Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Η Μεγάλη Φλογέρα των κεντρικών καναλιών “ξέχασε” τα Χημικά στη Μεσόγειο


Του Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη
Είναι γεγονός ότι ο Skai έχει δείξει πολλές φορές μεγάλη αδυναμία στα θέματα δενδροφύτευσης και στην ανακύκλωση κινητών απο τα οποία μπορεί να ληφθεί ο χρυσός που έχουν μέσα με πολύ εύκολο τεχνολογικά τρόπο. Τη καλημέρα μου στο ΣΔΟΕ.
Δεν με ενοχλεί ότι ο Πρόεδρος του Παναθηναιικού λατρεύει να βλέπει 25 παλαβούς να κυνηγούν ένα φουσκωμένο πετσί και οι “φίλαθλοι” να τον χειροκροτούν, όταν το πετσί μπαίνει μέσα στη τρύπα. Δεν με ενοχλεί που έχει ακριβά χόμπυ και που “μόνο” απο διαφημίσεις επιβιώνει το κανάλι του, γιατί δεν το τρώω.

Το κύκλωμα παραπληροφόρησης “Τράπεζες – Διαφημίσεις – ΜΜΕ – Εταιρείες Δημοσκοπήσεων - Δάνεια – Τράπεζες” αντιμετωπίζει κρίση και το σύστημα ασφάλειας επίσης. Σε λίγο καιρό δεν θα μπορεί ανταποκριθεί σε όσα έρχονται.  Δεν είναι τυχαίο, ότι το σύστημα ηλεκτρονικής και άλλης παρακολούθησης των πολιτών ενισχύθηκε για διάφορους λόγους πρίν την επιβολή των μνημονίων.

Για τα Χημικά στην Μεσόγειο ούτε μια κουβέντα στο Skai; Ντροπή.
Κρίμα το περιβαντολογικό λοφίο που φοράει ο σταθμός τόσα χρόνια. Τόσο νόστιμα του φαίνονται του Προέδρου τα χημικά που πέταξαν στη Μεσόγειο οι ΗΠΑ και οι φίλοι της; Mα κανένας να μη του έχει πεί κάτι; Μόνο στο γήπεδο πάει; Mήπως επειδή το ανέβασε το θέμα το ΣΥΡΙΖΑ; Καλά τώρα. Mια παρείτσα είναι όλοι. Κουβέλης και Αλαβάνος έφεραν τον Τσίπρα στην πρώτη γραμμή. Μεταξύ “φίλων” υπάρχει backup…
Τελικά, το κάθε κόμμα δημιουργεί γεγονότα. Σε αυτά άλλα ΜΜΕ “παίζουν μπάλα” που λέει και ο 32χρονος Αλέξης Παπαχελάς και σε άλλα κάνουν τη κουφή. Για να μη φαίνονται οι σχέσεις στοργής. Tί δεν καταλάβατε;
Mου κάνει εντύπωση, πως με τόσες διαφημίσεις τα Δόλια κανάλια δεν επιβιώνουν  και συνεχίζουν να παίρνουν αγύριστα δάνεια ενώ ο Skai επιβιώνει χωρίς δάνεια (τουλάχιστο δεν έχει ακουστεί κάτι μεγάλο για το θέμα). Μήπως κάνω λάθος;
Ρηγμένος  ο Πρόεδρος απο το σύστημα ή έχει άλλα “σίγουρα” απο φίλους; Για φόρους δεν θα πληρώνει. Ποιός εφοπλιστής πληρώνει φόρους; Mόνο τα κορόιδα πληρώνουν. Οι άρχοντες δεν πληρώνουν…
Kανένα καραβάκι στην Ελλάδα θα φτειάξει ο Πρόεδρος, γιατί το αεράκι απο το λιμάνι άρχισε να μυρίζει πετρέλαιο διαφόρων χρωμάτων πάλι. Η δουλειά ξεκινάει νωρίς στον … Παναθηναικό. Απο το καλοκαίρι... Τη καλημέρα μου στο ΣΔΟΕ.

Update 28 May 2014 – Μή τρώτε ψάρια…

Ενημέρωση απο Νέα Κρήτη (Αγγέλα Δουλγεράκη)
Νέα αναστάτωση στην Κρήτη από τις καταγγελίες του καθηγητή Πισία και μέλους της Πρωτοβουλίας "Ένα καράβι για τη Γάζα", ότι δύο ημέρες πριν τις ευρωεκλογές εκδόθηκε υπουργική απόφαση με την οποία αναστέλλεται από τις 24 Μαΐου και έως τις 15 Ιουλίου η αλιεία σε περιοχές της Μεσογείου νοτιοδυτικά της Κρήτης, νότια της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων, περιοχή της Μεσογείου όπου αναμένεται να ξεκινήσει η υδρόλυση των χημικών της Συρίας.
Είναι ακριβώς το διάστημα κατά το οποίο, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα ξεκινήσει η καταστροφή των χημικών της Συρίας πάνω στο πλοίο "Cape Ray".
Σύμφωνα με τον καθηγητή, που μίλησε στο Ράδιο 9,84 και την Αγγελική Δουλγεράκη, πρόκειται για μείζον εθνικό θέμα που θα προκαλέσει νέο γύρο αντιδράσεων, καθώς έχει να κάνει με την επιβίωση των λαών της Μεσογείου. Παράλληλα αναφέρει ότι ομάδα ακτιβιστών θα βρεθεί όσο γίνεται πιο κοντά στο "Cape Ray" μαζί με αλιείς.
Τις καταγγελίες του καθηγητή συνηγορούν οι πληροφορίες από τις αρμόδιες λιμενικές Αρχές αλλά και το γραφείο εποπτείας αλιείας, ότι μέχρι σήμερα οι απαγορεύσεις αλιείας στα διεθνή ύδατα είχαν να κάνουν μόνο με τον τύπο των σκαφών και αυτό όχι σε τακτά χρονικά διαστήματα. Για πρώτη φορά από το 1966 και μετά με υπουργική απόφαση τίθενται οι παραπάνω απαγορεύσεις. Σημείο αναφοράς είναι επίσης ότι στα διεθνή ύδατα το συγκεκριμένο διάστημα απαγορεύεται η αλιεία μόνο από τις ελληνικές τράτες βυθού.

Συμπέρασμα

Το Skai υποτίθεται ότι είναι είναι ένα περιβαλοντολογικό κανάλι.  Δεν έχει τσίπα λίγο η αρχισυνταξία εκεί μέσα να ενεβάσει το θέμα τψν Χημικών; Μπομπολίαση έχει; Καροτόζουμο πίνουν εκεί μέσα;
Για μένα; Όπως πάντα, είμαι πολύ πιο μπροστά στο χρόνο απο τους άλλους. Έτσι είναι αυτά. Θυμάστε από πότε σας είχα πεί ότι θα τα πιείτε; Mήνες πρίν.  Πιέστε τα τώρα.
Και τώρα ένα video με ασκήσεις που μπορεί να σας βοηθήσουν να ξυπνήσετε. Μετά τις Ειδήσεις του Skai είναι ότι χρειάζεσθε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...