Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: ΨΗΦΟΣ ΚΑΙ O ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

 Αυτή η εικόνα κ. Λουίζο είναι ΝΤΡΟΠΗ !!
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ - ΠΑΣΧΑ 2014 : Τα σκουπίδια σωρός στην παραλία....
Μια γνώριμη εικόνα, δηλαδή η κατάσταση των απορριμμάτων στον Δήμο μας.

 Λίγο πριν τις εκλογές ....Σακούλες με σκουπίδια επικίνδυνα πεταμένες και σκισμένες ,με αδέσποτα σκυλιά και γατιά να τις σκίζουν για να βρουν φαγητό, και την Δημόσια Υγεία να είναι αδιάφορη για τους "Υπεύθυνους".
Το πρωινό ή την επόμενη μέρα βέβαια οι Υπάλληλοι του Δήμου θα σκύψουν,θα σκουπίσουν θα μαζέψουν τα ζουμιά ή ότι άλλο έχει μείνει με κίνδυνο της υγεία τους σώζοντας την κατάσταση .
Το δυσάρεστο είναι ότι στην συγκεκριμένη περιοχή υπήρχαν κάδοι απορριμάτων.
Κατά πληροφορίες του ευγενούς σπορ της ρουφιανιάς, "Υπέυθυνοι" και ταυτόχρονα ''αξιόπιστοι" αλλά και υπερασπιστές της Υγείας του λαού εν όψει Δημοτικών εκλογών φαίνεται να φρόντισαν να ανέχονται την κατάσταση αυτή. Στην ψηφοθηρία εντάσσονται "δυσαρεστημένοι" πολίτες που έχουν  επαφές με τους επαγγελματίες της πολιτικής..


 Το ερωτηματικό που εύλογα γεννιέται είναι πως μπορεί ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος να παρεμβαίνει εξυπηρετώντας τους ψηφοφόρους τους και αν αυτή η πολιτική που ακολουθούν είναι ο πολιτισμός που επαγγέλλονται .
Το ήθος ή αξιοπρέπεια και ο πολιτισμός των υποψηφίων και το πως αντιλαμβάνονται τις Δημοκρατικές διαδικασίες δεν θα αλλάξει με αυτό το άρθρο . 
Δεν περιμένουμε από ανθρώπους που επί χρόνια διασύρουν την Δημοτική διοίκηση κατά τόπους να αλλάξουν.
Περιμένουμε όμως και αναδεικνύουμε το θέμα για να αντιληφθούμε με τι ανθρώπους έχουμε να κάνουμε .
Τι παραγόμενο πολιτισμό μπορούμε να περιμένουμε από τους ''αρμόδιους" που αδιαφορούν πλήρως για την Δημόσια Υγεία μόνο και μόνο για να σκυλέψουν πάνω στο πτώμα της διαχείρισης απορριμάτων  .
Είναι προφανές ότι η μέχρι στιγμής διαδικασία διαχείρισης απορριμάτων με συλλογή στον κάδο και μετάθεση ευθύνης αποκλειστικά στον Δήμο και εν συνεχεία απόθεση-Κάυση σε τεράστιας δαπάνης έργα της Νομαρχίας (που εν τέλει πληρώνει ο πολίτης)  θα πρέπει να αλλάξει με την ενεργό συμμετοχή του πολίτη σε συνεργασία με τον Δήμο.
Είναι επίσης προφανές ότι αυτοί οι Δημοτικοί άρχοντες που αλιεύουν ψήφους πάση θυσία δεν ανήκουν στην Ελλάδα που ονειρευόμαστε .

Είναι επίσης άδικο για την κοινωνία στο όνομα της "γνωριμίας" και της αδιαφανούς διαδικασίας να παίζουν με την υγεία του πολίτη έξω ακόμα και από την πόρτα της οικίας του . 

Αρκετή ήδη καταστροφή έχει γίνει ήδη στο περιβάλλον αλλά και στην Δημόσια Υγεία με σωρεία ευθέως αμφισβητούμενων μεγαλόπνοων έργων για τους εκλεκτούς ολίγους. με τα περιβόητα ΧΥΤΑ, τα Δημοτικά Μέγαρα, τον Βιολογικό  και την μηδενική ανακύκλωση .

Προτάσεις διαχείρισης απορριμάτων με διαχωρισμό στην πηγή (σπίτι) και συνεργασία πολίτη -Δήμου υπάρχουν καταγεγραμμένες στην Ελλάδα του σήμερα  σε αρκετές πόλεις και μπορεί κανείς εύκολα να δει μεθοδολογίες με μηδέν υπόλοιπα απορριμάτων/
εδώ  ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

Ελπίζουμε οι πολίτες να αναλάβουν πλέον ενεργά με συμετοχή την τύχη του τόπου στα χέρια τους αποπέμποντας με την ψήφο τους όλους εκείνους που έχουν οδηγήσει με την πολιτική τους ένα ολόκληρο Λαό στην ανέχεια στην φτώχεια κα την Δήμευση της περιουσία τους απο πλήρως διεφθαρμένους  και σήμερα "ανεξάρτητους" Δημοτικούς άρχοντες που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η υφαρπαγή της θέσης του Συμβούλου στον Δήμο επενδύοντας επειδικτικά , αν μη προκλητικά μόνο σε έργα βιτρίνας.

*Αντιλαμβάνομαι ότι το ίδιο συμβαίνει και σε άλλους Δήμους αλλά στον δικό μας έχει πλήρως εκτραχυνθεί η κατάσταση. Στις φωτογραφίες που βλέπουμε είναι η κατάσταση που επικρατεί λίγο πριν τις εκλογές σε διάφορες γωνιές του Δήμου

Διαβάστε ακόμα: 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...