Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Στον Κ. Παπούλια στις 4.00 μμ ο Αντ. Σαμαράς - Ορκίζεται σήμερα πρωθυπουργός

Ο Γ. ΖΑΝΝΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ EUROGROUP Στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, καθώς εξασφαλίστηκε η δεδηλωμένη πλειοψηφία της νέας Βουλής μεταβαίνει στις 4.00 το απόγευμα ο Αντ. Σαμαράς μετά την οριστικοποίηση της τριμερούς συμφωνίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς μετά την εντολή που θα λάβει από τον Κάρολο Παπούλια, θα παραμείνει στο Προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστεί πρωθυπουργός, ενώ αργότερα θα γίνει η ορκωμοσία των υπουργών που θα στελεχώσουν την κυβέρνησή του. 

Στον Κ. Παπούλια στις 4.00 μμ ο Αντ. Σαμαράς - Ορκίζεται σήμερα πρωθυπουργός
Κατά πληροφορίες, ο κατάλογος με τα ονόματα των νέων υπουργών, θα γίνει γνωστός μέχρι τις 19.00...

Στις 7 το απόγευμα οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα συναντηθούν με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά προκειμένου να συντονίσουν τις ελληνικές θέσεις για τον τρόπο που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

«Η Ελλάδα έχει από σήμερα κυβέρνηση», δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ύστερα από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ.
«Εχουν δημιουργηθεί, είπε, οι κοινοβουλευτικές προϋποθέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης η οποία θα διαθέτει τη δεδηλωμένη της Βουλής και η κυβέρνηση θα σχηματιστεί με τη συμμετοχή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ».
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι τα πρόσωπα που θα είναι μέλη της κυβέρνησης θα οριστούν μέχρι το βράδυ και ανακοίνωσε ότι στο Eurogroup η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών, κ. Ζανιά, ως απερχόμενο, με τον οποίο θα έχουν συνάντηση και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί.
Επανέλαβε ότι το κρισιμότερο ζήτημα και από τον σχηματισμό της κυβέρνησης είναι η δημιουργία της εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας, από την οποία, όπως τόνισε, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να απουσιάζει.
Η πρώτη κρίσιμη μάχη, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, θα δοθεί δύο μέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 28ης Ιουνίου, στις συζητήσεις που θα γίνουν στα δύο μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα, στο Λαϊκό και στο Σοσιαλιστικό. Εμείς, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ξέρουμε καλά τι θα ζητήσουμε, από ποιους και με ποιόν τρόπο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...