Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Συνελήφθη 45χρονος για την επιστολή με δηλητήριο που εστάλη στον Ομπάμα

Συνελήφθη 45χρονος για την επιστολή με δηλητήριο που εστάλη στον Ομπάμα
Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έναν ύποπτο από το Μισισίπι, ο οποίος σχετίζεται με τις επιστολές που εστάλησαν στον Πρόεδρο Ομπάμα, σε γερουσιαστή και ανώτατο δικαστικό και περιείχαν τη δηλητηριώδη ουσία ρικίνη, ανακοίνωσε το FBI. Ο ύποπτος ονομάζεται Πολ Κέβιν Κέρτις και είναι 45χρόνων...


O ύποπτος συνελήφθη στο σπίτι του στη πόλη Κόρινθο, του Μισισίπι. Σύμφωνα με το FBI «πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνος για τις αποστολές τριών επιστολών μέσω των αμερικανικών ταχυδρομείων που, από την αρχική εξέταση, φάνηκε ότι περιείχαν τη θανατηφόρο ρικίνη».

Οι επιστολές είχαν παραλήπτη εκτός από τον Λευκό οίκο και τον αμερικανό γερουσιαστή Ρότζερ Ουίκερ από το Μισισίπι και έναν ανώτατο δικαστικό της ίδιας πολιτείας, ανέφερε το FBI σε ανακοίνωσή του.

Την επιστολή που εστάλη στον Ομπάμα εντόπισαν άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια του Προέδρου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το FBI, ο φάκελος «περιέχει μια κοκκώδη ουσία η οποία, κατά τον αρχικό έλεγχο, βρέθηκε θετική σε ρικίνη».

Ο φάκελος βρέθηκε την Τρίτη σε χώρο ελέγχου επιστολών που δεν βρίσκεται μέσα στο κτίριο του Λευκού Οίκου.

Νωρίτερα είχε εντοπιστεί μία ακόμη επιστολή που είχε σταλεί προς τον ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Ρότζερ Γουίκερ, η οποία βρέθηκε θετική σε ρικίνη.

Αμφότερες οι επιστολές φέρουν σφραγίδα από ταχυδρομικό γραφείο στο Μέμφις του Τενεσί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, το οποίο επικαλείται πηγές του FBI, αμφότερες οι επιστολές περιέχουν το εξής μήνυμα: «Το να βλέπεις κάτι λάθος και να μην το αναδεικνύεις, είναι σαν να γίνεσαι σιωπηλός συνεργός στην συνέχιση του. Είμαι ο KC και εγκρίνω αυτό το μήνυμα» (έμμεση αναφορά στους υποψήφιους για τον Λευκό Οίκο που χρησιμοποιούν αυτή τη φράση στο τέλος των διαφημιστικών μηνυμάτων της εκστρατείας τους).

Το FBI ανακοίνωσε ότι από την έρευνα που διεξάγεται για τις δύο επιστολές δεν προκύπτει σύνδεση αυτών των περιστατικών με τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη.

«Η έρευνα για τις επιστολές παραμένει σε εξέλιξη. Αναμένουμε ότι μπορεί να σταλούν περισσότερες επιστολές. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για σύνδεση με την επίθεση στη Βοστώνη» αναφέρεται σε ανακοίνωση του FBI.Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...