Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Πόρισμα-φωτιά για τον ΕΟΠΠΥ από τον Ρακιντζή

Oργανισμό που λειτουργεί ανορθολογικά σε όλο το εύρος των διαδικασιών, με ανυπαρξία ελέγχου δαπανών και ποιότητας υπηρεσιών χαρακτηριζει τον ΕΟΠΥΥ η έκθεση ελέγχου του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας....

Όπως διαπιστώνεται στο πόρισμα  του κ. Ρακιντζή που παραδόθηκε στον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, ειδικά η νοσηλεία στο εξωτερικό αντιμετωπίζεται κατά περίπτωση, με αποτέλεσμα αιτήσεις να απορρίπτονται αναιτιολόγητα και άλλες να εγκρίνονται χωρίς η απόφαση να δικαιολογείται.
Ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης αναφέρει πως στο τμήμα Πρόσθετης Περίθαλψης και Νοσηλείας στο Εξωτερικό και της Ειδικής Υγειονομικής Επιτροπής Εξωτερικού Αθηνών του ΟΠΑΔ δεν κρατούσαν ούτε τα προσχήματα, αφού οι υποθέσεις δεν εξετάζονταν με σειρά προτεραιότητας αλλά με αδιευκρίνιστα κριτήρια.
Όπως επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα, συγκεκριμένες κατηγορίες ασφαλισμένων (πανεπιστημιακοί, γιατροί, πολιτικοί κλπ) κάνουν κατά δυσανάλογο πσοσοτό χρήση του δικαιώματος νοσηλείας στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το παράδειγμα των 9 βουλευτών που παρατίθεται σε αυτό το σημείο, οι οποίοι παρότι δεν είχαν καταβάλλει εισφορές για μακρύ χρονικό διάστημα και ενώ είναι κατά τεκμήριο οικονομικά εύρωστοι, έσπευσαν να κάνουν χρήση νοσηλείας στο εξωτερικό επιβαρύνοντας τον ΟΠΑΔ στον οποίο βρέθηκαν ευκαιριακά ασφαλισμένοι λόγω της ιδιότητάς τους.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...