Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Σαμαράς σε Τουρκία: Υπογράψτε το Δίκαιο Θάλασσας

Η Ελλάδα θα αναβαθμίσει κάθετα τον γεωπολιτικό της ρόλο εάν επικεντρωθεί σε ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας. Αυτό ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά το άνοιγμα των εργασιών του Athens Energy Forum....

«Ελλάδα έχει ήδη υψηλές δυνατότητες και ρόλο στη διακίνηση ενεργειακών πόρων ενώ σύντομα όπως είπε θα διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην παραγωγή ευρωπαϊκών ενεργειακών πόρων», δήλωσε με έμφαση ο Έλληνας πρωθυπουργός ενώ τόνισε πως η χώρα μας «κάθεται πάνω στους δρόμους ανεφοδιασμού της Ευρώπης σε πετρέλαιο και αέριο».
Αναφερόμενος προφανώς στις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα της τουρκική παραβατικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τον πρόσφατο «χαρτοπόλεμο» στον ΟΗΕ ο Α. Σαμαράς σημείωσε πως «ο καλύτερος τρόπος επίλυσης ενός προβλήματος είναι ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο» και υπογράμμισε με νόημα πως μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας «υπάρχει όμως μια διαφορά: Εμείς επικαλούμαστε το διεθνές δίκαιο και το έχουμε υπογράψει, ενώ η Τουρκία το επικαλείται ενώ δεν το έχει υπογράψει».
Είναι προφανές πως ο Έλληνας πρωθυπουργός στέλνει το μήνυμα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου πως δεν μπορεί να επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο ενώ ταυτόχρονα να μην έχει υπογράψει το βασικό πλαίσιο αυτού το οποίο δεν είναι άλλο από τη συνθήκη του Μοντέγκο Μπέι.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...