Για διαπλοκή με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Μαραθώνα τον απερχόμενο δήμαρχο της περιοχής Ιορδάνη Λουίζο και τον υποψήφιο δήμαρχο Ηλία Ψινάκη, τα οποία σχετίζονται με την κατασκευή του ΧΥΤΑ Γραμματικού. Σε ό,τι αφορά μάλιστα τον δεύτερο, καταγγέλλουν πως ο νομικός σύμβουλος του συνδυασμού του σχετίζεται με τη Χρυσή Αυγή.

"Παρατηρούμε προεκλογικά πως όλα τα κανάλια υπερπροβάλλουν τον υποψήφιο δήμαρχο Ηλ. Ψινάκη, εκλεκτό της Ν.Δ., ο οποίος έχει μαζέψει στο ψηφοδέλτιό του όλο το διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό προσωπικό της περιοχής κι έχει χρυσαυγίτη νομικό σύμβουλο του συνδυασμού του (απειλεί με μηνύσεις παρά το ότι υπάρχουν βίντεο όπου μιλάει σε ανοικτή εκδήλωση της Χ.Α. μετά τον Μιχαλολιάκο)", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Μαραθώνα. Επιπλέον κάνει λόγο για "οικονομική στήριξη από την οικογένεια Λάτση, που συμμετέχει και στην κοινοπραξία για το ΧΥΤΑ Γραμματικού".
Σε ό,τι αφορά τον Ι. Λουίζο, η τοπική του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως "ο συγκεκριμένος φαίνεται ότι διαπλέκεται με τον Μπόμπολα (εταίρος της κοινοπραξίας για τον ΧΥΤΑ)". Και προσθέτει: "Εισέπραττε από τους δημότες χρήματα για το νερό που καταναλώνουν, δεν το απόδιδε στην ΕΥΔΑΠ, δημιουργώντας ένα τεράστιο χρέος, για το οποίο χρηματοδοτήθηκε πρόσφατα από την ελληνική κυβέρνηση για να το αποπληρώσει, ώστε να ξεπουληθεί η ΕΥΔΑΠ χωρίς χρέη".
Όσον αφορά τον ΧΥΤΑ Γραμματικού, η οργάνωση σημειώνει πως "η επιτροπή κατοίκων, στην οποία συμμετέχει η Δύναμη Πολιτών, κατάφερε με τη βοήθεια του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή να μπλοκάρει το έργο (σήμερα η ανάδοχος εταιρεία και η περιφέρεια έχουν κληθεί να απολογηθούν στον εισαγγελέα), ο Λουίζος δεν κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ως όφειλε, με αποτέλεσμα το έργο να συνεχίζεται κανονικά από την κοινοπραξία Μπόμπολας- Λάτσης- Μυτιληναίος".