Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Μερικοι από τους πάρα πολλούς λόγους, που δεν πρέπει να ψηφισθεί ο σημερινός δήμαρχος Μαραθώνα...

 
Μερικοι από τους πάρα πολλούς λόγους, που δεν πρέπει να ψηφισθεί ο σημερινός δήμαρχος Μαραθώνα...

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β.

ΔΕΚΑ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ
ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ

ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ

1.Γενικο Πολεοδομικο Σχεδιο.
Απαραιτητο εργαλειο αναπτυξης.Ισχυει μονο για την Νεα Μακρη,από το ετος 1987!!!!!!,για ένα πολύ μικρο κομματι,γυρω-γυρω από την πλατεια.

2.Δεν εχει γινει καμια ενταξη νεας περιοχης στο σχεδιο από το 1990!!!!!!(η τελευταια ενταξη αφορουσε την 6η πολεοδομικη ενοτητα Νεας Μακρης)

3.Δεν εχει γινει επανενταξη των παραρεμματιων τμηματων της 4ης και 5ης πολεοδομικης ενοτητας Νεας Μακρης από το 1994!!!!!!!!

4.Πληρης αδιαφορια με την προκλητικη απουσια,για τον προσδιορισμο αντικειμενικων αξιων στην 4η πολεοδομικη ενοτητα Νεας Μακρης και στα παραρεμματια τμηματα της 5ης πολεοδομικης ενοτητας.Μαλιστα η υποκρισια δεν ειχε ορια,εκδηλωνοντας την αμεριστη βοηθεια του σε επιτροπη κατοικων για το σοβαροτατο αυτό προβλημα.Μαλιστα σε απαιτηση μου,στην ανοικτη συζητηση που εγινε,για οικονομικη καλυψη ολης της δαπανης δικηγορων,από πλευρας του δημου,η κυρια Πατερακη,σιγουρα στενοχωρημενη,απαντησε ότι δεν μπορει να το κανει αυτό ο δημος λογω μη υπαρξης ειδικου κωδικου δαπανων για τετοιο θεμα……

5.Πληρης καταστροφικη αδιαφορια για τον παρανομο λιμενοβραχιονα,με αποτελεσμα την πληρη εξαφανιση της παραδοσιακης παραλιας στο κεντρο της Νεας Μακρης.Οικολογικο εγκλημα,μαλλον ανεπιστρεπτο.

6.Υποπτη συμπεριφορα για την δημιουργια του περιφημου τσιμεντονησιου,με το ιδιο εκ των υστερων λυκοφιλο ενδιαφερον,για τα ΧΥΤΑ Γραμματικου.

7.Ψηφοθηρικη αντιμετωπιση πολύ χαμηλου επιπεδου,για την εκταση του Ελαιωνα.Μονον υποσχεσεις και πληρης ανοχη σε καταπατησεις τμηματων από οικογενειες Καραγιαννη,Τσακιργιαννη,των οποιων μελη τους ειναι υποψηφιοι,στο συνδυασμο του Ι.Λουιζου.

8.Εκκρεμουν: η πραξη εφαρμογης της 2ης πολεοδομικης ενοτητας από το 1987!!!!!!!
Η πραξη εφαρμογης της 4ης πολεοδομικης ενοτητας από το 2002!!!!!!!!!.
Οι υπολοιπες που κυρωθηκαν,ηταν σχεδον ετοιμες κι όμως περασαν πολλα χρονια,μεχρι τις τελικες υπογραφες. Μη μιλησουμε για τις υλοποιησεις των πραξεων εφαρμογης,που γινονται σιγα-σιγα,με κριτηριο ψηφοθηριας εποχης Μαυρογιαλουρου.

9.Πληρης ανυπαρξια καταγραφης δημοτικων εκτασεων,αδιαφορια για δασικους χαρτες,ελλειψη στοιχειωδους οργανογραμματος για την περαιτερω αντιμετωπιση πολεοδομικων θεματων.

10.Δυστυχως αισθανομαι ασχημα,γιατι αναφερομαι με λεπτομερειες,που αφορουν την Νεα Μακρη,και οι οροι που χρησιμοποιησα δεν εχουν καν θεση στο λεξιλογιο του Βαρναβα,Γραμματικου,Μαραθωνα.Ετσι κι αλλοιως εκει ο σημερινος δημαρχος είναι μονο τεσσερα χρονια.Αρα θα παρουν σειρα και με την τρομερη δημιουργικη ταχυτητα,που τον διακρινει,σε περιπου αλλα δεκα εξι χρονια κατι θα γινει.Αν δεν προλαβει ο ιδιος μπορει να θελει να συνεχισει ο γιος του.Στη χωρα μας την εχουμε αυτη την ωραια συνηθεια.

11.Προχθες μας εφερε τον Βιολογικο.Σημερα το βραδυ θα μας αναγεννησει τους θαμμενους σωληνες μιας αλλης ωραιας εποχης,ώστε αυριο το πρωι θα εχουμε αποχετευση.Δυστυχως ο κατά γενικη ομολογια πετυχημενος περιφερειαρχης εκανε ένα ατοπημα με την συγκεκριμενη σταση του,το οποιο μαλλον θα του κοστισει στο δημο Μαραθωνος.

12.Συνεχιζονται ξεδιαντροπα οι αναθεσεις με την διαδικασια του κατεπειγοντος ,που καποιος ευκολα μεσω διαυγειας,στο ιντερνετ,μπορει να συμπερανει.Η κατηγορια,που προσαπτω είναι αν μη τι άλλο,ποσα χρηματα χανονται και που πανε?

13.Οροι,όπως καθαριοτητα,ρεμματα,ανακυκλωση,λυμματα,υποπτες διαρροες λυματων σε κεντρικοτατα σημεια,διαφανεια προμηθειων….ειναι ανυπαρκτοι.Αληθεια,με ποιον τροπο ελεγχονται οι δαπανες καυσιμων για την λειτουργια των δημοτικων οχηματων?Μηπως γινονται επι το πλειστον από συγκεκριμενο πρατηριο?

14.Εκρινα να ασχοληθω τελευταια με το τεραστιο θεμα της ΜΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ,του ονοματος ΜΑΡΑΘΩΝ.Σατιρικες εκπομπες ασχολουνται για τη προχειροτητα που αντιμετωπιζεται αυτό και χανονται συνεχως ευκαιριες πραγματικα πολύ σπουδαιες.

Από το ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β.,που αναφερομαι σημερα,με απλη οικονομικοτεχνικη αναλυση,προκυπτει ότι από την μη εκτελεση ολων των παραπανω σε μια περιοδο δεκα εξι ετων,ισοδυναμει με πραγματικη απωλεια του ποιοτικου επιπεδου μιας περιοχης και μας επιστρεφει τριαντα με σαραντα χρονια πισω.Ειμαστε δηλαδη ως προς το απαιτητο επιπεδο ζωης περιπου στο 1979.Βεβαια η συγκριση γινεται παντα με τον μεσο ορο αναπτυξης ολων των δημων της Ελλαδας,γιατι εάν γινοταν με δημους με υψηλο ρυθμο αναπτυξης,όπως Βουλα,Χαιδαρι, Γερακας,σιγουρα θα μιλαγαμε,ότι βρισκομεθα πραγματικα στην εποχη της ταινιας του Μαυρογιαλουρου.

ΥΣ Το πρωτο κεφαλαιο,μπορει καποιος να το διαβασει στο χρονολογιο μου,τις προηγουμενες μερες.Θα ακολουθησουν κι αλλα με βοηθεια φωτογραφικου υλικου
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...