Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ: Ρώσικο άγημα στην... παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου!

Ρώσοι πεζοναύτες θα πάρουν μέρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, την ερχόμενη Παρασκευή, στην Αλεξανδρούπολη...

Ενα άγημα 70 αντρών, μελών του ρωσικού αποβατικού "Tsesar Kunikof", που βρίσκεται στο Αιγαίο και θα καταπλεύσει την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη, ντυμένοι με τη στολή του ρωσικού ναυτικού, θα παρελάσουν στην κεντρική λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης, μαζί με το ελληνικό στρατιωτικό τμήμα.

"Η Θράκη κάνει πράξη την εξωστρέφεια και δείχνει ότι είναι έτοιμη για συνεργασία με όλες τις δυνάμεις που μπορούν να βοηθήσουν θετικά την πατρίδα μας", δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, διαβεβαιώνοντας ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες συνεννοήσεις με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Το "Tsesar Kunikof" βρίσκεται εδώ και περίπου έναν μήνα στις ελληνικές θάλασσες με δύναμη 150 Ρώσων πεζοναυτών και δεκάδες τροχοφόρα ΤΟΜΑ BTR-80, ενώ κυβερνήτης του είναι ο αντιπλοίαρχος Αλεξάντρ Λατσούκ. Με το ίδιο άγημα το ρωσικό αποβατικό θα συμμετάσχει το απόγευμα της ίδιας μέρας στα εγκαίνια του νέου μνημείου των πεσόντων Ρώσων στρατιωτών κατά τον ρωσοτουρκικό πόλεμο το 1877 στην Αλεξανδρούπολη. Το μνημείο μεταφέρθηκε εδώ και λίγους μήνες στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου και στα εγκαίνιά του αναμένονται μέλη του δημοτικού συμβουλίου της πόλης Σοσνόβι Μπορ -από όπου καταγόταν οι στρατιώτες- και βουλευτές της Αγίας Πετρούπολης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν προσκληθεί ο Ρώσος υπουργός Πολιτισμού, Αλεξάντρ Αβντέεφ και η σύζυγος του Ρώσου προέδρου, Σβετλάνα Μεντβέντεφ, που επίσης κατάγεται από την περιοχή.

Σημειώνεται ότι οι 75 στρατιώτες που αποτελούσαν τμήμα του 9ου Συντάγματος της 3ης Μεραρχίας έχασαν τη ζωή τους από τον λιμό που ενέσκηψε το 1877 στην Αλεξανδρούπολη και θάφτηκαν σε έναν χώρο στο κέντρο της πόλης.

Πριν από μερικούς μήνες έγινε εκταφή των οστών και μαζί με το επιστήλιο μεταφέρθηκαν στο προαύλιο του μητροπολιτικού ναού. Η τελετή των εγκαινίων του μνημείου θα γίνει από τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθιμο και τον Αρχιεπίσκοπο Ροστόφ κ. Μερκούριο, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο.

ΕΘΝΟΣ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...