Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ο Διώτης επιρρίπτει ευθύνες σε Βενιζέλο




Ευθύνες στους πολιτικούς του προϊσταμένους και ιδιαίτερα στον τότε υπουργό Οικονομικών και νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ως προς τη μη επί της ουσίας αξιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ», επιρρίπτει σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης....
Ο κ. Διώτης υπεραμύνεται των ενεργειών του, επισημαίνοντας ότι έπραξε τα νόμιμα, δηλώνει ότι δεν ευθύνεται για τη διαρροή της λίστας στο περιοδικό Hot Doc, ενώ υποστηρίζει ότι οι πολιτικοί του προϊστάμενοι του επιρρίπτουν ευθύνες «για να δικαιολογήσουν δικές τους παραλείψεις και προφανείς σκοπιμότητες».
«Εάν οι πολιτικοί μου προϊστάμενοι δεν συμφωνούσαν με τον τρόπο που χειρίστηκα την υπόθεση, είχαν την ευχέρεια να με ελέγξουν ή να με οδηγήσουν σε παραίτηση. Δεν το έπραξαν ποτέ». Ο ίδιος επαναλαμβάνει ότι παρέδωσε το «στικάκι» στον Ευ. Βενιζέλο μόλις εκείνος ανέλαβε καθήκοντα. «Αυτό είναι το πολιτικά κρίσιμο ζήτημα», αναφέρει ο κ. Διώτης, υποστηρίζοντας ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών του ζήτησε να ελέγξει 750 και στη συνέχεια 743 πρόσωπα για φοροδιαφυγή, από ένα σύνολο περίπου 54.000 προσώπων που είχαν εμβάσει χρηματικά ποσά στο εξωτερικό την τελευταία τριετία. «...Ζήτησα ακριβή στοιχεία που ουδέποτε μου εστάλησαν... με σκοπό τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος έδωσα εντολή για πλήρη έλεγχο όλων των φυσικών προσώπων που είχαν μεταφέρει στο εξωτερικό ποσά άνω των 100.000 ευρώ για το διάστημα 2000 - 2012», αναφέρει ο κ. Διώτης.
Τόσο ο ίδιος όσο και ο προκάτοχός του κ. Ιωάννης Καπελέρης έχουν καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται από τους οικονομικούς εισαγγελείς με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης του κακουργήματος της υπεξαγωγής εγγράφου εις βάρος του Δημοσίου. Συγκεκριμένα, στους δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ «αποδίδεται» ότι δεν αξιοποίησαν τη λίστα Λαγκάρντ, με αποτέλεσμα να χαθούν έσοδα υπέρ του Δημοσίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι καταθέτοντας στους οικονομικούς εισαγγελείς και ο κ. Καπελέρης επέρριψε ευθύνες στον πολιτικό του προϊστάμενο Γ. Παπακωνσταντίνου, επισημαίνοντας ότι ουδέποτε του δόθηκε η λίστα και ουδέποτε του ζητήθηκε η διεξαγωγή έρευνας.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...