Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: «Μπλόφα» η πρόταση για εθνική διαπραγματευτική ομάδα

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Για αλλεπάλληλες πολιτικές «μπλόφες» που δεν έχουν κανένα πολιτικό περιεχόμενο και αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη, κάνουν λόγο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, να συγκροτηθεί διαπραγματευτική ομάδα με τη συμμετοχή και του Αλέξη Τσίπρα για να συζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

ΣΥΡΙΖΑ: «Μπλόφα» η πρόταση για εθνική διαπραγματευτική ομάδα
Υποστηρίζουν ότι «η όλη συζήτηση έχει έντονα επικοινωνιακά χαρακτηριστικά και όχι πολιτικά» και ότι από την στιγμή που η υπό συγκρότηση κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ διαθέτει συντριπτική πλειοψηφία στη Βουλή, έχει και την απόλυτη ελευθερία κινήσεων και τη δυνατότητα να διαπραγματευθεί....


Υπό το πρίσμα αυτό, τονίζουν τα ίδια στελέχη, οι συνεχείς προτάσεις του κ. Βενιζέλου δεν έχουν τόσο σχέση με την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, αλλά με τις εσωτερικές ισορροπίες στο ΠΑΣΟΚ ή τη ΔΗΜΑΡ σε ό,τι αφορά τον κ. Φώτη Κουβέλη.

Στο μεταξύ στον ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει μια μεγάλη συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα, για τη μορφή της αντιπολίτευσης που θα κάνει, για τα οργανωτικά ζητήματα, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις.
Προβληματισμός αναπτύσσεται γύρω από τα αίτια που οδήγησαν στη δεύτερη θέση, ενώ ο στόχος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα.
Απόψεις διατυπώνονται πολλές, κοινός παρανομαστής όμως είναι ότι σε ένα τμήμα των μεσαίων στρωμάτων και της επαρχίας υπήρξε παραταξιακού τύπου συσπείρωση και δευτερευόντως κυριάρχησε ο φόβος για έξοδο από το ευρώ σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως υποστήριζαν οι πολιτικοί αντίπαλοι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...