Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Συγκρούσες με 30 νεκρούς στην νοτιοανατολική Τουρκία

Συγκρούσες με 30 νεκρούς στην νοτιοανατολική ΤουρκίαΕννέα Τούρκοι αξιωματούχοι ασφαλείας, μεταξύ των οποίων στρατιώτες και αστυνομικοί, καθώς και 20 περίπου κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν σε βίαιες συγκρούσεις στη διάρκεια της νύχτας στην επαρχία Σιρνάκ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ανακοίνωσε επίσημη τοπική πηγή...
«Εννιά μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν», δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Σιρνάκ Βαχντετίν Εζκάν. Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν στην περιοχή Μπεϊτουσεμπάμπ και περίπου είκοσι αντάρτες του ΡΚΚ σκοτώθηκαν, ανακοίνωσαν τοπικές πηγές.
«Ομάδα ανταρτών επιτέθηκε με ρουκέτες και πολυβόλα εγκαταστάσεις των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή. Αστυνομικοί και στρατιώτες απάντησαν στα πυρά και ξέσπασαν οι βίαιες συγκρούσεις», τόνισε ο Εζκάν.
Οι συγκρούσεις του τουρκικού στρατού με αντάρτες του ΡΚΚ έχουν ενταθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, μία εξέλιξη, που σύμφωνα με τούρκους αξιωματούχους και αναλυτές, συνδέεται με το χάος στην Συρία.
Πριν από δύο εβδομάδες, έκρηξη βόμβας σε στρατιωτική αυτοκινητοπομπή στοίχισε την ζωή πέντε στρατιωτών. Ο τουρκικός στρατός «απάντησε» με επιχείρηση, σκοτώνοντας 21 αντάρτες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...