Σάββατο 24 Μαΐου 2014

«Ξεχάστε τη λειτουργία του Δήμου που γνωρίζατε»

Ο Ηλίας Ψηνάκης δείπνησε με τους «100 ΠΟΛΙΤΕΣ» του Μαραθώνα και έδωσε το στίγμα του για το μοντέλο διοίκησης που θα ακολουθήσει.

Και τώρα… δουλειά! Η επόμενη μέρα του Δήμου Μαραθώνα μπορεί επίσημα να ξημερώνει την 1η Σεπτεμβρίου, ωστόσο ο Ηλίας Ψηνάκης και οι συνεργάτες του έχουν σηκώσει για τα καλά τα μανίκια τους, χτίζοντας τα θεμέλια πάνω στα οποία θα στηριχθεί το project της επόμενης πενταετίας.

Κι αν τους τελευταίους δύο μήνες γίναμε όλοι μας μάρτυρες μιας πρωτοποριακής προεκλογικής καμπάνιας (μακριά από «θα» και προεκλογικες υποσχέσεις) φαίνεται ότι αντίστοιχα πρωτοποριακό -ιδιαίτερα για τον τόπο μας- θα είναι και το μοντέλο διοίκησης του Δήμου από το προσεχές Φθινόπωρο.
Οι πρώτοι που κατανόησαν τον τρόπο σκέψης του Ηλία Ψηνάκη ήταν οι «100 Πολίτες» του Μαραθώνα, με τους οποίους δείπνησε το βράδυ της Τρίτης ο νέος δήμαρχος. Σε μια πρωτόγνωρη εκδήλωση έμπρακτης απόδειξης αγάπης και στήριξης προς όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού του (και όχι μόνο στους εκλεγμένους), ο Ηλίας Ψηνάκης ξεκαθάρισε ότι άπαντες πρέπει να βγάλουν από το μυαλό τους τον «παλαιοκομματικό» τρόπο με τον οποίον διοικούνταν μέχρι σήμερα ο Δήμος.

«Για μένα δεν μετρούν καθόλου οι σταυροί. Είστε όλοι ίσοι»
«Από την πρώτη στιγμή που σας συνάντησα έναν προς έναν προσωπικά, είχα δεσμευτεί ότι την επομένη των εκλογών και καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας θα συνεχίσουμε να είμαστε μια ομάδα: Οι «100 του Μαραθώνα». Για μένα δεν έχει την παραμικρή σημασία ποιοι εκλέχτηκαν και ποιοι όχι. Για μένα δεν μετρούν καθόλου οι σταυροί που πήρατε. Στα δικά μου μάτια είστε όλοι ίσοι. Από τον πρώτο σε σταυρούς, μέχρι τον τελευταίο», υπογράμμισε ο Ηλίας Ψινάκης απευθυνόμενος στους υποψηφίους των «ΠΟΛΙΤΩΝ», ανάμεσά στους οποίους βρίσκονταν ακόμη και οι Ιωάννα Τουρκαντώνη και Σεραφείμ Στρατίκης, οι δύο υποψήφιοι της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα, που για γραφειοκρατικούς λόγους δεν κατάφεραν να συμπεριληφθούν τελευταία στιγμή στο ψηφοδέλτιο.
«Μέχρι σήμερα ο Δήμος Μαραθώνα διοικείτο με παλαιοκομματικές μεθόδους. Ξεχάστε το. Μέχρι τα τέλη Αυγούστου δεν υπάρχει κανένας τίτλος και καμία καρέκλα. Όλοι μας, με πρώτο εμένα, θα κρινόμαστε καθημερινά για το ήθος, την ευπρέπεια, τη συμπεριφορά και την παραγωγικότητά μας», συνέχισε ο νέος δήμαρχος Μαραθώνα…

«Ο Δήμος θα λειτουργεί τεχνοκρατικά»
Στη συνέχεια ο Ηλίας Ψηνάκης αναφέρθηκε με μεγαλύτερες λεπτομέρειες στον τρόπο διοίκησης του Δήμου: «Ο νόμος μας δίνει τη δυνατότητα να τροποποιήσουμε το οργανόγραμμα του Δήμου, ανάλογα με τις δικές μας ανάγκες. Και ο ρόλος του δημάρχου θα αλλάξει και αυτός των αντιδημάρχων θα διαφοροποιηθεί, νέες θέσεις θα δημιουργηθούν, θα γίνει ότι χρειάζεται για να λειτουργεί ο Δήμος σύγχρονα και αποτελεσματικά. Στόχος μου είναι όλοι μαζί οι «100 ΠΟΛΙΤΕΣ» του Μαραθώνα να ολοκληρώσουμε το έργο μας, όπως ακριβώς ξεκινήσαμε την προεκλογική μας εκστρατεία. Όλοι μαζί και ενωμένοι. Να είστε πάντως σίγουροι ότι ο Δήμος θα διοικηθεί με γνώμονα την αποτελεσματικότητα, την αξιοκρατία και τη χρηστή διαχείριση με βάση ένα σύγχρονο τεχνοκρατικό οργανόγραμμα».

«Απαγορεύονται οι τσαμπουκάδες»
Ο Ηλίας Ψηνάκης αναφέρθηκε εκτενώς και στη συμπεριφορά που θα πρέπει να επιδεικνύουν όλοι οι «ΠΟΛΙΤΕΣ» απέναντι ακόμη και σε αυτούς που θεωρούν τους εαυτούς τους πολιτικούς μας αντιπάλους.
«Σε ένα πράγμα θα είμαι αμείλικτος. Δεν θα ανεχτώ τριβές, τσαμπουκάδες και προκλητικές συμπεριφορές, από κανένα προς κανένα. Ο στόχος μας είναι να ενώσουμε, όχι να διχάσουμε.
Δεν με απασχολεί ποιος από εσάς έχει απωθημένα από το παρελθόν. Να τα ξεχάσετε.
Εμείς καλούμαστε να τους ενώσουμε όλους και να τους φέρουμε κοντά στην προσπάθεια που ξεκινάμε. Δεν προκαλούμε κανέναν και δεν απαντάμε σε κανέναν», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του, για να ακολουθήσει και ένα ακόμη προς… κάθε κατεύθυνση: «Επειδή από το βράδυ των εκλογών διαπιστώνω συμπεριφορές που προσωπικά με ενοχλούν, θα ξεκαθαρίσω μια και καλή: όλοι μας θα κρινόμαστε καθημερινά. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη, να φύγει τώρα, για να μη χάνουμε το χρόνο μας.
Είμαστε ανεξάρτητοι, χωρίς δεσμεύσεις, εξαρτήσεις ή παρελθόν. Κανένας δεν μας εκπροσωπεί, ούτε μας χαρακτηρίζει, παρά μόνο το συλλογικό μας ήθος και η συμπεριφορά μας.
Η δουλειά μας ήδη ξεκίνησε. Δεν υπάρχει αντίπαλος παρά μόνο τα τεράστια προβλήματα που πρέπει να λύσουμε όλοι μαζί». 


«Όλοι οι πολίτες του Μαραθώνα είναι υπό την προστασία μας»
Αναφερόμενος σε κρούσματα εκβιασμών, εκφοβισμών και απειλών που αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο Ηλίας Ψηνάκης διαβεβαίωσε τους υποψηφίους των «ΠΟΛΙΤΩΝ» ότι δεν θα επιτρέψει ούτε θα ανεχθεί τέτοια φαινόμενα.
«Προεκλογικά δεν έγινε καμία κίνηση εναντίον όσων επιχείρησαν να απειλήσουν και να εκβιάσουν για να μην υπάρξει πόλωση του κλίματος. Θέλω να πιστεύω ότι τέτοια φαινόμενα δεν θα παρατηρηθούν τους επόμενους μήνες. Από εδώ και πέρα άπαντες πρέπει να γνωρίζουν ότι όλοι οι πολίτες του Μαραθώνα είναι υπό την προστασία μας, ανεξάρτητα από την πολιτική τους προέλευση. Όποιος απειληθεί ή εκβιαστεί από οποιονδήποτε θα απευθύνεται προσωπικά σε μένα. Ο παλαιοκομματισμός και οι μέθοδοί του πέθαναν στις 18 Μαΐου».

Η ανεπίσημη πρεμιέρα του δημάρχου Μαραθώνα
Η συνάντηση των «100 ΠΟΛΙΤΩΝ» του Μαραθώνα συνέπεσε με την πρώτη δημόσια εμφάνιση του Ηλία Ψηνάκη μετά τον εκλογικό θρίαμβο της Κυριακής, καθώς ο νέος δήμαρχος παρακολούθησε την περιφορά της εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Μάκρη. Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού και στους δρόμους της πόλης, ήταν συγκινητικές, με ανθρώπους κάθε ηλικίας να σπεύδουν να του σφίξουν το χέρι για να του ευχηθούν «καλή επιτυχία» στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Ο Ηλίας Ψηνάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Μητροπολίτη Κηφισιάς, κ. Κύριλλο (από τον οποίο μάλιστα είχε πάρει την ευχή του στα μέσα Μαρτίου όταν αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος), ενώ ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπήρξε σε πανελλαδικό επίπεδο για τις εκλογές του Δήμου Μαραθώνα είναι η απ’ ευθείας κάλυψη της πρώτης δημόσιας εμφάνισης του Ηλία Ψηνάκη από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, συνεχίζοντας έτσι την πανελλαδική προβολή του Δήμου Μαραθώνα που έφερε η υποψηφιότητα και η πρόσφατη πανηγυρική νίκη του.
 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...