Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΠΟΕ - ΟΤΑ: Στο τραπέζι και αποχή από την αποκομιδή απορριμμάτων


Από τις 7 το πρωί δημοτικοί υπάλληλοι και μέλη της δημοτικής αστυνομίας πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη του κτηρίου του δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων....

Σε εξέλιξη βρίσκεται γενική συνέλευση στα γραφεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη μορφή και την έκταση των κινητοποιήσεων κατά της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο, με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της αποχής από την αποκομιδή απορριμμάτων.
Και στους δήμους πραγματοποιούνται καταλήψεις και γενικές συνελεύσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Οι συνελεύσεις και οι ενημερωτικές συγκεντρώσεις, ταυτόχρονα με καταλήψεις δημαρχείων, θα συνεχιστούν και αύριο, με τους κατά τόπους συλλόγους να επιλέγουν το πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

Από τις 7 το πρωί δημοτικοί υπάλληλοι και μέλη της δημοτικής αστυνομίας πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη του κτηρίου του δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων, ενώ καταλήψεις γίνονται επίσης στους δήμους Ηλιούπολης και Ρέντη. «Στηρίζουμε τον αγώνα της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Θεωρούμε αδιανόητο αυτό που συμβαίνει σήμερα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Κανείς δεν ξέρει ποιές υπηρεσίες θα έχει αύριο η τοπική αυτοδιοίκηση», δήλωσε στο naftemporiki.gr ο δήμαρχος Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης.
Όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνέλευση της ΠΟΕ - ΟΤΑ, το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από τα καθήκοντά τους ενώ τη Δευτέρα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Σύνταγμα.
Επιπλέον, η Ομοσπονδία θα προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό το πολυνομοσχέδιο ενώ το ίδιο ζητεί να κάνει η ΚΕΔΕ αλλά και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημοσίου, τις οποίες καλεί να συμμαχήσουν όλες μαζί σε ένα κοινό μέτωπο.
Έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ την Παρασκευή
Η ΚΕΔΕ συγκαλεί στις 10 το πρωί της Παρασκευής έκτακτη γενική συνέλευση, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι δήμαρχοι της χώρας και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων προκειμένου να αποφασίσουν για τη περαιτέρω στάση της Αυτοδιοίκησης μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
Το θέμα της γενικής συνέλευσης είναι: «Οι κυβερνητικές αποφάσεις για την κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας των υπαλλήλων τους».
Μηχανοκίνητη πορεία στη Θεσσαλονίκη
Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν δημοτικοί αστυνομικοί, αντιδρώντας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την κινητικότητα και τις απολύσεις.
Στην κορυφή της πορείας βρέθηκαν 16 οχήματα της δημοτικής αστυνομίας και ακολουθούσαν μοτοσικλετιστές, ποδηλάτες και πεζοί, οι οποίοι κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Όχι στις απολύσεις, ναι στις μετατάξεις, καμία θέση εργασίας χαμένη».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...