Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Πεθαίνοντας στο Χάκαρι (vid): 6 νεκροί Τούρκοι στρατιώτες σε ενέδρα - Κυριαρχεί το ΡΚΚ

Eίναι εντυπωσιακό ακόμα και για τους ειιδικούς στρατιωτικούς αναλυτές: Ο τουρκικός Στρατός, σχεδόν ένα μήνα μετά την ανάληψη του ελέγχου από το ΡΚΚ της πόλης Σεμντινλί των 52.000 κατοίκων στην επαρχία Χάκαρι, όχι μόνο...
αδυνατεί να "σπάσει" την πολιορκία των περιφερειακών φυλακίων από το ΡΚΚ αλλά υφίσταται συνεχεία τακτικές ήττες με μεγάλες απάλωεις;: Πριν λίγες ώρες άλλοι 6 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 8 τραυματίστηκαν σε ενέδρα του ΡΚΚ στην επαρχία Χακάρι.
Την ίδια ώρα που εξελισσόταν η ενέδρα άλλοι Κούρδοι μαχητές εξαπέλυσαν πυρά όλμων κατά του φυλακίου για το οποίο προορίζονταν οι ενισχύσεις, με αποτέλεσμα να μην καταστεί δυνατόν να σταλούν ενισχύσεις για να σπάσει η θηλειά που είχε σφίξει στο λαιμό της φάλαγγας στην χαράδρα η άλλη μονάδα του ΡΚΚ.
Επίσης έτερη μονάδα του ΡΚΚ κτύπησε έπληξε με όλμους φυλάκιο της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, στα σύνορα με το Ιράν.
Η φάλαγγα των Τούρκων στο Χάκαρι όδευε προς ένα από τα περιφερειακά φυλάκια με την κλασική διάταξη: Προηγούντο τροχοφόρα τεθωρακισμένα Cobra και ακολουθούσαν ελαφρά τεθωρακισμένα ΤΟΜΠ. Αποτέλεσμα ήταν η κλασική ενέδρα:
Οι Κούρδοι είχαν παγιδεύσει τον δρόμο από όπου περνούσε τουρκική αυτοκινητοπομπή με νάρκες ρτις οποίες πυροδότησαν στην αρχή κα στο τέλος της αυτοκινητοπομπής του ορεινού δρόμου, καταστρέφοντας το προπορευόμενο και το οπισθοπορούν όχημα, παγιδεύοντας κατ'αυτό τον τρόπο τα ενδιάμεσα οχήματα που λόγω διαμόρφωσης του εδάφους δεν είχαν από που να ξεφύγουν.
Αμέσως μετά οι Κούρδοι μαχητές άνοιξαν πυρ και στην μάχη μίας ώρας που ακολούθησε σκότωσαν 6 και τραυματίζοντας 8 Τούρκους στρατιώτες ενώ κατέστρεψαν συνολικά τρία οχήματα.
Αμέσως μετά την μάχη (είναι εντυπωσιακό ότι οι Τούρκοι και πάλι άργησαν να στείλουν ελικόπτερα) εμφανίστηκαν στην περιοχή τα AH-1W Super Cobra κια ενισχύσεις, αλλά ήταν αργά, καθώς οι Κούρδοι μαχητές είχαν αποχωρήσει χωρίς απώλειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...