Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Εργασία πλέον ανάλογα με τις ανάγκες τις επιχείρησης;

Εργασία πλέον ανάλογα με τις ανάγκες τις επιχείρησης;
Νέα σενάρια βγαίνουν στο φως καθώς δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα ποια θα είναι τα νέα μέτρα που θα πάρουμε για να καλύψουμε το πακέτο των περικοπών. Δεν Αυτή την φορά το σενάριο αναφέρεται σε απαιτήσεις  που απέστειλε η τρόικα και έχει σχέση με τα εργασιακά ώστε να επέλθει η ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα....


Η τρόικα φαίνεται  εκτός από περικοπές να ζητά και την  κατάργηση του πενθήμερου και ωράριο λάστιχο που θα προέρχεται κατόπιν συνεννόησης με τον εργοδότη.

Η επιχειρήση θα έχει την δυνατότητα μέσω συμφωνίας  με τους εργαζόμενους για πιο ευέλικτες μορφές ωραρίου. Ακόμη και μια πρόσθετη ημέρα προτείνεται αντί τετραώρων ή εξαώρων σε εξάμηνη και εννεάμηνη βάση που ισχύει ως τώρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την “Ημερησία” προτείνεται μαζί με το εξαήμερο να μειωθεί ο απαιτούμενος χρόνος ξεκούρασης στις 11 ώρες, αλλά και κατάργηση των περιορισμών στην εναλλαγή πρωινής-βραδινής βάρδιας.


Σχεδιάζεται να μειωθεί κατά πολύ ο χρόνος προειδοποίησης προς τον εργαζόμενο και να μπορούν οι επιχειρήσεις μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να τον απολύουν με το 50% της αποζημίωσης.

Αυτό ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις να αυξομειώνουν τον αριθμό εργαζομένων ανάλογα με τις ανάγκες τους

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...