Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Απίστευτη επίθεση Γ.Λούλη στη ΝΔ και την "πύρρειο νίκη" της!

Image
Σφοδρότατη επίθεση εξαπέλυσε ο πρώην συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή και επικοινωνιολόγος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λούλης στον Αντώνη Σαμαρά, με άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα. Ο Γιάννης Λούλης εκτιμά ότι η συμμαχία των κομμάτων είναι εύθραυστη και στην υφιστάμενη κατάσταση παρακμής που βιώνουν τα κόμματα, δεν γεννιούνται προσδοκίες. Ο κ. Λούλης κάνει λόγο για «πύρρειο νίκη της Ν.Δ.» που βασίστηκε στο φόβο και προβλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει από τη φθορά αυτής της κυβέρνησης....

 
»Η Ν.Δ. θα κριθεί κυβερνητικά, δηλαδή διαχειριστικά, με βάση τα εξής δεδομένα: (α) το κάτω του μετρίου πολιτικό προσωπικό της, (β) τις δυσκολότατες συγκυρίες που καλείται να διαχειριστεί, (γ) τη μη δημοφιλή ηγεσία της που δε γεννά εμπιστοσύνη, ούτε άλλωστε εμπνέει και (δ) την ανύπαρκτη περίοδο χάριτος που θα διαθέτει. Αρα η ρέουσα πραγματικότητα θα κάνει ακόμα πιο εύθραυστη την όποια εξ υπαρχής αδύναμη κυβερνητική εικόνα.
 
Η όποια κυβέρνηση θα προκύψει με άξονα τη Ν.Δ., θα έχει απέναντι της μια ανερχόμενη και σκληρή αξιωματική αντιπολίτευση, που θα κινηθεί αμείλικτα. Επιπρόσθετα ο Τσίπρας, όση δυσπιστία και να προκαλεί, είναι ταυτόχρονα ο μόνος πολιτικός που εκφράζει κάτι «διαφορετικό» στο ρυτιδιασμένο πολιτικό τοπίο, αποτελώντας έτσι άμεση απειλή για τη ΝΔ. Αν ο Τσίπρας δεν κάνει το μεγάλο λάθος, θα επωφεληθεί από την αναπόφευκτη φθορά της κυβέρνησης, ανατρέποντας το σημερινό εύθραυστο κομματικό τοπίο.
 
Είναι προφανές πως οι προκλήσεις που έχει απέναντι της η χώρα, απαιτούν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, όπως συμβαίνει στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία. Αυτή η συναίνεση θα σταθεροποιούσε το πολιτικό και οικονομικό τοπίο. Όμως η προοπτική αυτή αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός για την Ελλάδα. Όπως λαΐκιζε ο Σαμαράς αρχικά απέναντι στην κυβέρνηση Παπανδρέου, το ίδιο θα κάνει ο Τσίπρας απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά. Έτσι η επερχόμενη σύγκρουση θα καταστήσει πιο εύθραυστο το οικονομικό και πολιτικό τοπίο.
 
Αν σχηματιστεί κυβέρνηση μεταξύ των δυο «κατεστημένων» και σε κατάσταση παρακμής κομμάτων, το σχήμα αυτό θα πατά σε de facto εύθραυστα θεμέλια. Άρα, η συνοχή και διάρκεια μιας παρόμοιας κυβέρνησης θα είναι πεπερασμένη. Κινδυνεύει να αποδειχτεί μια σύντομη παρένθεση.
 
Όλα τα εύθραυστα δεδομένα τα οποία περιγράψαμε, είναι συνέπεια ενός συνολικά παθογενούς κομματικού συστήματος. Αθροιστικά, καθιστούν εύθραυστη την προσπάθεια σωτηρίας της χώρας».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...