Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Παραιτούνται οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ - Κουβέλης: Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

Παραιτούνται οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ - Κουβέλης: Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές  Την εισήγηση για απόσυρση των υπουργών και των γενικών γραμματέων που είχε υποδείξει η Δημοκρατική Αριστερά, ενέκριναν σε κοινή τους συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Ηδη ο κ. Μανιτάκης ανακοίνωσε ότι υποβάλλει εντός της ημέρας την παραίτησή του, ενώ το απόγευμα αναμένεται και η παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη....



Σε γραπτή του δήλωση μετά την ολοκλήρωση των εσωκομματικών διαδικασιών ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε:
«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Η ΔΗΜΑΡ έδωσε και θα δώσει τη μάχη για την παραμονή της χώρας στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα σε αυτή τη μάχη με τις δικές της διακριτές πολιτικές θέσεις. Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στη μεταρρυθμιστική της πολιτική και στην αναζήτηση και διεκδίκηση λύσεων μέσα στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα.
Αυτή θα είναι η πολιτική μας παρουσία.
Σε αυτή την προσπάθεια η ΔΗΜΑΡ θα είναι ενεργή, αλλά και αντίθετη σε αυθαιρεσίες, αυταρχισμούς και πολιτικές που προωθούν κομματικές επιλογές και δεν υπηρετούν την ανόρθωση της χώρας, της κοινωνίας και τους δημοκρατικούς θεσμούς».
Παραιτούνται οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ - Κουβέλης: Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές
Η προηγηθείσα συζήτηση, σύμφωνα με στενό συνεργάτη του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ, διεξήχθη σε χαμηλούς τόνους, με τους περισσότερους ομιλητές να στηρίζουν την θέση του κ. Κουβέλη, τονίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει να πορεύεται απέναντι στη κυβέρνηση από «θέσεις ευθύνης».
Ωστόσο, πριν ξεκινήσει η κρίσιμη συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Εκτελεστικής Επιτροπής στελέχη της ΔΗΜΑΡ εκδήλωσαν ανοιχτά τη διαφωνία τους με την αποχώρηση του κόμματος από το κυβερνητικό σχήμα.
Παραιτούνται οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ - Κουβέλης: Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές
Την άποψή του ότι η ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση, να συμμετάσχει σε όλες τις διαδικασίες και να μην παραιτηθεί κανένας από τους υπουργούς της, εξέφρασε ο βουλευτής του κόμματος, Βασίλης Οικονόμου.
Ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στο Mega διαφοροποιήθηκε από τη στάση του Φώτη Κουβέλη και υποστήριξε ότι «το θέμα της ΕΡΤ δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, το ζήτημα είναι η αναδιοργάνωση και η ανακατανομή του δημοσίου τομέα ώστε να καταστεί εργαλείο ανάπτυξης».
Υπογράμμισε ότι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα αποφασιστεί η διάταξη των δυνάμεων της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε πως σέβεται τον Φώτη Κουβέλη και δεν σκέφτεται να αποχωρήσει από το κόμμα.
«Με την χθεσινή εξέλιξη είμαι αρκετά ανήσυχος και για την πορεία των πραγμάτων της χώρας και για τη Δημοκρατική Αριστερά και για τα δύσκολα που έρχονται», δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο βουλευτής του κόμματος της Αγίου Κωνσταντίνου Γρηγόρης Ψαριανός.

Και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να έχουμε μία κοινή στάση, όλοι οι βουλευτές και όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, θα ήθελα όμως να είναι σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που ήταν χθες το βράδυ. Από την κατάληξη, γιατί ξεκίνησε αλλιώς».
Από την πλευρά του ο Δ. Χατζησωκράτης, ανέφερε μιλώντας στο ίδιο κανάλι ότι η ΔΗΜΑΡ θα αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση σημειώνοντας πως η απόφαση έχει ήδη ληφθεί.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Χατζησωκράτης μιλώντας στον Αnt1, τα όργανα του κόμματος που συγκαλούνται σε λίγο θα αποφασίσουν για τη στάση που θα τηρήσει στη Βουλή το κόμμα έναντι της κυβέρνησης.
Μπίστης: Παραλογισμός
Με ανάρτησή του στο facebook , o Νίκος Μπίστης χαρακτήρισε «παραλογισμό» τη στάση που κράτησε ο Φ. Κουβέλης.

Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, τόνισε ότι ο παραλογισμός ξεκίνησε από τον Πρωθυπουργό και ολοκληρώθηκε από τον Φώτη Κουβέλη, ενώ χαρακτήρισε τον Ευάγγελο Βενιζέλο «φωνή λογικής».
«Και οι δύο χωρίς σχέδιο, χωρίς ψυχραιμία έβαλαν την χώρα σε περιπέτεια. Ξέρω ότι ορισμένοι θα ψάξετε τα "βαθύτερα αίτια" και θα αναλωθείτε σε αναλύσεις. Ματαιοπονείτε. Οι Αγγλοι το λένε "It is the short answer".
Ο Σημίτης το είπε αλλιώς: "ελπίζω να έχουν μυαλό όσοι χειρίζονται την υπόθεση". Ο Βενιζέλος ήταν φωνή λογικής. Μπορούμε να διαφωνούμε μαζί του σε πολλά αλλά οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι σε όλη την διάρκεια της κρίσης δεν έπαιξε με την σταθερότητα της χώρας. Λυπάμαι για την στάση της ΔΗΜΑΡ, που βολοδέρνει και όποια και αν είναι η τελική της επιλογή (πχ ανοχή) έχασε το τραίνο και το φάντασμα της κατάληξης του Καρατζαφερη πλανάται πάνω της».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...