Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ήττα ισλαμιστών στο Χαλέπι - Αναδιπλώθηκε ο τουρκικός Στρατός από την Jarabulus

Μια σημαντική νίκη κατέγραψε ο συριακός Στρατός καταλαμβάνοντας μετά από σκληρό αστικό αγώνα το κύριο προπύργιο των ισλαμιστών Σύρων ανταρτών και των πάσης φύσεως ισλαμιστών μισθοφόρων την συνοικία του Salahuddin στο Χαλέπι...


Το Salahuddin από ενωρίς το πρωί δέχθηκε την επίθεση ειδικών δυνάμεων του συριακού Στρατού, αφού είχε προηγηθεί προπαρασκευαστικός βομβαρδισμός επί μία εβδομάδα από μαχητικά αεροσκάφη, επιθετικά εικόπτερα και πυροβολικό. Τις συριακές ειδικές δυνάμεις τις ακολούθησαν μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού κααι εν τέλει το προπύργιο των ανταρτών στο Χαλέπι έπεσε.
Οι τουρκικές δυνάμεις που είχαν εισβάλει στην βόρεια συριακή πόλη Jarabulus, αποχώρησαν, αλλά αφού πρώτα άφησαν μεγάλες ποσότητες στρατιωτικού υλικού στους αντάρτες, μεταξύ των οποίων και Α/Α πυραύλους (MANPADS) Stinger.

Οι νεκροί αντάρτες και μισθοφόροι ξεπερνούν τους 200 από χθες και μεγάλες απώλειες έχει καταγράψει η μία από τις δύο Ταξιαρχίιες των Τουρκμένων. Τα συριακά στρατεύματα συνέλαβαν πολλούς εξ'αυτών και κατέλαβαν μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών, όλα κατασκευασμένα στην Τουρκία, στην Ουκρανία κλπ..

Τα συριακά στρατεύματα εν συνεχεία απώθησαν τους μισθοφόρους - αντάρτες στην κεντρική συνοικία του Bab al-Hadeed και στην Bab al-Nayrab νοτιοανατολικά.

Οι μάχες συνεχίζονται μεταξύ του στρατού και των ανταρτών σε πολλούς τομείς του Χαλεπίου, συμπεριλαμβανομένου του βόρειου τμήματος του Ashrafyiah, του Νότιου τμήματος του Sokkari και του κεντρικού τομέα του Seif al-Dowla. Γενικά, όμως και παρά την φύση του αγώνα (ο αστικός αγώνας είναι η πιο σκληρή μορφή αγώνα σε μια ένοπλη σύγκρουση) φαίνεται ότι η σαφώς μεγαλύτερη ισχύ πυρός των συριακών ενόπλων δυνάμεων, που εν προκειμένω χρησιμοποιήθηκε χωρίς να υπολογιστούν οι απώλειες, φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα για το καθεστώς...

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...