Σάββατο 17 Μαΐου 2014

«Όχι» στο σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό λέει το 99% των Ελλήνων

«Όχι» στο σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό λέει το 99% των Ελλήνων

Τι προκύπτει από την αξιολόγηση περίπου 112.000 υπογραφών – Πάνω από οκτώ στους δέκα λένε ότι η θέση των κομμάτων στο εν λόγω νομοσχέδιο θα επηρεάσει την ψήφο τους στις επερχομενες Ευρωεκλογές

Μαζική αντίδραση των πολιτών έχει προκαλέσει το σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό. Μάλιστα, το «κίνημα» του Avaaz παρέδωσε την Τετάρτη στο υπουργείο Οικονομικών, τεράστιο ψήφισμα υπογεγραμμένο από 111.930 πολίτες που ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως το νομοσχέδιο. Το ψήφισμα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και αυτή την ώρα έχει ξεπεράσει τις 121.000 υπογραφές, δείχνοντας την οργή του κόσμου απέναντι στις αλλαγές που θα έρθουν αν το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και τις παραλίες δεν τροποποιηθεί και περάσει από τη Βουλή.

Στο μεταξύ, από ​διαδικτυακή ​δημοσκόπηση 12.152 μελών του Avaaz στην Ελλάδα προέκυψε πως το 99% αυτών διαφωνούν με το νομοσχέδιο και ζητούν την απόσυρσή του πριν τις Ευρωεκλογές.

Ακόμη,  το συντριπτικό ποσοστό του 83% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως η θέση των κομμάτων σχετικά με το νομοσχέδιο για τις παραλίες θα επηρεάσει το ποιους θα ψηφίσουν στις ερχόμενες Ευρωεκλογές.

Σημειώνεται ότι το Avaaz είναι ένα διεθνές «κίνημα» με 35 εκατ. μέλη παγκοσμίως το οποίο οργανώνει δράσεις για να διασφαλίσει ότι οι απόψεις και αξίες των πολιτών επηρεάζουν παγκόσμιες, πολιτικές αποφάσεις.

Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του βρίσκονται σε κάθε χώρα του κόσμου και λειτουργεί σε 17 γλώσσες.

Ο Λούης Μοράγκο, διευθυντής εκστρατειών στο Avaaz δήλωσε: «Οι παρθένες, Ελληνικές παραλίες είναι ένας εθνικός θησαυρός που πρέπει να προστατευτεί και όχι να ξεπουληθεί σε πλειοδότες. Το μήνυμα των πολιτών προς τους πολιτικούς δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρο: “σώστε τις παραλίες μας ή αλλιώς θα αντιμετωπίσετε τις συνέπειες στην κάλπη”».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...