Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

«Μετέωρα, το «φυσικό σκηνικό του Games of Thrones» που δεν πρέπει να χάσετε

Τοπ προορισμός για την Huffington

«Μετέωρα, το «φυσικό σκηνικό του Games of Thrones» που δεν πρέπει να χάσετε

Οι βραχώδεις όγκοι που ξεπροβάλλουν στα Μετέωρα έχουν υπάρξει έμπνευση για διάφορα άλλα σκηνικά, βιβλία και φανταστικές ιστορίες και μύθους. Και η Huffington θεωρεί ότι τα Μετέωρα δεν πρέπει να λείπουν από την λίστα των απόλυτων διακοπών.

Οι βραχώδεις όγκοι που ξεπροβάλλουν στα Μετέωρα έχουν υπάρξει έμπνευση για διάφορα άλλα σκηνικά, βιβλία και φανταστικές ιστορίες και μύθους. Και η Huffington θεωρεί ότι τα Μετέωρα δεν πρέπει να λείπουν από την λίστα των απόλυτων διακοπών

Στην ταινία «Bucket List» Jack Nicholson και Morgan Freeman προσπαθούν να βρουν όλα αυτά που θέλουν να κάνουν πριν πεθάνουν. Στο bucket list της Huffington Post, την λίστα που η εφημερίδα θεωρεί ότι πρέπει να συμπληρώσει κανείς με όλα αυτά που θέλει να κάνει πριν πεθάνει, τα Μετέωρα βρίσκονται σε περίοπτη θέση.

Τα Μετέωρα είναι κομμάτι των πολιτιστικών τόπων που προστατεύει η UNESCO, και βρίσκονται στην Θεσσαλία, περίπου τέσσερις ώρες από την Αθήνα.  Το μέρος ήταν κάποτε γεμάτο μοναστήρια -περίπου 24- εκ των οποίων μόνο 6 λειτουργούν σήμερα, καθισμένα πάνω στους επιβλητικούς βράχους που σχεδόν ακουμπούν τον ουρανό, σε ύψος 1,300 ποδιών.
Είναι μια περιοχή που δεν έχει πάρα πολύ εξωτερικό τουρισμό, αλλά μιας και θυμίζει τόσο πολύ το "The Eyrie" του Game of Thrones, λέει η Huffington, μπορεί να γίνει προορισμός για τους φανς της σειράς. Εξάλλου τα Μετέωρα έχουν εμφανιστεί και στο James Bond για τα μάτια σου μόνο.
Και γιατί να πάει κανείς στα Μετέωρα; Για το τοπίο αλλά και για την ορειβασία, οι επισκέπτες μπορούν να ανέβουν στους τεράστιους βράχους και να επισκεφτούν τα μοναστήρια που λειτουργούν ακόμη.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...