Ελλάδα....
Ωστόσο, μια άλλη γερμανική εφημερίδα, η «FAZ», διατείνεται ότι το στιχούργημα δεν γράφτηκε από τον Γκρας, αλλά από τους συντάκτες του σατιρικού περιοδικού «Titanic», οι οποίοι κατάφεραν να... ξεγελάσουν τη «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ»!
Το διάβασε «ζωντανά»
Πάντως, ο ίδιος ο Γκρας έδωσε χθες τέλος στη σύγχυση, διαβάζοντας το ποίημα «ζωντανά» στον κρατικό ραδιοσταθμό της Βρέμης. Φαίνεται πως κάποιοι συμπατριώτες του παθαίνουν αλλεργικό σοκ, όταν ακούνε κάποιον να μιλάει για την Ελλάδα και τους Ελληνες χωρίς να τους βρίζει ή χωρίς να αναπαράγει τα γνωστά στερεότυπα...
  • Στον πέμπτο όροφο της Ιπποκράτους στήθηκε το σκηνικό για τη χθεσινή διακαναλική συνέντευξη του Ευ. Βενιζέλου. Το φόντο ήταν σκούρο πράσινο, ενώ μπροστά από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ήταν τοποθετημένος ένας... μικρός ανθόκηπος! Πίσω από τους δημοσιογράφους και τις κάμερες ήταν καθισμένες η σύζυγος του Ευ. Βενιζέλου, Λίλα, και η κόρη του, Ελβίρα. Παρόντες επίσης οι στενοί συνεργάτες του, Γ. Δατσέρης και Δ. Παναγιωτάκης, καθώς και στελέχη από το οργανωτικό του ΠΑΣΟΚ.
  • Νέα πυρά εναντίον της ΕΡΤ εξαπέλυσε η Αλ. Παπαρήγα, κατηγορώντας τη δημόσια τηλεόραση ότι, ως προς την προβολή των κομμάτων, «γέρνει» υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ!
Αλέκα εναντίον ΕΡΤ
Για θετική προδιάθεση της κρατικής τηλεόρασης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο η Αλ. Παπαρήγα σε παρέμβασή της, το πρωί του Σαββάτου, στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ! Η γ.γ. του ΚΚΕ είπε ότι δεν μπορεί η κρατική τηλεόραση να μετατραπεί σε τηλεόραση υπεράσπισης ενός κόμματος. Η τηλεφωνική παρέμβαση έγινε όταν ήταν στο στούντιο ο Ν. Καραθανασόπουλος, κεντρικό στέλεχος του ΚΚΕ, ο οποίος μάλλον δεν περίμενε την αντίδραση της Αλ. Παπαρήγα. Πάντως, στη συνέχεια της εκπομπής επισημάνθηκε ότι, σε αντίθεση με την ΕΡΤ, ο τηλεοπτικός σταθμός 902 δεν μεταδίδει συνεντεύξεις της γραμματέως του ΚΚΕ.
Πίεζαν για... αποχώρηση
Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στον Νομό Καστοριάς, όπου το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Μαΐου δεν εξέλεξε βουλευτή, έκανε γνωστή ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος. Είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο, αφού τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούσαν από την Ιπποκράτους να μην είναι ο Φ. Πετσάλνικος υποψήφιος στις εκλογές, κάτι που θα βοηθούσε το ΠΑΣΟΚ να συγκροτήσει ένα ψηφοδέλτιο με ευρεία αποδοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανός διάδοχός του φέρεται να είναι ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Δόλλης, ο οποίος κατάγεται από τη Βασιλειάδα Καστοριάς.
Αν και υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης, ο Γ. Στουρνάρας «σπρώχνει» πολιτικές, οι οποίες, την «επόμενη μέρα», αναμένεται να συμβάλουν στην επαναφορά της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά. Ετσι, συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Πλ. Σακελλάρη για την ενεργοποίηση του ταμείου εγγυήσεων που θα χρηματοδοτήσει με 1 δισ. ευρώ τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω των ελληνικών τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Στουρνάρας ενημερώθηκε ότι στις αρχές Ιουνίου θα συνεδριάσει στο Λουξεμβούργο το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΕΠ για να προχωρήσει στα επόμενα βήματα.
  • Ο Γ. Στουρνάρας συναντήθηκε την Παρασκευή και με τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χ. Σβόμποντα, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για την προώθηση των αναπτυξιακών μέτρων που έχει ανάγκη η χώρα μας. Από τις συναντήσεις του υπουργού προκύπτει συγκρατημένη αισιοδοξία. Ας ελπίσουμε ότι μετά τις 18 Ιουνίου, εκτός από κυβέρνηση, θα έχουμε και μια σημαντική ανάσα στην πολύπαθη ελληνική οικονομία.
Λιποθυμίες για το... έλλειμμα!
Φωτιά έχουν πάρει στην ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη, όπου στα τέλη της περασμένης εβδομάδας έφτασαν υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΡΤ από την Αθήνα στο πλαίσιο της ΕΔΕ που διατάχθηκε για το έλλειμμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ από το ταμείο. Στην αρχή γινόταν λόγος για 40.000 ευρώ, αλλά φαίνεται ότι το ποσό είναι μεγαλύτερο. Κάποιοι επιχειρούν να ρίξουν την ευθύνη στον πρώην σύμβουλο του γενικού διευθυντή K. Μπλιάτκα, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση του κυκλώματος των τοκογλύφων-εκβιαστών, αλλά δεν υπάρχουν παραστατικά. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια του ελέγχου, στα γραφεία της διοίκησης της ΕΡΤ3 σημειώθηκαν μέχρι και... λιποθυμίες!
Μήνυμα
Με ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις ολοκληρώθηκε το συνέδριο που οργάνωσαν στο Ηράκλειο τα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου σε Αθήνα και Λευκωσία, με θέμα την «Ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της ΕΕ». Ο Κύπριος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Α. Μαυρογιάννης εκτίμησε ότι η Τουρκία, εάν ήταν στο χέρι της, θα... βύθιζε την Κύπρο, αλλά συγχρόνως προειδοποίησε ότι πρέπει να γίνουν προσεκτικές κινήσεις σε ό,τι αφορά την περιοχή μεταξύ Κύπρου - Ρόδου - Καστελόριζου και Τουρκίας, αφού θα είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να κατορθώσει η Τουρκία να μετατρέψει ολόκληρη την περιοχή σε «γκρίζα ζώνη». Εμείς, πάντως, αυτό το ακούμε ως μήνυμα και προς την Αθήνα...
Η μόνη... φίλη
«Πού πήγαν οι φίλοι μας;», αναρωτιούνται στα Σκόπια μετά την αρνητική για την ΠΓΔΜ σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο. Οι ΗΠΑ γύρισαν σελίδα και είναι τώρα πιο κοντά στην Αθήνα, εκτιμούν πολλοί στα ΜΜΕ, λέγοντας ότι οι διμερείς τους σχέσεις βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά και καταλογίζουν στον Ν. Γκρούεφσκι ότι δεν έχει καμία επαφή με τη διοίκηση Ομπάμα. Από τις 28 χώρες της Συμμαχίας ως μόνη «φίλη» περιγράφεται η Τουρκία...
«Εντυσαν» τον Προμηθέα!
Στα Σκόπια φόρεσαν... εσώρουχο στον ανδριάντα του Προμηθέα Πυρφόρου! Πρόσφατα τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης ένας ανδριάντας του γυμνού Προμηθέα, με τα σπασμένα τα δεσμά, να μεταφέρει τη φωτιά. Ομως στα Σκόπια δεν αντέχουν, προφανώς, τόση... απελευθέρωση, οπότε έσπευσαν να κάνουν μετατροπές στον ανδριάντα και να του φορέσουν... εσώρουχο!
Πηγή

1 σχόλιο:

Γράψτε τι σκέπτεστε...