Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΩΤΗΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ - ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκα στο Αιγάλεω και κατάγομαι από τα Λαγκάδια Γορτυνίας. Την Ανατολική Αττική τη γνώρισα στα μαθητικά μου χρόνια ως κατασκηνωτής στο Ζούμπερι. Τότε η Νέα Μάκρη ήταν ένας μικρός συνοικισμός προσφύγων. Στο πανηγύρι του Αη Γιάννη στο Μαραθώνα έστηναν χορό κοπέλες με παραδοσιακές φορεσιές. Στο Γεροτσακούλι υπήρχαν ακόμη καλύβες από χόρτο για τους τσοπάνηδες της περιοχής. Τότε οι κουκουναριές έσμιγαν με την καταγάλανη θάλασσα και η δασωμένη Πεντέλη έστελνε τη δροσιά της ακόμη και τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Ένας παράδεισος για μας τα παιδιά. Τα χρόνια βέβαια δύσκολα για τους γονείς μας. Ο κόσμος ζούσε φτωχικά, οι δουλειές λίγες, τα μεροκάματα φτηνά, αγκομαχούσαν για να τα βγάλουν πέρα.
Μετά ήρθε η ανάπτυξη, οι πολυκατοικίες, η ασφυξία των πόλεων, το «πωλούνται παραθαλάσσια οικόπεδα», ο τουρισμός, τα καμάκια, οι disco , οι καφετέριες και η περιοχή άλλαξε όψη.

Μαζί της αλλάξαμε κι εμείς. Μεγαλώσαμε σπουδάσαμε , πιάσαμε δουλειά, αποκτήσαμε οικογένεια και υποχρεώσεις. Σπούδασα Νομικά και Οικονομικά σε Αθήνα και Βερολίνο, εργάστηκα στην Εθνική Τράπεζα, στην Εθνική Στεγαστική ως Διευθύνων σύμβουλος, στις Γενικές αποθήκες ως αντιπρόεδρος. Παράλληλα εκπροσώπησα τους συναδέλφους μου στην ΟΤΟΕ ως Γενικός Γραμματέας, στο σύλλογο Υπαλλήλων ΕΤΕ ως πρόεδρος στη ΓΣΣΕ και στο ΕΚΑ. Υπήρξα ιδρυτικό μέλος της ΕΑΡ το 1987, και στη συνέχεια του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Παντρεύτηκα την Βαρβάρα Κουταβά πανεπιστημιακό, έχουμε τρία παιδιά και ένα εγγόνι.
Συνήθως έχουμε την τάση να ξαναγυρίζουμε στα παιδικά μας χρόνια. Έτσι κι εγώ αποφάσισα να «μεταναστεύσω» στη Νέα Μάκρη.Το 1993 μαζί με άλλους φίλους και γείτονες ιδρύσαμε την εταιρεία προστασίας περιβάλλοντος όρμου Μαραθώνα «η Τετράπολις» και αγωνιστήκαμε κατά του παράνομου λιμενοβραχίονα του Τζιλάβη που αλλοίωσε την κεντρική παραλία της Ν Μάκρης εξαφανίζοντας την άμμο. Το 2004 μέσα από την επιτροπή κατά του τεχνητού νησιού ακυρώσαμε το Τσιμεντονήσι του Λουίζου και την Υπουργική απόφαση του τότε Υπουργού. Το 2006 ιδρύσαμε τη ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και οι δημότες της Νέας Μάκρης μας έδωσαν μία έδρα στην αντιπολίτευση. Με τους αγώνες και τη συνεπή στάση μας αυξήσαμε τη δύναμή μας και στις εκλογές του 2010 και κατοχυρώσαμε την παρουσία μας και στο ΔΣ του Νέου Δήμου. Σήμερα διεκδικούμε τη Δημαρχία και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...