Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Το άλμα στο κενό έγινε, λένε τέσσερα μέλη της Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ

«Πρόσχημα για απόσειση του βάρους των κυβερνητικών ευθυνών»

EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της εκτελεστικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς...

Τη διαφωνία τους με την απόφαση της Δημοκρατικής Αριστεράς να αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση εκφάζουν τέσσερα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.
Οι Γιάννης Αντωνίου, Γεράσιμος Γεωργάτος, Σταύρος Λιβαδάς και Δώρα Τσικαρδάνη κάνουν λόγο για άλμα στο κενό, εκτιμώντας πως η ΔΗΜΑΡ «μεγεθύνοντας αδικαιολόγητα μια διαφωνία της ως προς το εργασιακό καθεστώς στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αποφάσισε  να εγκαταλείψει την κυβέρνηση».
«Η κίνηση αυτή, φοβόμαστε πως επικαλείται τον αδιαμφισβήτητο πολιτικό τυχοδιωκτισμό της ΝΔ ως πρόσχημα για την απόσειση του βάρους των κυβερνητικών ευθυνών» σημειώνουν.
Τα τέσσερα μέλη της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ θεωρούν πως «ενώ η κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα επιβάλλει ενεργότερη  συμμετοχή και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, το κόμμα εγκαταλείπει την εθνική προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, αποδομεί την ιδέα της αριστεράς της ευθύνης, επιστρέφοντας ουσιαστικά στα ειωθότα του αριστερού αρνητισμού, ως μια ήπια εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ».
«Το αφήγημα της ανοχής και της προγραμματικής αντιπολίτευσης που θα προβληθεί ως εναλλακτική στην κυβερνητική συμμετοχή δεν έχει ακροατήριο  και θα είναι αυτοκτονικό ως προς τα αποτελέσματά του» καταλήγουν.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...