Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Βοστώνη: Νεκρός ο ένας ύποπτος για τις επιθέσεις στη Βοστώνη. Αδέρφια τσετσενικής καταγωγής οι βομβιστές



Η αστυνομία της Βοστώνης επιβεβαιώνει το θάνατο... από depy6
Νεκρός ο ένας ύποπτος για τις αιματηρές εκρήξεις στο μαραθώνιο της Βοστώνης. Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση. Δεν κυκλοφορούν οχήματα και μέσα μαζικής μεταφοράς στην πόλη (Vids + Pics)...
Συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση στη Βοστώνη για τη σύλληψη του δεύτερου βομβιστή του Μαραθωνίου, ενώ οι αρχές φέρονται να αναζητούν και έναν ακόμα συνεργό των δύο αδερφών.
Η έρευνα των αρχών, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, εκτείνεται σε μία ακτίνα 20 τετραγώνων στο Watertown, με τους αξιωματούχους να φοβούνται πως είναι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά.

Σε νέες δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, ο θείος των δραστών κάλεσε τον 19χρονο να παραδοθεί στις αρχές και να ζητήσει συγχώρεση από τα θύματα και τους συγγενείς τους.
"Μας ντρόπιασες ως οικογένεια και ως έθνος" ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ζήτησε από τα Μέσα Ενημέρωσης να σεβαστούν την οικογένειά του.
Στην επιχείρηση για τη σύλληψή τους, περισσότεροι από 11.000 πάνοπλοι αστυνομικοί σαρώνουν τα προάστια της πόλης. Η αστυνομία μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό πινακίδων ενός γκρι Honda CRV του 99, εκτιμώντας πως πρόκειται για το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο δεύτερος βομβιστής.

  Το αυτοκίνητο που αναζητούσε η αστυνομία της πολιτείας του Κονέτικατ, το οποίο πιστεύεται ότι ανήκει σε έναν πιθανό ύποπτο που συνδέεται με την επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, εντοπίστηκε στην περιοχή της Βοστόνης, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η αστυνομία του Κονέτικατ αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.
Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που μίλησε στο NBC, οι αρχές αναζητούν δύο ακόμα υπόπτους, τον 19χρονο που διαφεύγει της σύλληψης και κάποιον συνεργό.

  Στο μεταξύ, το AP επικοινώνησε με τον πατέρα των βομβιστών του Μαραθωνίου της Βοστώνης, με τον Anzor Tsarnaev να δηλώνει ότι ο γιος του είναι ένας πραγματικός άγγελος.
Περιγράφει μάλιστα τον 19χρονο γιο του που διαφεύγει της σύλληψης ως έναν έξυπνο και επιτυχημένο νέο. "Ο Dzhokhar είναι δευτεροετής φοιτητής Ιατρικής στις ΗΠΑ. Είναι ένα τόσο έξυπνο αγόρι. Τον περιμέναμε να έρθει για διακοπές εδώ", σημείωσε στο διεθνές πρακτορείο.

Σε δηλώσεις του στο περιοδικό People ανέφερε ότι επικοινώνησε με τους δύο γιους του την Πέμπτη και του είπαν ότι είναι εντάξει και πως όλα πηγαίνουν καλά.
"Δεν αξίζουν να ζουν σε αυτόν τον πλανήτη" δήλωσε σε τοπικό σταθμό ο Ruslan Tsarni, θείος των δύο βομβιστών της Βοστώνης.

Ενημερώνουν τον Ομπάμα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενημερώνεται σε αίθουσα του Λευκού Οίκου από περισσότερους από 12 από τους πλέον υψηλόβαθμους συμβούλους του για τις εξελίξεις που υπάρχουν στην έρευνα για την βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.
Στην ενημέρωση αυτή, η οποία άρχισε λίγο μετά τις 16:45 ώρα Ελλάδος και συνεχίζεται, μετέχουν ο διευθυντής του FBI Ρόμπερτ Μίλερ, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τομ Ντόνιλον και η σύμβουλος Εσωτερικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Λίζα Μονακό.
Μέσω τηλεδιάσκεψης μετέχουν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο και ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν, πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος.
"Η ενημέρωση σήμερα το πρωί αποτελεί μια συνέχεια των τακτικών ενημερώσεων που είχε ο πρόεδρος κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς ενημερωνόταν όπως συνηθίζεται για την έρευνα", επισημαίνει ο Λευκός Οίκος στην ανακοίνωσή του.
Στο μεταξύ, έκκληση στα Μέσα Ενημέρωσης να μη θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές αστυνομικών δίνοντας στοιχεία για τα σπίτια στα οποία πραγματοποιούν έρευνες κάνει η Αστυνομίας της Βοστώνης, ενώ στο twitter έχει δοθεί ακόμα και live ηχητικό από τον ασύρματο των αρχών.
Να σημειωθεί πως νωρίτερα η Τσετσενία "αποκήρυξε" τους δύο βομβιστές της Βοστώνης, επισημαίνοντας πως δεν είχαν δεσμούς με τη χώρα για πολλά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...