Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Οι γυναίκες ερωτεύονται και οι άνδρες θέλουν μόνο σεξ – Λάθος

Ιδέες όπως ότι οι γυναίκες δεν είναι σεξουαλικά όντα ή ότι το σεξ είναι μόνο σεξ για τους άνδρες μάλλον είναι παλιές, και πρέπει να απαγκιστρωθούμε από αυτές, ισχυρίζονται ειδικοί, επικαλούμενοι έρευνα που δείχνει πως άνδρες και γυναίκες εξίσου βρίσκουν τη σεξουαλική εγγύτητα στο πλαίσιο μιας σταθερής σχέσης πολύ ικανοποιητική.

Την ίδια στιγμή, πληθώρα παρόμοιων ερευνών, αποδεικνύουν ξεκάθαρα πως οι άνθρωποι που κάνουν το καλύτερο και το συχνότερο σεξ είναι τα παντρεμένα ζευγάρια.
Τί σημαίνουν όμως όλα αυτά για το λεγόμενο «ευκαιριακό σεξ»;
Σε έρευνα που συμμετείχαν φοιτητές πανεπιστημίου, οι οποίοι συνηθίζουν να κάνουν σεξ για μια βραδιά, οι αριθμοί δείχνουν πως οι άνδρες είναι εξίσου σοβαροί για το σεξ και τις σχέσεις όσο οι γυναίκες.
Πάνω από το 50% των γυναικών και 52% των ανδρών που έκαναν σεξ για μια βραδιά, ανέφεραν πως το έκαναν ελπίζοντας να δημιουργήσουν μια πιο μακροχρόνια σχέση. Το 1/3 από αυτούς το τελικά το κατάφερε.
Το δίδαγμα από την παραπάνω μελέτη μας λέει πως ποτέ δεν πρέπει να θεωρούμε ότι ένας άνδρας αποκλείεται να είναι ρομαντικός, κι έρχεται σε αντίθεση με την κυρίαρχη κουλτούρα που θέλει τις γυναίκες να μην είναι είναι σεξουαλικά όντα και τους άνδρες λιγότερο ρομαντικούς από τις γυναίκες.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...