Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

 Του Ιάκωβου Ποθητού, Δημοσιογράφου

 Τι θα συμβεί όταν ένα φύλλο αποκοπεί από το δέντρο; Η απάντηση είναι πως θα μαραθεί. Το δέντρο είναι αυτό που δίνει ζωή στο φύλλο, γιατί με τις ρίζες του, παίρνει όλα τα απαραίτητα ζωογόνα συστατικά από τη γη και μέσα από τον κορμό τα μεταφέρει σε κάθε φύλλο, προκειμένου αυτά να μην μαραθούν. Με λίγα λόγια, τα φύλλα ενός δέντρου είναι ένα τίποτα, ένα «ρούχο» του δέντρου, που μόλις πέσουν από αυτό, σαπίζουν, χάνονται...

Έτσι είναι και οι άνθρωποι. Όσο παραμένουν προσκολλημένοι κι αφοσιωμένοι στον κορμό, στην κοινωνία, μπορούν να ανέβουν πολύ ψηλά. Αν όμως θελήσουν να αποκοπούν, από το σώμα του λαού ή ο ίδιος ο λαός τους αποβάλλει, τότε χάνονται, γίνονται ένα τίποτα.
Το έχουν καταλάβει αυτό οι πολιτικοί, οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;
Ορισμένοι ναι, και το αποδεικνύουν με τις πράξεις τους. Έχουν όραμα και στόχους, αφουγκράζονται την κοινωνία και προσπαθούν για την επίλυση των προβλημάτων της. Είναι εκείνοι που μπορούν να οδηγήσουν την κοινωνία ψηλότερα, να της χαρίσουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής, να φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης εκείνων που τους τίμησαν με την ψήφο τους.
Υπάρχει όμως κι η αντίπερα όχθη. Εκεί που συνωστίζονται οι πολλοί πολιτικοί και αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και που προσπαθούν μετά μανίας να εγκατασταθούν κι άλλοι που μόλις πρόσφατα εκλέχθηκαν.
Είναι εκείνοι που χαρακτηρίζονται από τους πολίτες ως «πολιτικοί απατεώνες» αφού με ψεύτικες υποσχέσεις υφάρπαξαν την ψήφο τους και με το που εκλέχθηκαν παρουσίασαν το αληθινό τους πρόσωπο. Είναι εκείνοι που με τις πράξεις τους απέδειξαν, πως ποτέ δεν υπήρξαν μέλος του σώματος του λαού, αλλά πάντα ήτανε παράσιτα, ξένα σώματα από το κοινωνικό σύνολο.
Χωρίς οράματα, χωρίς στόχους και με μοναδικό στόχο την αρπαγή της εξουσίας είτε για να κερδίσουν μέσα από κάποιον τίτλο κοινωνική αναγνώριση είτε για να πλουτίσουν, οι πολιτικοί απατεώνες είναι η πληγή της κοινωνίας.
Αδίστακτοι, χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας, προσπαθούν να εξοντώσουν κάθε αντίπαλο, κάθε πολίτη που δεν συμφωνεί με τις ενέργειές τους, που δεν υποτάσσεται.
Εμπαθείς, εγωιστές, ακοινώνητοι, άπληστοι, ακαλλιέργητοι, δείχνουν με την φασιστική συμπεριφορά τους το πόσο ακατάλληλοι είναι να διαχειρίζονται τα κοινά.
Μεγάλη η ευθύνη των πολιτών στις εκλογές. Αντί να αναζητούν και να εκλέγουν εκείνους που έχουν όραμα, που αγαπούν τον τόπο και τον λαό, που είναι ηθικοί κι ενάρετοι, επιλέγουν συνήθως εκείνους που είναι λαοπλάνοι, δημαγωγοί, που υπόσχονται τα πάντα ενώ είναι βέβαιο πως και φαύλοι είναι και πως δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν τα όσα υπόσχονται. Και είναι πρώτα φαύλοι, γιατί μόνο ο φαύλος προσπαθεί να εξαπατήσει τους συνανθρώπους του προκειμένου να πετύχει τον στόχο του.
Η χώρα μας κι οι Δήμοι έχουν δοκιμασθεί τις τελευταίες δεκαετίες από πολιτικούς και αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.
«Σωτήρες» αποδείχθηκαν κακοδιαχειριστές, αυτοί που επαγγέλθηκαν την ισότητα και την δικαιοσύνη αποδείχθηκαν επικίνδυνοι για την κοινωνική συνοχή. Κι είναι αυτοί, τα ξένα κι επικίνδυνα σώματα της κοινωνίας που το μόνο που καταφέρνουν είναι να σκορπούν την συμφορά όποτε τους δίνεται η δυνατότητα να ασκήσουν εξουσία.
Αντίθετα, εκείνοι που έχουν μοναδικό σκοπό, να υπηρετήσουν την κοινωνία γιατί θεωρούν τον εαυτό τους αναπόσπαστο μέλος της, τότε οδηγούν την χώρα και τις πόλεις στην πρόοδο. Η αγάπη που νοιώθουν για τους ανθρώπους, τους δίνει την δύναμη να ξεπερνούν εμπόδια και πίκρες και τους οδηγεί στην υψηλότερη θέση της κοινωνίας και της Ιστορίας. Στη θέση του μεγάλου πολιτικού, του σπουδαίου ανθρώπου, με σημαντική προσφορά στην κοινωνία, τον κορμό στον οποίο κι ο ίδιος ήταν ένα μικρό φυλλαράκι σε κάποιο κλαδί…


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...