Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Οταν οι «σελέμπριτις» φτάνουν στο δημαρχιακό μέγαρο

Ο Απόστολος Γκλέτσος πρώτα ήταν ηθοποιός, τώρα δήμαρχος Στυλίδας και μετά την επανεκλογή του ανακοίνωσε ότι ιδρύει κόμμα, την «Τελεία».

Ο Ηλίας Ψινάκης πήρε το μικρόφωνο, και με την άνεση που κανείς άλλος κάτοικος του Μαραθώνα δεν θα μπορούσε να έχει ποτέ, έπαιξε τα βλέφαρα στην κάμερα. «Τι κάνετε;», ρώτησε την Ελλη Στάη. Μπαρουτοκαπνισμένος απ’ τη θητεία του στον δήμο Αθηναίων, όπου είδε τη Χρυσή Αυγή να ξεδιπλώνεται και τον Νικήτα Κακλαμάνη ν’ αναδιπλώνεται, ο άνθρωπος που μεταμόρφωσε έναν ατσούμπαλο πιτσιρικά απ’ την Κέρκυρα σε Σάκη Ρουβά, ήταν μάλλον εύκολο να πείσει τους Μαραθωνίτες να τον ψηφίσουν. Διόλου τυχαίο που στο τουίτερ έπεσε η ιδέα να βαφτίσει τον συνδυασμό του «Λευτεριά στη Βόρειο Μύκονο». Ριγέ σακάκι, κόκκινο μαντίλι, και ο κ. Ψινάκης ως δήμαρχος Μαραθώνα πλέον, είναι έτοιμος να εξαφανίσει τα καρπούζια απ’ την κεντρική λεωφόρο και τις χασαποταβέρνες απ’ το Γραμματικό. Οι κάτοικοι τον ψήφισαν, τα κανάλια τον αποθέωσαν και η ζωντανή σύνδεση με τον Μαραθώνα έκλεισε με τη Μαίρη Χρονοπούλου να κλαίει από χαρά γιατί «να! Είναι όλοι οι νέοι δίπλα στο Λιάκο μου». Και έζησαν αυτοί καλά, κι εμείς καλύτερα – τουλάχιστον σ’ αυτό το δημοτικό παραμύθι.

Γιατί στην Κέρκυρα, ας πούμε, που κατέβηκε το έτερο σελέμπριτι της κάλπης, η Αντζελα Γκερέκου, έπεσε από ψηλά το εκλογικό αποτέλεσμα και την πέτυχε σαν τις στάμνες απ’ τα κερκυραϊκά μπαλκόνια. Δυστυχώς για τη γαλανομάτα μάγισσα του σοσιαλισμού, το ξόρκι δεν δούλεψε και η υποψηφιότητά της έπιασε πάτο στ’ ανοιχτά της Παλαιοκαστρίτσας: η υποψήφια δεν μπήκε ούτε στο β΄ γύρο των εκλογών. Και δεν ήταν η μόνη ατυχήσασα ηθοποιός. Το b-movie με τον Παύλο Χαϊκάλη στον ρόλο του ψεκασμένου περιφερειάρχη Αττικής, τώρα πάει για το «χρυσό βατόμουρο» των εκλογών: ο «κύριος Μπαλαφούτης» των Ανεξάρτητων Ελλήνων κόλλησε στην περιφερειακή λάσπη και απέμεινε στο ταπεινό 7%. Αλλά όπως διαλαλούσε και ο δήμαρχος Απόστολος Γκλέτσος χορεύοντας την Κυριακή το βράδυ, «εμείς θα ζήσουμε κι ας είμαστε φτωχοί».
Ο άνθρωπος που πρώτα ήταν ηθοποιός αλλά τώρα είναι δήμαρχος, που παλιά ήταν ΚΚΕ αλλά τώρα είναι ανεξάρτητος, συνδύασε όλες του τις προηγούμενες ιδιότητες όταν ο dj της πλατείας έπιασε στη μικροφωνική τη «Δραπετσώνα». «Εεεϊ!», φώναζε ο κ. Γκλέτσος σε κάθε γυροβολιά, ενώ γύρω του οι υπέργηρες ψηφοφόροι χτυπούσαν παλαμάκια με όση δύναμη είχε απομείνει στις ροζιασμένες τους παλάμες.
Είναι απ’ αυτά τα σενάρια που στο σινεμά δεν τα γράφει κανείς για να μην του πουν «το παράκανες!», και μετά έρχεται η στιγμή που τα βλέπεις ολοζώντανα στις ειδήσεις. «Οι νέοι δεν μπορούν να κάνουν όνειρα, γιατί μας χώρισαν σε αριστερούς, δεξιούς και κεντρώους», έλεγε ο κ. Γκλέτσος το βράδυ της Κυριακής. «Γι’ αυτό ιδρύουμε νέο κόμμα. Την “Τελεία”». Καθώς όλοι χειροκρότησαν και κανείς δεν γέλασε, ο κ. Γκλέτσος πήρε θάρρος: «θέλετε δηλαδή να γίνετε πρωθυπουργός;», τον ρώτησαν. «Και γιατί όχι;», είπε εκείνος. Το σχέδιό του; Θα αγκαλιάσει, λέει, «όλους τους πολίτες για να μπούμε σε ένα νοικοκυρεμένο κράτος». Αρκεί να πει κανείς πως μιλάμε πάντα για τον πρωταγωνιστή της υπερπαραγωγής του 2011 «ο δήμαρχος με την μπουλντόζα». Που κουνούσε πέρα δώθε τη δαγκάνα και ξερίζωνε τα καμαράκια των διοδίων για να περάσει ο περιούσιος λαός της Φθιώτιδας χωρίς να πληρώσει. Οπότε, τελεία.
«Κοπρόσκυλα, μοσχάρια»
Και παράγραφος – γιατί πάντα υπάρχουν και χειρότερα. Η σκέψη όλων μας αυτές τις δύσκολες μέρες θα πρέπει να είναι σ’ εκείνους τους δύστυχους πολίτες που κινδυνεύουν να τους κυβερνήσει ο κύριος που περιγράφει τον εαυτό του ως «κάτι καινούργιο, κάτι ελπιδοφόρο, κάτι που δίνει μέλλον και προοπτική». Δηλαδή το σελέμπριτι του Κορυδαλλού, ο υπόδικος Αχιλλέας Μπέος, τον οποίο στο πλαίσιο κάποιου κοσμικού αστείου αποφάσισαν όλοι μαζί οι Βολιώτες να ψηφίσουν για δήμαρχο. Εκείνος, πάλι, αποκαλώντας τους αντιπάλους του «κοπρόσκυλα» και «μοσχάρια» κολλούσε αφίσες μέχρι και την Κυριακή των εκλογών, και στις μηνύσεις και τις ενστάσεις γελούσε τρανταχτά, αφού ούτως ή άλλως δικάζεται για τα «στημένα ματς» το φθινόπωρο.

Κι έτσι, ο κ. Μπέος εμφανίστηκε στα κανάλια την Κυριακή το βράδυ φορώντας μπλουζάκι ανοιχτό στο στέρνο για να αναδεικνύει τον όμορφο λαιμό του, και δήλωσε πως «τώρα δε μιλάμε για ποδοσφαιρικά, εγώ θα γίνω δήμαρχος για όλο τον Βόλο». Η θαρραλέα ρεπόρτερ του απάντησε «ναι, αλλά εγώ σας άκουσα πριν που είπατε όλους σας τους αντιπάλους απατεώνες», οπότε με καλοσυνάτο ύφος ο κ. Μπέος την επανέφερε: «όχι, όχι!», είπε. «Τους αποκάλεσα πολιτικούς απατεώνες, και αν θέλετε εδώ είμαι να το συζητήσουμε, μόνο που δεν έχουμε χρόνο τώρα». Κάπου εκεί οι κάμερες έσβησαν, οπότε δεν υπήρξε ενημέρωση για το τι συνέβη μετά στην ατρόμητη ρεπόρτερ. Αλλά βέβαια, ό,τι να της συνέβη, είναι μάλλον απίθανο να πάθει κάτι χειρότερο απ’ ό,τι ο Βόλος τώρα που πλησιάζει η δεύτερη Κυριακή των εκλογών...
Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...