Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Στον Ελαιώνα όλα τα ΚΤΕΛ - Kλείνουν Κηφισός και Λιοσίων

Σε τροχιά... υλοποίησης μπαίνει ο ενοποιημένος σταθμός των υπεραστικών λεωφορείων στον Ελαιώνα όπου πρόκειται να μεταφερθούν τα 32 ΚΤΕΛ του Κηφισού και τα 11 ΚΤΕΛ της οδού Λιοσίων...
Χθες υπεγράφη το Σύμφωνο Συνεργασίας του έργου από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., κ. Χρ. Τσίτουρα, το δήμαρχο Αιγάλεω, κ. Χρ. Καρδαρά, και τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού με την επωνυμία «Κεντρικός Σταθμός Αθηνών Υπεραστικών Λεωφορείων Ελλάδος» των ΚΤΕΛ, κ. Σοφ. Φάτσιο.
Η υπογραφή, γράφει το imerisia.gr, έγινε παρουσία του υπουργού ΥΠΥΜΕΔΙ κ. Σ. Σιμόπουλου με κοινό στόχο την υλοποίηση ενός σύγχρονου Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων, ο οποίος θα αλλάξει ριζικά τα σημερινά δεδομένα, όσον αφορά στην εξυπηρέτηση του επιβατικού
κοινού των υπεραστικών λεωφορείων στους σταθμούς του Κηφισού και της οδού Λιοσίων και ο οποίος θα δώσει παράλληλα αναπτυξιακή δυναμική στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα.
Υπηρεσίες
Επιδίωξη είναι ο νέος σταθμός να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό των υπεραστικών λεωφορείων, που ανέρχεται σε 10 εκατ. περίπου επιβάτες ετησίως, επιτρέποντας κατά τρόπο οργανωμένο τις μετεπιβιβάσεις από όλα τα αστικά μέσα μεταφοράς (μετρό, λεωφορεία, Ι.Χ., ταξί).
Το έργο αυτό αποτελεί κατ' ουσίαν ιδιωτική επένδυση της τάξεως των 90 εκατ. ευρώ και η υλοποίησή του προβλέπεται να γίνει μέσω διαγωνισμού για τη σύναψη Σύμβασης Παραχώρησης, με χρηματοδότηση των ΚΤΕΛ και ιδιωτών (παραχωρησιούχος).
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...