Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ψυχρολουσία Μέρκελ στον Ερντογάν για την Ευρωπαϊκή Ένωση

 
Ακόμα και «εκτός έδρας»στην Τουρκία, η Άγκελα Μέρκελ δεν δίστασε τελικά να κρατήσει σταθερή τη θέση της αναφορικά με το ζήτημα της ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση...

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ερντογάν, η Μέρκελ παρότι τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος κάποιου κεφαλαίου ακόμα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, ξεκαθάρισε, ή μάλλον υπενθύμισε στον Ερντογάν πως η ίδια διατηρεί επιφυλάξεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Ερντογάν ανταπάντησε πως η Τουρκία έχει ήδη ενταχθεί επί της ουσίας, μέσω των 800.000 Τούρκων που ζουν στη Γερμανία, εκ των οποίων οι 70.000 είναι επιχειρηματίες, έχοντας προσδώσει νέα δυναμική στις διμερείς σχέσεις. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, η Μέρκελ πίεσε ασφυκτικά τον Τούρκο πρωθυπουργό για να αναλάβουν γερμανικές εταιρίες μεγάλα έργα όπως η κατασκευή νέων οδικών αξόνων και του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.
Η Μέρκελ επίσης πέταξε και μια «σπόντα» στον Ερντογάν για την Κύπρο, κάνοντας λόγο για την ανάγκη διατήρησης καλών σχέσεων με όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ κρατών που προσεγγίζουν την Ένωση, με τον Ερντογάν να διατυπώνει συγκρατημένη αισιοδοξία λόγω της ανάληψης της προεδρίας της νήσου από τον Νίκο Αναστασιάδη.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...