Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ελεύθερος με χειροκροτήματα

ΒΡΑΣΜΟ ΨΥΧΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ 24ΧΡΟΝΟ
Με πανηγυρισμούς δέχτηκαν οι κάτοικοι της Παιανίας την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα για τον φοιτητή που τραυμάτισε θανάσιμα τον 43χρονο διαρρήκτη στην Παιανία. Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, δήλωσε στον εισαγγελέα ότι δεν ήθελε να σκοτώσει
Ελεύθερος, μόνο με την υποχρέωση να εμφανίζεται μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, αφέθηκε ελεύθερος ο 24χρονος, που σκότωσε με καραμπίνα τον 43χρονο Αλβανό διαρρήκτη
Ελεύθερος, μόνο με την υποχρέωση να εμφανίζεται μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, αφέθηκε ελεύθερος ο 24χρονος, που σκότωσε με καραμπίνα τον 43χρονο Αλβανό διαρρήκτη...

Ελεύθερος, μόνο με την υποχρέωση να εμφανίζεται μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, αφέθηκε χθες ο 24χρονος φοιτητής, που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα με καραμπίνα 43χρονο Αλβανό διαρρήκτη, ο οποίος νωρίτερα είχε εισβάλει στο σπίτι του, στην Παιανία, και είχε απειλήσει τη μητέρα του, βάζοντάς της το μαχαίρι στον λαιμό.
Βρασμό ψυχής του είχε αναγνωρίσει ο εισαγγελέας Χαρ. Λακαφώσης, ο οποίος είχε ασκήσει εναντίον του ποινική δίωξη, γεγονός που μέτρησε στην απόφαση της Δικαιοσύνης για τη μη προφυλάκισή του. Ο εισαγγελέας βασίστηκε στα στοιχεία της δικογραφίας, τα οποία δικαιολογούσαν τον βρασμό ψυχικής ορμής, που συνεπάγεται μειωμένη ποινή και όχι ισόβια κάθειρξη, όπως είναι η ανθρωποκτονία χωρίς ελαφρυντικό.
Με πανηγυρισμούς δέχτηκαν οι κάτοικοι της Παιανίας την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος ο νεαρός φοιτητής.
Από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων και χειροκρότησαν τον 24χρονο, την ώρα που οδηγήθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα.
Γείτονες και φίλοι συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια και χειροκρότησαν τον 24χρονο, την ώρα που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα
Γείτονες και φίλοι συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια και χειροκρότησαν τον 24χρονο, την ώρα που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα
Ο κόσμος φώναζε «αφήστε ελεύθερο το παιδί να συνεχίσει τις σπουδές του», προειδοποιώντας ότι «τέτοια φαινόμενα εκτρέφουν τη Χρυσή Αυγή». Επίσης ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του 24χρονου για οπλοφορία και οπλοχρησία, που αφορά την κυνηγετική καραμπίνα με την οποία πυροβόλησε.
Δίωξη κατά του συνεργού
Ποινική δίωξη για ληστείες από κοινού και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον του 52χρονου Αλβανού, που ήταν εξάδελφος και συνεργός του θύματος και συνελήφθη επί τόπου.
Συντετριμμένος και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση στάθηκε μπροστά στον εισαγγελέα ο 24χρονος φοιτητής, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν είχε πρόθεση να γίνει ό,τι έγινε και δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να αφαιρέσει τη ζωή ενός ανθρώπου, ενώ το ίδιο επανέλαβε και στην απολογία του.
ΝΥΧΤΑ ΤΡΟΜΟΥ ΜΕ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ
«Είδα τον ληστή να απειλεί με μαχαίρι τη μητέρα μου»
  • Κάτοικοι της περιοχής κατέθεσαν ότι οι ληστές είχαν εισβάλει το ίδιο βράδυ και στα δικά τους σπίτια
Ο νεαρός περιέγραψε στον εισαγγελέα όσα έγιναν από τη στιγμή που ξύπνησε περίπου στις 3 τα ξημερώματα και είδε τους δύο Αλβανούς διαρρήκτες που βρίσκονταν ήδη μέσα στο σπίτι του, και κυρίως μίλησε για το σοκ που ένιωσε βλέποντας τον έναν από τους ληστές να έχει βάλει το μαχαίρι στον λαιμό της μητέρας του και να απειλεί να τη σκοτώσει, εάν δεν έκλεινε τον συναγερμό, ενώ ο άλλος στεκόταν δίπλα του με έναν λοστό.
Σε ερωτήσεις του εισαγγελέα, ο 24χρονος υποστήριξε ότι βγήκε με το κυνηγετικό όπλο στο χέρι, όταν λίγο αργότερα ακούστηκαν πυροβολισμοί από γειτονικό σπίτι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε πως όταν άκουσε τον τελευταίο πυροβολισμό και τη γειτόνισσά του να καλεί σε βοήθεια, έσπευσε στο σημείο μαζί με άλλους κατοίκους και αντιλήφθηκε δύο άτομα να τρέχουν. Τους ακολούθησε και πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 43χρονος, ο οποίος χτυπήθηκε στον πίσω δεξιό ώμο.
Στη δικογραφία υπάρχουν καταθέσεις κατοίκων της περιοχής, ορισμένοι εκ των οποίων είπαν ότι οι ληστές είχαν εισβάλει το ίδιο βράδυ και στα δικά τους σπίτια, ενώ ένας από τους αυτούς είπε ότι πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Γείτονες του 24χρονου κατέθεσαν επίσης ότι είναι ένα ήσυχο παιδί που σπουδάζει στο πανεπιστήμιο και παράλληλα βοηθάει τον πατέρα του στις δύο ταβέρνες που διατηρεί, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο αδερφός του δεν έχουν δώσει κανένα δικαίωμα στην κοινωνία της Παιανίας.
Ο 52χρονος ξάδελφος και συμπατριώτης του θύματος, ο οποίος επίσης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι περνούσαν τυχαία από την περιοχή και κατευθύνονταν προς Βάρκιζα, ενώ δεν έδωσε εξήγηση γιατί φορούσαν κουκούλες και γάντια.
ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...