Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ζητούν δωρεάν εξετάσεις για μαθητές

Ζητούν δωρεάν εξετάσεις για μαθητές
ΔΑΣΚΑΛΟΙ

Να μεριμνήσουν όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί ώστε οι μαθητές να κάνουν δωρεάν όλες τις ιατρικές εξετάσεις που απαιτούνται για την πρώτη εγγραφή στο σχολείο, ζητούν οι δάσκαλοι.

 Να μεριμνήσουν όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί ώστε οι μαθητές να κάνουν δωρεάν όλες τις ιατρικές εξετάσεις που απαιτούνται για την πρώτη εγγραφή στο σχολείο, ζητούν οι δάσκαλοι...

Οπως υπογραμμίζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία, είναι γνωστό πως η παρουσία των μαθητών στις σχολικές αίθουσες συνδέεται με μια σειρά ιατρικών δικαιολογητικών (καρδιολόγος, οφθαλμίατρος, οδοντίατρος) τόσο για την πρώτη εγγραφή στο σχολείο όσο και για τις υπόλοιπες τάξεις.
Με δεδομένο τον όγκο των εξετάσεων που πρέπει να πραγματοποιηθούν αλλά και την ελλιπέστατη έως ανύπαρκτη στελέχωση των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι γονείς ταλαιπωρούνται και αναγκάζονται να πληρώσουν, προκειμένου να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο δημόσιο σχολείο.
Κάτι που δεν μπορεί να αντέξει η ελληνική οικογένεια. Για τους λόγους αυτούς οι δάσκαλοι ζητούν οι μαθητές να εξεταστούν από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας χωρίς καμιά απολύτως οικονομική επιβάρυνση.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...