Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Πως θα στηθεί η νέα ΕΡΤ

ert
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο της ΕΡΤ, η οποία έσκασε χτες σαν βόμβα. Με το λουκέτο στο Ραδιομέγαρο απολύονται 2.656 υπάλληλοι οι οποίοι θα αποζημιωθούν και όσοι θέλουν μπορούν να επαναπροσληφθούν με κριτήρια ΑΣΕΠ...

Το βράδυ της Τρίτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ και εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν στο λουκέτο.
Όπως είπε, η ΕΡΤ έχει τριπλάσιο ως επταπλάσιο κόστος από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τετραπλάσιο ως εξαπλάσιο ως εξαπλάσιο προσωπικό, για πολύ μικρή τηλεθέαση. Μια εταιρία που έχει έξι λογιστήρια που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους.
“Υπάρχουν πολλοί άξιοι και ικανοί εργαζόμενοι, η πείρα και η προϋπηρεσία των οποίων είναι απαραίτητη για να στηθεί ο νέος οργανισμός”, είπε και τόνισε ότι θα συνεκτιμηθεί κατά τη διάρκεια προσλήψεων με διαδικασίες και κριτήρια ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο νέος Οργανισμός θα λειτουργήσει με πολύ λιγότερο προσωπικό περίπου 1.000 άτομα ενώ οι περίπου 2.000 που θα μείνουν εκτός θα απορροφηθούν σε άλλους οργανισμούς όπως στα νοσοκομεία ή τα ΚΕΠ και όπου αλλού το Δημόσιο έχει ανάγκη.
Ο νέος οργανισμός θα ξεκινήσει να λειτουργεί το συντομότερο. Μέχρι τότε οι πολίτες δε θα πληρώνουν το χαράτσι που πληρώνουν σήμερα. Και από τη λειτουργία του και μετά θα πληρώνουν πολύ λιγότερα. Υπολογίζεται ότι θα απαλλαγούν από ένα ποσό της τάξεως των 100 εκατ. ετησίως.
Παράλληλα, όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ, το ιδρυτικό σχέδιο νόμου για τον νέο φορέα έχει ήδη συνταχθεί από τον νομικό σύμβουλο του Πρωθυπουργού Γιάννη Καρακώστα και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες μέρες, ενώ προβλέπει τη συγκρότηση εποπτικού συμβουλίου που θα αναλάβει ουσιαστικά τον έλεγχό του. Τέλος, με τη σύσταση του νέου φορέα θα προκηρυχθεί η πρόσληψη διεθνούς συμβούλου που θα ετοιμάσει το οργανόγραμμα και το πλάνο λειτουργίας με στόχο η πρώτη εκπομπή να βγει στον αέρα εντός του Σεπτεμβρίου.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...