Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Ηλίας Νικολακόπουλος: Γιατί έπεσαν έξω τα exit polls

Τί απαντά ο Η. Νικολακόπουλος για την αστοχία των exit polls και το λάθος στα ποσοστά της Ρένας Δούρου. Τί λέει για τους απρόθυμους ψηφοφόρους και για τους... «πρόθυμους ΣΥΡΙΖαίους».
Για τον μεγάλο ηττημένο των αυτοδιοικητικών εκλογών, τα exit polls, μίλησε ο γνωστός εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε βασικό λάθος «την υπερεκτίμηση της Δούρου».

«Κάποιος ψήφιζε κυβέρνηση και μετά δεν απαντούσε στο exit poll. Και ερχόταν ο πρόθυμος ΣΥΡΙΖΑίος και απαντούσε»
Ηταν μια υπερεκτίμηση πέντε μονάδων που με το άνοιγμα, το συν-πλην δύο, δίνει μεγαλύτερη εντύπωση και ο άλλος παίρνει το πάνω όριο. Ηταν όχι απλώς σφάλμα... Από τα στοιχεία τα ίδια προέκυψε. Απάντησαν, δεν πήγαν. Μου κάνει εντύπωση ότι και η δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research είχε την ίδια αστοχία, στο ίδιο σημείο», δήλωσε στο Βήμα FM ο κ. Νικολακόπουλος.
Συνεχίζοντας, ο κ. Νικολαόπουλος ανέφερε ως μία από τις αιτίες της αστοχίας των exit polls και την... προθυμία των ΣΥΡΙΖαίων: «Κάποιος ψήφιζε κυβέρνηση και μετά δεν απαντούσε στο exit poll. Και ερχόταν ο πρόθυμος ΣΥΡΙΖΑίος και απαντούσε. Αλλά στο δήμο της Αθήνας ήταν λάθος ο Σακελλαρίδης ότι δόθηκε 22% και πήγε στο 20%. Είναι λάθος εντυπώσεων επίσης αν ήταν πρώτος ή δεύτερος και επιπλέον βρέθηκε ξεκάθαρα από το πρώτο exit poll στις 7 το δίδυμο του πρώτου γύρου. Δεν ήταν ότι είχαμε συστηματικό λάθος. Είχαμε μια υπερεκτίμηση επίσης του Δρίτσα στον Πειραιά, αλλά όχι τεράστια, και μια υπερεκτίμηση της Δούρου».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...