Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Στον εισαγγελέα στέλνει ο δήμος Φιλιατών όσους ευθύνονται για το τεράστιο έλλειμμα των 4 εκ. 628 χιλ. ευρώ!

 Αξίζει να διαβάσετε τα σχετικά με τον ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ και τις πρώην Κοινότητες στο τέλος του Άρθρου

----------------------
Στον εισαγγελέα στέλνει ο δήμος Φιλιατών όσους ευθύνονται για το τεράστιο έλλειμμα των 4 εκ. 628 χιλ. ευρώ! 
Το αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο...
Ρεπορτάζ: Κώστας Τσώνης

Το δημοτικό συμβούλιο Φιλιατών κατά πλειοψηφία (δηλαδή η παράταξη του δημάρχου Μηνά Παππά), ψήφισε τους ισολογισμούς της πενταετίας 2005-2010, όπου από το διαχειριστικό έλεγχο ορκωτών λογιστών έχει εντοπιστεί έλλειμμα της τάξης των 4 εκ. 628 χιλ. ευρώ, που αποτελεί ποσό τεράστιο για τα δεδομένα του δήμου. Όπως τόνισε ο κ. Παππάς πρόκειται "για ένα τεράστιο έλλειμμα σε σχέση με τις δυνατότητες του δήμου μας. Το δημόσιο χρήμα
κατασπαταλήθηκε. Το έλλειμμα να το πληρώσουν όσοι διαχειρίστηκαν τα οικονομικά του Δήμου από το 2005 ως το 2010". Όμως δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί πού πήγαν αυτά τα χρήματα. Και πρόσθεσε: 
"Θα ασκηθούν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου και θα ζητηθεί η απόδοση των χρημάτων". Όπως αποκαλύφτηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, το μεγαλύτερο ποσό του ελλείμματος αφορά σε επιταγές που εισπράττονταν χωρίς ένταλμα πληρωμής. Οι περισσότερες εισπράξεις έγιναν από την ταμία του δήμου. Από το συνολικό έλλειμμα οι 666 χιλ. ευρώ αφορούν στο ταμείο ύδρευσης, το 1 εκ. 617 χιλ. σε αναλήψεις που έγιναν από το λογαριασμό όψεως του δήμου και τα 2 εκ.194 χιλ. ευρώ στις επιταγές χωρίς ένταλμα πληρωμής. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος θα ξεκαθαριστεί με μια πρακτική διαδικασία ποιοι πολίτες έχουν πληρώσει και ποιοι όχι για την ύδρευση, ώστε να μην κληθούν να ξαναπληρώσουν αυτοί που εξόφλησαν τους λογαριασμούς τους. H μείζονα αντιπολίτευση (ο επικεφαλής της Γεώργιος Δάλλας απουσίαζε από τη συνεδρίαση) καταψήφισε  τους ισολογισμούς, με το επιχείρημα ότι δεν είναι έγκυρα τα στοιχεία και ζήτησαν περαιτέρω έλεγχο και στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, ώστε να φανεί στο σύνολό του το έλλειμμα. Αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Λαέρτης Ρέγκας καταψήφισε τους ισολογισμούς, υποστηρίζοντας ότι οι ισολογισμοί δεν γίνονται για την κάλυψη των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων. Επίσης, κάλεσε τους δημότες να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα από αυτή τη συνεδρίαση, ώστε να γίνει σαφές ότι πέραν των ποινικών ευθυνών, το ζητούμενο είναι να αναδειχθούν οι πολιτικές ευθύνες βάσει του τρόπου διαχείρισης και διοίκησης των ΟΤΑ, σαν να είναι εταιρείες.
Πηγή

Σχετικά: Η κατάσταση στον Ενιαίο Δήμο Μαραθώνα και τις πρώην Κοινότητες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...