Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΦΩΤΟ-Χορτασμένα τα αδέσποτα της Άρτας

       ΦΩΤΟ-Χορτασμένα τα αδέσποτα της Άρτας
      ΦΩΤΟ-Χορτασμένα τα αδέσποτα της Άρτας
      Ταΐστρες για τα αδέσποτα τοποθέτησε πριν λίγους μήνες ο δήμος Αρταίων σε συνεργασία με το Φιλοζωικό σωματείο Άρτας.

      Σκοπός της επέμβασης αυτής, είναι η εξασφάλιση τροφής για τα αδέσποτα σκυλιά, ώστε να μην περιπλανώνται πεινασμένα στην πόλη. Τις τροφές τις παρέχει δωρεάν το Φιλοζωϊκό σωματείο, το οποίο και έχει αναλάβει τη διανομή τους στα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί οι ταΐστρες.
      Οι κατασκευές αυτές, είναι ειδικά σχεδιασμένες, ώστε να μην ρυπαίνεται ο περιβάλλοντας χώρος, αλλά και οι τροφές να είναι προστατευμένες. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η εξασφάλιση τροφής, ώστε κανένα αδέσποτο να μην υποσιτίζεται.
      Οι ταΐστρες τοποθετήθηκαν στον Άγιο Νικόλαο, στην περιοχή Τριγώνου, στην πλατεία Κιλκίς, στο Κ.Τ.Ε.Λ. και την περιοχή Παραλιμνίου (πίσω από το Κ.Τ.Ε.Λ.). Τις τροφές, θα παρέχει δωρεάν το Φιλοζωϊκό Σωματείο Άρτας και όχι ο Δήμος Αρταίων. Οι ταΐστρες είναι ειδικά σχεδιασμένες, ώστε να μην ρυπαίνεται ο περιβάλλων χώρος, αλλά και οι τροφές να είναι προστατευμένες.
      Να σημειωθεί ότι η σίτιση αδέσποτων ζώων όχι μόνο δεν απαγορεύεται, αλλά επιβάλλεται σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012, ο οποίος προβλέπει ότι πρέπει να γίνεται από τους Δήμους και τα φιλοζωικά σωματεία.
      Πηγή: www.zoosos.gr

      Διαβάστε επίσης
      ΦΩΤΟ-9χρονος σώζει αδέσποτα με το χαρτζιλίκι του
      ΒΙΝΤΕΟ-Ανακυκλώνοντας ταΐζουν σκύλους
      Πηγή

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου

      Γράψτε τι σκέπτεστε...