Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Βαρουφάκης: Θα αποτύχει 100% η Ελλάδα αν δεν αλλάξει πολιτική

 Τι δήλωσε ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας, Γιάννης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης και στις πιθανότητες πτώχευσης. Τι προτείνει ως λύση (Vid)


Σίγουρος πως, με με τη συγκεκριμένη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, η Ελλάδα θα οδηγηθεί στην πτώχευση είναι ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας, Γιάννης Βαρουφάκης.



Varoufakis από CDemo83> Μιλώντας στο "Πρωινό" του ΑΝΤ1, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή το μόνο πράγμα που απασχολεί τους Γερμανούς, είναι το πως θα γίνει η πτώχευση του ελληνικού δημοσίου....

Στη συνέχεια δήλωσε πως οι πιθανότητες αποτυχίας του προγράμματος λιτότητας της τρόικα είναι 100%, ενώ προσέθεσε ότι "η επιμήκυνση που ζητά η Ελλάδα είναι το σκοινί με το οποίο θα κρεμαστεί".
"Το ζήτημα δεν είναι η χρεοκοπία ή όχι της Ελλάδας αλλά το πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτή θα λάβει χώρα, δηλαδή αν θα γίνει συντεταγμένα ή αν θα γίνει με εκπαραθύρωση της χώρας από την Ευρωζώνη", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε δηλώσεις του άλλωστε την Πέμπτη σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο ίδιος επανέλαβε πως απαιτείται άμεση επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με τους εξής στόχους:
-Ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών απευθείας από τον EFSF, όπως έχει αποφασιστεί για τις ισπανικές τράπεζες.
- Moratorium στο ελληνικό χρέος με διασύνδεση της αποπληρωμής με την πορεία του ΑΕΠ.
- Outsourcing των αδιάθετων πόρων του ΕΣΠΑ, ύψους 12 δισ. ευρώ, στην ΕΤΕπ, η οποία θα αναλάβει τη διενέργεια άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα.
Αν δεν αλλάξει σύντομα η πορεία και δεν υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση, με στόχους το moratorium και τη μείωση του χρέους η πιθανότητα κατάρρευσης της χώρας, ανέρχεται στο 100% σύμφωνα με τον καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...