Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Οι μισθοί των Δημάρχων και των Αντιδημάρχων




Από την Ιστοσελίδα του Δήμου διαβάζουμε ΕΔΩ:
Ο νέος Δήμος Μαραθώνα, πέμπτος σε έκταση Δήμος της Αττικής και από τους μεγαλύτερους σε έκταση Δήμους στη χώρα, έχει συνολική έκταση 222.170 στρέμματα και σύμφωνα με την απογραφή του 2001 έχει συνολικό πληθυσμό 26.899 κατοίκους. Ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής και βρίσκεται στα ΒΑ παράλια του Νομού....
Ο νέος Δήμος Μαραθώνα διοικείται από το Δήμαρχο και 27μελές Δημοτικό Συμβούλιο. Έχει ακόμα ένα 11μελές Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης, ένα 5μελές Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα, ένα 3μελές Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Γραμματικού και ένα 3μελές Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα.




Οι μισθοί των Δημάρχων και των Αντιδημάρχων

Ως αμοιβή των δημάρχων, αντιδημάρχων και προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων ορίζεται η «αντιμισθία» αντί των μέχρι τώρα εξόδων παραστάσεων. Η αμοιβή αυτή είναι ανάλογη με τον πληθυσμό του νέου δήμου.
Δείτε τους μισθούς...


Έτσι:
- Δήμαρχοι δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων θα λαμβάνουν τις αποδοχές του γενικού γραμματέα υπουργείου.
- Δήμαρχοι δήμων με πληθυσμό από 20.000 έως 100.000 κατοίκους θα παίρνουν το 80% των αποδοχών του Γενικού Γραμματέα υπουργείου.
- Δήμαρχοι σε δήμους μέχρι 20.000 κατοίκων θα λαμβάνουν το 60% των αποδοχών του γενικού γραμματέα υπουργείου.
Οι αποδοχές του δημάρχου οριοθετούν και τις αποδοχές των αντιδημάρχων καθώς και των προέδρων των δημοτικών συμβουλίων. Οι αντιδήμαρχοι θα λαμβάνουν το 50% της αντιμισθίας που λαμβάνουν οι δήμαρχοι σε κάθε δήμο και οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων το 40%.
Όσοι εκλεγούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και είναι υπάλληλοι στον δημόσιο τομέα θα επιλέγουν είτε τις αποδοχές που παίρνουν από την υπηρεσία τους είτε την αντιμισθία που τους προσφέρει το αξίωμά τους. Αν τύχει κάποιος αιρετός να έχει και δεύτερο αξίωμα στην Αυτοδιοίκηση θα εισπράττει την αντιμισθία μόνον από ένα αξίωμα.
Οι αιρετοί που εκλέγονται σε θέσεις τοπικών οργανισμών με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους και υπηρετούν στο Δημόσιο δικαιούνται να πάρουν άδεια από την υπηρεσία τους για όλο το διάστημα της θητείας τους. Σε όλη τη διάρκεια της θητείας, δεν μετατίθενται ούτε αποσπώνται εκτός των διοικητικών ορίων των δήμων που υπηρετούν.
enet.gr

Πώς φαίνεται να διαμορφώνονται οι μισθοί στον Μαραθώνα.
Οι αποδοχές του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, για το 2010 ανέρχονταν σε ? 6.195.
Με βάση όλα τα παραπάνω δεδομένα, υπολογίσαμε τις αντιμισθίες δημάρχων και αντιδημάρχων οι οποίες διαμορφώνονται ως εξής:
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ (Πληθυσμός 26.899): Ο μισθός του δημάρχου  θα είναι ? 4.956. Οι τέσσερις (4) αντιδήμαρχοι θα παίρνουν το 50% του μισθού του δημάρχου, δηλαδή από ? 2.478 ο καθένας, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα λαμβάνει μισθό ίσο με το 40% των αποδοχών του δημάρχου, δηλαδή ?1.982.
-------------------------------- 

Μεταφέρουμε τα Σχόλια της Πηγής του Άρθρου μας για να έχετε μια εικόνα.

+46 #1 anonimos
Αυτο αλλοτρίωσε και το θεσμό της Τοπικής Αυτ/σης.Οι αιρετες θέσεις ειναι οι πιο καλοπληρωμένες αυτη τη στιγμή στην αγορά!(μισθός+οχημα+μετακινησε ις δωρεάν+"δώρα")χωρις το ανάλογο αντίκρισμα.Για βάλτε και τις αποζημιώσεις των εκπροσώπων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και βγάλτε συμπεράσματα.Ο μόνος που έπρεπε να παίρνει αντιμισθία είναι ο Δήμαρχος και αυτή στα μισά του ποσού που διαβάσαμε παραπάνω.Οι Αντιδήμαρχοι ,Πρόεδροι ,Ειδικοί σύμβουλοι κτλ δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πληρώνονται.Οι υπηρεσιακοι παράγοντες(υπάλληλοι κλ) για ποιο λόγο υπάρχουν τότε στους φορείς αυτούς? Τουλάχιστον εφυγε εκείνο το υποκριτικό μεχρι τώρα "έξοδα παράστασης" και έγινε αντιμισθία.Κατα τα άλλα το μόνο που δεν επιδιώκει η πολιτεία είναι να φτιάξει "ισχυρή δημόσια διοίκηση" , τι βολεύει άλλωστε η τωρινή κατάσταση ώστε το "πλοίο" να πλέει "ανάλογα".Με αλλα λόγια "τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε"...
+40 #2 .........
......φτώχεια καταραμένη
+56 #3 J.G.
Θα χαρώ πολύ να διαβάσω ότι κανένας δεν θα κρατήσει το μισθό του από τους κους αυτούς, αλλά θα τον αφήνει στο Δήμο μέχρι να ξεχρεωθεί η τουλάχιστον να μειωθεί το χρέος. Για να δούμε ποιοι θα το κάνουν απ? αυτούς που θ? αναλάβουν! J.G
Υ.Γ. Ο Μισθός σε ιδιωτικη μεγαλη εταιρεια της περιοχής μας ειναι γυρω στα 1.200 ευρώ.
-20 #6 2011
Οι εποχές έχουν αλλάξει! Κάποτε οι Δήμαρχοι είχαν τη δουλειά τους και "πετάγονταν" μέχρι το Δημαρχείο να βάλουν καμιά υπογραφή! Διαβάζοντας το νόμο, προκύπτει ότι όλοι αυτοί που έχουν πάγια αντιμισθία, εργάζονται με πλήρες ωράριο και κάποιοι από αυτούς και χωρίς περιορισμό στο ωράριο, όταν η ανάγκη το απαιτεί! Αυτό πρέπει να πληρωθεί. Το ύψος της αμοιβής εξαρτάται και από το βαθμό ευθύνης που έχει η κάθε θέση.Με τον "ΚΑΛΛΙΚΡΆΤΗ", οι αρμόδιοι, εκλεγμένοι ή διορισμένοι, καλούνται να διαχειριστούν πολλά εκατομμύρια! Αν υπάρξει κακή διαχείριση, εκτός από την πολιτική και κοινωνική ευθύνη υπέχουν και ποινική ευθύνη για την οποία θα λογοδοτήσουν στο Δικαστήριο! Αυτά σε θεωρητικό επίπεδο και μακάρι να μην προκύψει ποτέ στην πράξη κάτι τέτοιο!
-36 #7 beloved
μην σχολιαζετε το τι αμοιβεται ο καθενας. ειδικα για επαγγελματα που δεν σας ενδιαφερουν και σας προκαλουν και τον γελωτα και την αηδια.
μπειτε στο χορο να χορεψετε πρωτα και μετα σχολιαστε πως βαραν τα οργανα...
εμπαθεις...
+28 #8 ΑΦΡΑΓΟΣ-ΜΠΑΤΙΡΗΣ
ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ Δ.Ν.Τ???? Χ Ο Υ Μ Α ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!
+12 #9 stoxos
ΕΥΓΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!! !
+21 #10 σαλ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ! ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΛΕΚΕΙ ΜΕ ΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ! ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ  ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΙΣΩΣ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ;
-5 #11 2011
Δεν καταλαβαίνω την αντίδραση! Αυτά όλα περιγράφονται στο νόμο! Δεν είδα καμιά αντίδραση όταν ο νόμος μπήκε σε δημόσια διαβούλευση! Τι ενοχλεί τώρα; Το ύψος της αμοιβής ή το ποιοί την παίρνουν; Ποιός εμπόδισε ποιον στο να κατέβη υποψήφιος στις εκλογές; Εδώ, απ' ότι μαθαίναμε, οι επικεφαλής των συνδυασμών δεινοπάθησαν να συμπληρώσουν και τώρα φθονείτε αυτούς που εκλέχθηκαν και θα πάρουν θέσεις με αντιμισθία; Έτσι είναι αυτά! Ένας Δήμος 26000 ανθρώπων με τις γεωφυσικές και κλιματολογικές ιδιορυθμίες του Δήμου μας πρέπει να διοικηθεί από τους εκλεγμένους και από μάνατζερς! Πού είναι το κακό; Στο τέλος του χρόνου, που θα υπάρχουν τα πρώτα δείγματα γραφής, ασφαλώς και θα κάνουμε το λογαριασμό!...
+5 #12 ANONIMOS
To θέμα δεν ειναι οι μισθοί των συγκεριμένων αιρετών και συμβούλων.Η σοβαρότητα του έγκειται στο γεγονός της εφαρμοζόμενης πολιτικής στο τομέα αυτό από τον GAP.Απο τη μια αυξάνει τα ποσα που αναλογούν σε άχρηστους στην πλειοψηφία αιρετούς (λαμόγια ,βιτρίνες κτλ)χωρίς καμια ιδιαίτερη δεξιότητα διοίκησης ,βλέπουμε άλλωστε πόσο υπερχρεωμένοι είναι οι Δήμοι από άστοχες πολιτικές ,όπως επίσης και ότι κανένας δεν έχει επιχειρησιακό πλάνο καθώς και προγραμματισμό,παραχωρεί σε ιδιώτες καίριους τομείς (μηχανογράφηση ,παραγωγή μελετών-έργων κτλ) και από την άλλη απαξιώνει όσο περισσότερο μπορεί την διοίκηση υποβαμίζοντας την ποιότητα του έμψυχου υλικού ,τους μισθούς κ.α.Είναι ολοφάνερο λοιπόν που οδηγείται η κατάσταση.Δυστυχώς όμως δεν έχουν αντιληφθεί(η μήπως αυτό επιδιώκουν?) ότι όλα αυτά θα φέρουν εκρηξη ,κοινωνική αναταραχή και σίγουρα βία.Και η βία πάντα πλήττει τους "προσωποποιημένους στόχους¨" δικαίως ή αδίκως.
+17 #14 τ
Είναι πραγματική κατάντια ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ να κληθούν να διαχειριστούν εκατομμύρια λαμβάνοντας μισθούς στελεχών πολυεθνικής.

Αλλά βέβαια με τέτοιο λαό τι να περιμένεις..
+4 #15 κοινος νους
@2011
Μπορει να μας υπενθυμισεις τον τιτλο του Πανεπιστημιου που απεκτησαν το πτυχιο οι μανατζερς; Μηπως κοιτωντας την μορφη μας στον καθρεπτη αναφωνουμε " να ενας μανατζερ"; Μηπως χαθηκε το μετρο....


+6 #16 ΩΣ ΕΔΩ!!!
2011 Μιλάς σα να είσαι ο αρχηγός των βολεμένων!!
-3 #17 T.K.P.
Εσεις δλδ (οι περισσοτεροι) θελετε καποιον, που δεν θα ασκει το κανονικο του επαγγελμα, που θα ειναι διαφανης, θα εχ3ει το ασυμβιβαστο και θα ακουει το μακρυ και το κοντο του καθενος χωρις να παιρνει μια? Οσο κι αν αγαπαει καποιος την πατριδα του δεν θα εμενε χωρις μισθο.. Ποιος απο ολους εσας θα το εκανε?
+8 #18 scorpios
καλη μπαζα ολοι τους ο δημαρχος τη καλυτερη 5000χ12=60000χ5χρονια=300000 χωρια τα πολλα καλουδια και δωρα απο τα ΣΔΙΤ. πληρωστε κοροιδα που τους βγαλατε και εσας σας κοβουν και τη συνταξη των 300 ευρω .ω Ελλας αρχαια χωρα τι κροιδα βγαζεις τωρα.
-4 #19 2011
ΩΣ ΕΔΩ:
Σε βεβαιώνω πως δεν είμαι!Συμφωνώ, όμως με τον Τ.Κ.Ρ. η άποψη του οποίου είναι ρεαλιστική, αφού αυτά όλα τα προβλέπει ο νόμος!
+6 #20 κοινος νους
Η παρακμη της πατριδας ξεκινα απο τη στιγμη που την προσφορα στον τοπο την βλεπεις μεσα απο το υψος του μισθου. Φυσικα και να αμοιφθουν, ομως με πολυ μικροτερη αντιμισθια. Με αυτο τον τροπο δημιουργουνται επαγγελματιες πολιτικοι, που το μονο μελημα τους ειναι το πως θα ξαναβγουν (αντιμισθια γαρ..), ανεξαρτητα απο την ουσιαστικη προσφορα στον τοπο.
Σαν πολλοι δε μαζευτηκαμε;...
-2 #21
@ κοινός νους:
"...που το μόνο μέλημα τους είναι πως θα ξαναβγούν...", όμως ξαναβγαίνουν και κάποιοι, πολλοί, τους ψηφίζουν για να γίνει αυτό! Ας αποδώσουμε κάποτε και τις ευθύνες στους ψηφοφόρους για τις επιλογές τους, γιατί μονίμως αυτούς,τους έχουμε στο απυρόβλητο!

1 σχόλιο:

  1. Τα χρήματα δεν ειναι πολλά και απο τυχερά και αλλα δεν γνωρίζω.
    Ολοι ομως πρέπει να αμείβονται, εφόσον αποδίδουν. Το ερώτημα που παραμένει ειναι αν αποδίδουν για το κοινωνικό συνολο ή την αργομισθία δηλ. την τσέπη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε τι σκέπτεστε...