Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Γεννιέται μια νέα αυτοκρατορία

Πρόβα τίτλου µε την εµφάνιση της 10ετίας για τον Ολυµπιακό! 

Ο Σπανούλης ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στον χθεσινό τρίτο τελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό
Ο Σπανούλης ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στον χθεσινό τρίτο τελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό...
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν μπορεί να βλέπει την τραγική εικόνα της ομάδας μέσα στο ΣΕΦ
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν μπορεί να βλέπει την τραγική εικόνα της ομάδας μέσα στο ΣΕΦ

Πρόβα τίτλου µε την εµφάνιση της 10ετίας για τον Ολυµπιακό!
Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν περίπατο στον τρίτο τελικό (84-72), «κλείδωσαν» από το πρώτο 10λεπτο το δήθεν ντέρµπι και είναι αγκαλιά µε το πρωτάθληµα για πρώτη φορά από το 1997!
Η παράδοση έχει δείξει τα τελευταία χρόνια πως η οµάδα που κερδίζει το τρίτο µατς είναι κι αυτή που στο τέλος πανηγυρίζει και υπό αυτήν την έννοια ο Ολυµπιακός απέχει ελάχιστα από την επιστροφή στον θρόνο του βασιλιά.
Μόνο δύο φορές στο παρελθόν έχουν ανατραπεί σειρές από 2-1 και τις δύο (σ.σ.: η µία µάλιστα µε 2-0) ο Ολυµπιακός ήταν το «θύµα»!
Οι Πειραιώτες έκαναν κυριολεκτικά το «τέλειο» παιχνίδι σε περισσότερα από 35 λεπτά του παιχνιδιού!
Ξεκίνησαν µε τον Κέσελ να βάζει όσα δεν έχει βάλει σ' όλα τα πλέι οφ (!), συνέχισαν µε καταπληκτική ευστοχία από τα 6,75µ., σταθεροποίησαν τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους µε τον απίστευτο αριθµό επιθετικών ριµπάουντ (13 από τα 19 στο α' ηµίχρονο) κι έφτασαν µέχρι το +18 (47-29), µε την άµυνά τους να αναγκάζει τον Παναθηναϊκό σε 12 λάθη!
Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός µοιάζει έτοιµος να παραδώσει τα σκήπτρα, καθώς µε εµφάνιση σαν τη χθεσινή δεν είναι καν απαραίτητο να παρουσιαστεί στο επόµενο παιχνίδι!
Αποκαρδιωτικός όσο ποτέ άλλοτε, παρέδωσε πνεύµα από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ηµιχρόνου και είναι ενδεικτικό πως σ' ολόκληρη την τελευταία περίοδο και µε τη διαφορά στο +20, ο Οµπράντοβιτς πέταξε «λευκή πετσέτα», αδιαφόρησε για την τελική διαφορά, προκειµένου να κρατήσει όσο το δυνατόν πιο φρέσκους τους Διαµαντίδη, Μπατίστ.
Στο µοναδικό διάστηµα που οι «πράσινοι» πάτησαν το παρκέ του ΣΕΦ ήταν µεταξύ 20' και 25', όταν µετέτρεψαν το 53-35 του ηµιχρόνου σε 55-47, αλλά πριν προλάβουν να το πιστέψουν, έκαναν τρία αβίαστα λάθη, ήρθαν τρία διαδοχικά τρίποντα του Ολυµπιακού για να επιστρέψει το +17 (66-49) και να τελειώσει µια για πάντα το παιχνίδι.
Ενδεικτικό επίσης της αρνητικής έκπληξης που προκάλεσε η εµφάνιση του Παναθηναϊκού ήταν και το µήνυµα µέσω Twitter του πρώην «πράσινου» Ντρου Νίκολας που προσπαθούσε µέσω των Ελλήνων φίλων του να επιβεβαιώσει «αν γίνεται οι φίλοι µου να χάνουν µε 20 πόντους στο ΣΕΦ».
Μετά τον αγώνα, στα αποδυτήρια του Ολυµπιακού υπήρχαν πλατιά χαµόγελα, µε τον Ντούσαν Ιβκοβιτς να παραδέχεται πως «είµαστε κοντά», αλλά θέλει προσοχή», την ώρα που στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού επικρατούσε κατήφεια για τη συνολική εικόνα. «Ηµασταν κακοί από την αρχή µέχρι το τέλος και χάσαµε απόλυτα δίκαια», τόνισε ο Οµπράντοβιτς, ενώ ο Τσαρτσαρής υποστήριξε πως ο ίδιος και οι συµπαίχτες του δεν έκαναν τίποτα απ' όσα τους ζήτησε ο προπονητής τους.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χάινς 6, Λο 9 (1), Αντιτς 7 (1), Σπανούλης 15 (1), Ντόρσεϊ 2 (9 ριµπάουντ – 8 επιθετικά), Κέσελ 10 (1), Γκετσεβίτσιους 6 (2), Πρίντεζης 16 (2), Παπανικολάου 6 (2), Μάντζαρης 5 (1), Σλούκας 2.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μάριτς 3, Περπέρογλου 9 (1), Μπατίστ 12, Λόγκαν 9 (1), Σάτο, Τσαρτσαρής 7 (1), Διαµαντίδης 12 (2), Βουγιούκας 3, Καλάθης 2, Σµιθ, Καϊµακόγλου 9 (1), Γιασικεβίτσιους 6.
ΑΡΗΣ ΛΑΟΥΔΗΣ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...