Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» -420.000€ για τον τέως Δήμο Νέας Μάκρης

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
PDF Εκτύπωση E-mail
PDF Εκτύπωση E-mail
Μεγάλη επιτυχία θεωρείται η έγκριση της χρηματοδότησης της πρότασης που είχε καταθέσει το 2009 ο Δήμος Νέας Μάκρης – σήμερα Δήμος Μαραθώνα - στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ». Με την απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτη μετά από εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής Αξιολόγησης και Συντονισμού (Κ.Ε.Α.Σ.) ο Δήμος είναι από τους λίγους που πήραν έγκριση χρηματοδότησης. Η επιτυχία είναι ακόμα μεγαλύτερη αν λάβουμε υπόψη μας ότι μεγάλοι Δήμοι όπως του Πειραιά, της Αργυρούπολης, της Κορίνθου, της Καλλιθέας, του Περιστερίου, της Λαμίας κτλ. βρέθηκαν εκτός.
Πρόκειται για έγκριση χρηματοδότησης 420.000€ για τον τέως Δήμο Νέας Μάκρης και αφορά παρεμβάσεις στο Δημοτικό Μέγαρο Νέας Μάκρης, στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος.
Αναλυτικότερα στο Δημοτικό Μέγαρο και στο Γυμνάσιο θα χρηματοδοτηθούν εργασίες θερμομονώσεων, αντικαταστάσεις παλαιών παραθύρων, θυρών και κουφωμάτων και αναβαθμίσεις του συστήματος της κεντρικής θέρμανσης και του συστήματος κλιματισμού με στόχους την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, εξοικονόμηση στην κατανάλωση πετρελαίου και μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2).
Στην Λεωφόρο Ποσειδώνος θα γίνουν αντικαταστάσεις των φωτιστικών σωμάτων από οικολογικούς λαμπτήρες με προσδοκώμενη εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας που θα ξεπερνάει το 60%. Η παρέμβαση στη Λεωφόρο Ποσειδώνος έρχεται ως επέκταση της πιλοτικής συμμετοχής που είχε η Νέα Μάκρη με την αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου με μηδενικό κόστος για τον Δήμο, και με εξοικονόμηση ενέργειας που ξεπερνάει ήδη το 50%.
Ο Δήμος Μαραθώνα έχοντας στις προτεραιότητες του την διαφύλαξη του «περιβαλλοντικού αποθέματος» μετέχει ενεργά στην διευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Σύμφωνο των Δημάρχων - Μayors For Energy». Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής του πολιτικής έχει ήδη υποβάλλει τρεις μελέτες: για φωτοβολταϊκά σε Δημοτικά κτήρια, για ηλεκτρονική πυρανίχνευση και πυροπροστασία δασικών εκτάσεων και για τα «Πράσινα Δώματα». Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...