Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Πιο βαθιά η απομόνωση της Μέρκελ

Πιο βαθιά η απομόνωση της Μέρκελ
Έντονη κριτική ασκήθηκε στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ότι έχει αφήσει την κρίση στην ευρωζώνη να σιγοκαίει, με τους ηγέτες...
 
της Ιταλίας και την ΕΚΤ να απαιτούν πιο τολμηρά βήματα για την σταθεροποίησης της οικονομίας των 17 χωρών. 
Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Μόντι και ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι πιέζουν την Γερμανία να σταματήσει την αντίθεση της στην απευθείας βοήθεια των τραπεζών που βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση εντός της ευρωζώνης.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι είπε σε συνέδριο στις Βρυξέλες ότι το όραμα της Μέρκελ για σταθερή οικονομία ‘ενέχει κινδύνους να υπονομευτεί λόγω έλλειψης προθυμίας για δημιουργία απαραίτητων εργαλείων για τον περιορισμό της μετάδοσης της κρίσης’.

 Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ντράγκι σε επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ότι εάν δεν παρθούν πιο σκληρά βήματα από τους ευρωπαίους ηγέτες, το ευρώ «φαίνεται να είναι πλέον ασταθές, εκτός εάν ληφθούν επιπλέον βήματα».
 
Είπε ότι δεν είναι δική του δουλειά να καλύπτει τις αποτυχίες των δημιουργών της πολιτική και σημείωσε ότι «δεν είναι δικό μας καθήκον, δεν είναι στις υποχρεώσεις μας να συμπληρώνουμε τα κενά των ελλείψεων στις πρακτικές των εθνικών κυβερνήσεων σε δημοσιονομικό επίπεδο, επίπεδο υποδομών και κυβερνητικό επίπεδο».

 Πηγή: Bloomberg

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...