Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Στον εισαγγελέα τα ονόματα όσων έπαιρναν συντάξεις μαϊμού.

Το κράτος θα ζητήσει πίσω τα χρήματα που του είχαν κλέψει.

Τα ονόματα 1.014 ασφαλισμένων του ΟΓΑ που πιθανολογογείται πως εισέπρατταν παρανόμως συντάξεις και επιδόματα έστειλε το πρωί με ένα CD ROM στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Κανελλόπουλο , ο υπουργός Εργασίας Γιαννης Βρούτσης προκειμένου να...

 κινηθεί σε βάρος του ποινική διαδικασία αλλά και διαδικασία επιστροφής των "αχρωστείτως καταβληθέντων" ποσών με τους νόμιμους τόκους.

Σήμερα άλλωστε έληγε και η προθεσμία που έχει δώσει ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης στις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων για να καταθέσουν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα στοιχεία που διαθέτουν για όσους έχουν ταυτοποιηθεί ότι εισέπρατταν παράνομα συντάξεις. Βασικό στοιχείο σε βάρος τους είναι πώς δεν εμφανίστηκαν να απογραφούν έχει ανασταλεί από τον Μάιο του 2011 η καταβολή των συντάξεών τους. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται -κατά απόλυτη προτεραιότητα- και σε πανελλαδικό επίπεδο προκειμένου να εντοπιστούν και να παραπεμφθούν άμεσα σε δίκη τόσο οι «μαϊμού» συνταξιούχοι και δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων, όσο και οι επίορκοι υπάλληλοι που είτε έκαναν τα στραβά μάτια είτε συνεργούσαν με τους δράστες, ζημιώνοντας με εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό δημόσιο. H Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αφού ελέγξει μια προς μια τις περιπτώσεις αυτές στη συνέχεια θα διαβιβάσει τους σχετικούς φακέλους στις κατά τόπους Εισαγγελίες της χώρας προκειμένου να σχηματιστούν δικογραφίες σε βάρος των «μαϊμού» συνταξιούχων.

Πάντως σύμφωνα με τα στοιχεία των ταμείων σε ΙΚΑ και ΟΓΑ οι ύποπτες περιπτώσεις που δεν απογράφηκαν και φαίνεται να εισέπρατταν παράνομα συντάξεις και επιδόματα από το ΙΚΑ έφτασαν τις 7.500 και άλλοι 1014 από τον ΟΓΑ . Δηλαδή αυτοί που θα ελεγχθούν φτάνουν τις 8.500 και αφού διασταυρωθούν , θα σταλούν τα στοιχεία τους στη δικαιοσύνη.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...