Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Αλαβάνος: "Μόνο με έξοδο από την ευρωζώνη θα απαλλαγούμε από τα μνημόνια"

Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού μίλησε για το ευρώ και το σχέδιο Β που δεν έχει η χώρα. Η απειλή της Χρυσής Αυγής. Κόντρα διαρκείας ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ...
 
Υπέρ της εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη καθώς ''έχουμε ένα νόμισμα που δεν εχει σχέση με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της Ελλάδας'' τάχθηκε ο Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Όπως είπε, τα δημοσιονομικά μέτρα δεν αρκούν, βασικός παράγοντας είναι η ανάπτυξη, η οποία χρειάζεται ανατιμημένο νόμισμα.
Εκτίμησε ότι ''όλες οι χώρες έχουν σχέδιο Β για την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, εκτός από την Ελλάδα''.
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού, ένα ανταγωνιστικό νόμισμα θα βοηθήσει την αγροτική οικονομία, τον τουρισμό, τα μαγαζιά, σημειώνοντας ότι είναι απαραίτητο για να βγούμε από την ύφεση.
''Δεν είναι πρόοδος για την Ελλάδα να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη''
Χαρακτήρισε το μνημόνιο ''πραγματικότητα στην Ελλάδα'' και εκτίμησε ότι χωρίς σύγκρουση και έξοδο από την Ευρωζώνη είναι αδύνατο να καταργηθεί.
Σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο ''δε θα είναι πρόοδος για την Ελλάδα να λέει θα μείνουμε στην Ευρωζώνη και θα καταργήσουμε το μνημόνιο''.
Σε ερώτηση εάν είναι πιο κοντά ιδεολογικά στο ΚΚΕ είπε ότι είναι ένα κόμμα που έχει δικαιωθεί, αλλά ''κλείστηκε στον εαυτό του, αρνείται να κάνει συνεργασίες''.
Για τη Χρυσή Αυγή, είπε ότι είναι απειλή απέναντι στις στοιχειώδεις κοινοβουλευτικές λειτουργίες και θα έπρεπε να τεθεί εκτός νόμου.
Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ
Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου με αφορμή τα όσα είπε ο Αλέκος Αλαβάνος και ο κοινοβουλευτικός εκπροσώπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη στην εφημερίδα "Παραπολιτικά", πυροδότησαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.
''Τη μαύρη κωμωδία "επιστροφή στη δραχμή" ανεβάζει σήμερα στο θέατρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αλέξης Τσίπρας, παραχωρώντας, όμως, αυτή τη φορά την καρέκλα του σκηνοθέτη στο μέντορά του Αλέκο Αλαβάνο και με βοηθό παραγωγής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη'', δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
''Το μόνο θέατρο που θα δεχτεί να ανεβάσει ένα τέτοιο "έργο" είναι αυτό του παραλόγου", πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ
Οι απόψεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Ωστόσο, με λύπη πρέπει να ενημερώσουμε τον κ. Κεδίκογλου ότι η ημερομηνία εγγραφής νέων μελών για τη συμμετοχή στη συνδιάσκεψη έχει λήξει. Μπορεί όμως να στείλει τις προσεχείς ημέρες την παρέμβασή του στον εσωκομματικό διάλογο στην εφημερίδα ''Η Αυγή''.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...