Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Νέα περιφερειάρχης Αττικής εκλέγεται η Ρένα Δούρου


Νέα περιφερειάρχης Αττικής  εκλέγεται η Ρένα Δούρου, δηλώσεις Ρένας Δούρου και Αλέξη Τσίπρα
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Ήταν η μάχη ψήφο προς ψήφο με σώμα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Τα exit poll έδωσαν 50-50. Στη συνέχεια όμως και όσο η εκλογική βραδιά προχωρούσε η Ρένα Δούρου άρχισε να χτίζει μια διαφορά που συνεχώς μεγάλωνε.
Τελικά όταν είχε ενσωματωθεί το χ% έγινε πλέον φανερό ότι η Ρένα  Δούρου είναι η νέα περιφερειάρχης Αττικής. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ΥΠΕΣ και της Singular Logic (ενσωμάτωση 39%) προηγείται του Γιάννη Σγουρού με Χ ποσοστιαίες μονάδες, διαφορά που δεν είναι δυνατόν να ανατραπεί (Δούρου Χ% - Σγουρός Ψ%) και θα εκλέγεται νέα περιφερειάρχης Αττικής μέχρι το 2019.
Δείτε video με τις δηλώσεις της Ρένας Δούρου στην webtv του eklogika.gr
Τι είπε  η νέα περιφερειάρχης Αττικής
Δώσαμε έναν σκληρό και σπουδαίο αγώνα, δήλωσε η νέα περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου από τα Προπύλαια, τονίζοντας ότι η νίκη της στην Περιφέρεια σημαίνει νέους αγώνες μέχρι την τελική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πλειονότητα των συμπολιτών μας κατανόησαν ότι δώσαμε έναν αγώνα με ήθος, κόντρα στις προβλέψεις και στα συμφέροντα, είπε η Ρένα Δούρου και συμπλήρωσε ότι από αύριο ξεκινά η μάχη με τα συμφέροντα, η μάχη που θα αλλάξει τις ζωές στην Περιφέρεια και σε όλη την χώρα.

«Με το ίδιο ήθος θα πορευτούμε τα επόμενα πέντε χρόνια» τόνισε η νέα περιφερειάρχης και συμπλήρωσε ότι στην θητεία της δεν θα υπάρχουν δήμαρχοι και πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.

«Θα κυβερνήσουμε την Αττική με αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια, ανθρωπιά» είπε και ευχήθηκε καλή συνέχεια στον αγώνα.
Δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό της Ρένας Δούρου μαζί με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη υπογράμμισε ότι η νίκη της Ρένας Δούρου συνδυάζεται με την ιστορική επικράτηση της Αριστεράς για πρώτη φορά σε εκλογική αναμέτρηση σε εθνικό επίπεδο. Ο ελληνικός λαός, είπε, έστειλε ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη, μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου και σε κάποιους τηλεοπτικούς σταθμούς κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, συμπλήρωσε.

«Αυτός ο λαός δεν βολεύεται με λιγότερο ήλιο, αυτός ο λαός δεν βολεύεται με λιγότερη αξιοπρέπεια, αυτός ο λαός δεν βλεύεται παρά μονάχα με δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και προκοπή» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και κατέληξε αναφερόμενος στην κυβέρνηση: «Δεν θα τους κάνουμε την χάρη να φύγουν μόνοι τους, θα τους ρίξουμε με τους αγώνες μας»
Ποια είναι Η Ρένα Δούρου
Η Ρένα Δούρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και κατοικεί στο Αιγάλεω. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1997. Συνέχισε τις σπουδές της στη Γαλλία, την Τουρκία και την Αγγλία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες. Μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες και έχει αρκετές δημοσιεύσεις στον ελληνικό και ξένο τύπο. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Η Απόλαυση του Εθνικισμού», Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις, 2007, ενώ έχει συμπράξει και σε διάφορα συλλογικά έργα σχετικά με την πολιτική και τη διεθνή πραγματικότητα. Οργανώθηκε στη Νεολαία του Συνασπισμού από το 1995. Από τις γραμμές του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ μετείχε στο κίνημα κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στη Β’ Αθήνας τον Μάιο του 2012 και επανεξελέγη στις εκλογές του Ιουνίου της ίδιας χρονιάς. Είναι συντονίστρια της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) στον τομέα της Εξωτερικής Πολιτικής. Στο ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2013 εξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Τον Μάρτιο του 2014 παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα προκειμένου να διεκδικήσει τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής στις εκλογές του Μαίου, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής».
Υπενθυμίζουμε ότι τα αποτελέσματα στον Α΄γύρο στην  περιφέρεια Αττικής ήταν:
Αποτελέσματα Περιφέρειας Αττικής
Υποψήφιος
Α
Ψήφοι
Α
Έδρες
Α
Ποσ. %
Α
Σειρά
ΔΟΥΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗ (ΡΕΝΑ) του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
(ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ)
386833
12
23.80%
1
ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ
(ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ Πέτρος Μαντούβαλος)
32478
1
2.00%
10
ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
(ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ)
28601
1
1.76%
11
ΣΓΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
(ΑΤΤΙΚΗ)
359302
11
22.11%
2
ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
(180 Η Αττική αλλάζει πρόσωπο!)
228913
7
14.08%
3
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
(ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ)
180908
6
11.13%
4
ΠΑΦΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
(ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ)
173325
5
10.66%
5
ΧΑΪΚΑΛΗΣ ΠΑΥΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
(ΑΤΤΙΚΗ,ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ-ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗΣ)
116464
4
7.17%
6
ΤΖΗΜΕΡΟΣ ΓΛΑΥΚΟΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΑΧΙΛΛΕΑ
(ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!)
48242
2
2.97%
7
ΓΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
(ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ)
36449
1
2.24%
8
ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
(ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-Δ.Ν.Τ)
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...