Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

"Αν η Ελλάδα πέσει θα παρασύρει και την ευημερία της Γερμανίας"



Το σκίτσο εμφανίζει την Γερμανίδα Καγκελάριο ως αρχηγό μιας ομάδας ορειβατών, η οποία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού με τον Έλληνα ορειβάτη να αιωρείται στο κενό και τους υπόλοιπους ορειβάτες να είναι μπλεγμένοι και δεμένοι στα ορειβατικά σκοινιά....

Η Μέρκελ στο σκίτσο φαίνεται να τα έχει χαμένα καθώς δεν βγάζει άκρη από τους χάρτες που κρατάει.
Μάλιστα, τα μέλη της ομάδας παλεύουν  να σώσουν την Ελλάδα αλλά καθώς έχουν μπερδευτεί στα σκοινιά δε μπορούν να σώσουν ούτε τους ίδιους.
"Εάν οι πιο αδύναμες οικονομίες της ευρωζώνης καταρρεύσουν, η πρώτη που θα πέσει στον γκρεμό είναι η Ελλάδα, και ακόμα και εάν μερικοί πιστεύουν πως κάτι τέτοιο θα ευχαριστήσει την Γερμανία, είναι μεγάλο λάθος να πιστέψουν ότι η Γερμανία θα μπορέσει έτσι απλά να επιστρέψει όπως ήταν πριν", τονίζει.
"Η Γερμανία έχει αποκομίσει οικονομικά μερίσματα από την συμμετοχή της στο ενιαίο νόμισμα την τελευταία δεκαετία, και τώρα θα πρέπει να αποφασίσει αν είναι διατεθειμένη να πληρώσει φόρο αλληλεγγύης. Με τρεις εβδομάδες να απομένουν έως τις ελληνικές εκλογές και τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι ο αντίμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει, είναι η ώρα της απόφασης για το Βερολίνο, όσο είναι και για την Αθήνα", καταλήγει ο Guardian.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...