Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Οι κρίσιμες μάχες σε 66 δήμους της Αττικής

Κρίσιμες εκλογικές μάχες θα δοθούν στους 66 δήμους της Αττικής αύριο για την ανάδειξη των νέων δημοτικών αρχών. Τι λένε οι δημοσκοπήσεις, ποιοι περνούν στον β' γύρο, που αναμένεται ντέρμπι.

Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση η πλειοψηφία των υποψηφίων δημάρχων γυρνάει την πλάτη στα κομματικά χρίσματα τα οποία αποτελούσαν το αντικείμενο του πόθου τις δεκαετίες του '90 και του 2000.
Οι εκλογικές αναμετρήσεις κρύβουν εκπλήξεις και ανατροπές για τα δίδυμα που θα περάσουν στον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής» οι εκλογικές αναμετρήσεις στους 66 δήμους της περιφέρειας Αττικής κρύβουν εκπλήξεις και ανατροπές για τα δίδυμα που θα περάσουν στον 2ο γύρο, αφού ο συνδυασμός των τοπικών ιδιαιτεροτήτων, η απαξίωση των κομμάτων και τα κοινωνικά αποτελέσματα του Μνημονίου έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα που θα αποτυπωθεί και στην κάλπη.
Αναλυτικά οι εκτιμήσεις του Έθνους της Κυριακής για τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής έχουν ως εξής:

--------
Αττικής Δήμος Μαραθώνος
Αμφίρροπη αναμένεται η εκλογική μάχη για τον δήμο αφού ο νυν δήμαρχος, Ιορδάνης Λουίζος, φαίνεται να περνάει στον 2ο γύρο μαζί με τον Ηλία Ψινάκη που πρόσφατα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την πόλη.
Στον δήμο Μαραθώνα κατέρχονται επίσης οι συνδυασμοί των Φ. Δεληβοριά, Ν. Στεφανίδη που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ και Νίκου Χατζηγιάννη---
 --------
Α' Αθηνών
Δήμος Αθηναίων
Ξεκάθαρο «δημοσκοπικό» προβάδισμα για τον νυν δήμαρχο Γιώργο Καμίνη καταγράφουν οι μετρήσεις, με τη μάχη για την «πρόκριση» στον δεύτερο γύρο να μαίνεται μεταξύ του υποψηφίου της Ν.Δ., Αρη Σπηλιωτόπουλου και του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες τάσεις φαίνεται πως ο πρώτος έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του δεύτερου, κυρίως λόγω της δημοσκοπικής υποχώρησης του «αντάρτη» προερχόμενου από τη Ν.Δ. και πρώην δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη.
Ερώτημα αποτελεί το ποσοστό που θα καταγράψει ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ για τον δεύτερο γύρο οι μετρήσεις δίνουν προβάδισμα στον νυν δήμαρχο Αθηναίων.
Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2010, στον πρώτο γύρο ο Νικήτας Κακλαμάνης είχε πάρει ποσοστό 35% έναντι 28% του Γιώργου Καμίνη, με τον δεύτερο να ανατρέπει την κατάσταση με 52% έναντι 48% του Νικήτα Κακλαμάνη.
Βόρειος τομέας Αθηνών
Δήμος Αγίας Παρασκευής:
Συνολικά έξι συνδυασμοί δίνουν την εκλογική μάχη για τον δήμο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο νυν δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς που προέρχεται από τη Ν.Δ., ο Γιάννης Σταθόπουλος που έχει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, θα δώσουν τη μάχη να περάσουν στον δεύτερο γύρο, όπου όμως όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. Τον δήμο διεκδικούν επίσης οι συνδυασμοί των Ανδρέα Γκιζιώτη (ΚΚΕ), Σπύρου Αλεξίου και Αλ. Μουστόγιαννη.
Δήμος Αμαρουσίου
Σύμφωνα με έρευνες κοινής γνώμης που έγιναν στο Δήμο ο νυν δήμαρχος Γ. Πατούλης που προέρχεται από τη Ν.Δ. έχει προβάδισμα και σοβαρές πιθανότητες να διεκδικήσει τον δήμο από την πρώτη Κυριακή. Εάν τελικά η εκλογική μάχη οδηγηθεί σε 2ο γύρο φαβορί είναι ο Γ. Πατούλης και πιθανότατος αντίπαλος θα είναι ο Ελ Μαγιάκης (ΣΥΡΙΖΑ) ή ο Κ. Βλάχος αλλά με μεγάλη διαφορά από τον νυν δήμαρχο.
Στο εκλογικό στίβο για τον δήμο Αμαρουσίου έχουν μπει και οι Θ. Φωτόπουλος (ΚΚΕ), Δ. Κλαπάκης και Δ. Πολυχρονιάδης.
Δήμος Βριλησσίων
Προβάδισμα για να περάσουν στην δεύτερη Κυριακή φαίνεται να έχουν όπως και στις προηγούμενες εκλογές, ο νυν δήμαρχος προερχόμενος από τη Ν.Δ. Κ. Ιωαννίδης και ο Ξένος Μανιατογιάννης που προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο κ. Μανιατογιάννης έχει σημαντικές πιθανότητες να κερδίσει τον δήμο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σημαντική παρουσία καταγράφει ο Γιάννης Τσούτσιας καθώς και η Ελένη Σακισλή που κατέρχεται με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Υποψήφιοι για τον δήμο είναι επίσης ο Κώστας Παπασπήλιου και ο Β. Βήττος (ΚΚΕ).
Δήμος Ηρακλείου
Θολό είναι το τοπίο στον Δήμο Ηρακλείου καθώς διεκδικούν τη δημαρχία οκτώ συνδυασμοί που καταγράφονται με οριακές διαφορές γεγονός που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ανατροπών τις τελευταίας στιγμής. Μικρό προβάδισμα φαίνεται ότι έχουν για τον δεύτερο γύρο ο νυν δήμαρχος Π. Βλασσόπουλος και ο Ν. Μπάμπαλος. Ομως δυναμική επανεμφάνιση κάνει ο πρώην δήμαρχος Γ. Μαστοράκος. Τον δήμο διεκδικούν επίσης οι Ειρ. Κατσινοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) ο πρώην δήμαρχος Στ. Γεωργόπουλος που προέρχεται από τη Ν.Δ. και ο Β. Λύκουρας (ΚΚΕ) μαζί με τους Κ. Κουτρούλη και Δ. Ταβουλάρη.
Δήμος Κηφισιάς
Ο νυν δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης θεωρείται φαβορί αφού αναμένεται να κόψει πρώτος το νήμα στις κάλπες της 18ης Μαΐου. Δίνουν μάχη για να κατακτήσουν τη δεύτερη θέση ο Π. Κανακάκης (ΣΥΡΙΖΑ) ο Γιώργος Θωμάκος και ο Π. Ραυτόπουλος.
Φαβορί για τον 2ο γύρο φέρεται ο νυν δήμαρχος αφού όλες οι μετρήσεις κοινής γνώμης καταγράφουν προβάδισμα του Νίκου Χιωτάκη. Τη ψήφο των πολιτών της Κηφισιάς διεκδικούν επίσης οι Ν. Σφαντός (ΚΚΕ) και ο Γ. Καπάτσος.
Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης
Ρευστό είναι το σκηνικό στον δήμο Λυκόβρυσης -Πεύκης όπου σύμφωνα με δημοσκοπήσεις δίνουν μάχη για να περάσουν στον δεύτερο γύρο ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τ. Μαυρίδης η Μαρία Γώγου καθώς και ο πρώην δήμαρχος Γ. Θεοδωρακόπουλος.
Αυτοδιοικητικοί παράγοντες αναφέρουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την πρώτη Κυριακή. Τον δήμο διεκδικούν επίσης ο Π. Ασβεστάς (ΚΚΕ) ο Π. Κωνστάντος, και ο Μ. Πάγκαλος.
Δήμος Μεταμόρφωσης
Στον δήμο Μεταμόρφωσης αναμένεται να επαναληφθεί το σκηνικό των εκλογών του 2010 αφού εκτιμάται ότι ο νυν δήμαρχος Μιλτιάδης Καρπέτας ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της κεντροαριστεράς, έχει προβάδισμα και εκτιμάται θα βρεθεί στον 2ο γύρο με τον Δ. Τζίτζιφα που προέρχεται από τη Ν.Δ.
Η μάχη όμως χαρακτηρίζεται αμφίρροπη αφού στις εκλογές του Μαΐου διεκδικούν την ψήφο των δημοτών 7 συνδυασμοί αντί 3 που κατήλθαν στις εκλογές του 2010. Τον δήμο διεκδικούν επίσης οι συνδυασμοί των Μ. Πετάση (ΚΚΕ), Δ. Περιβολαράκη, Στ. Σαραούδα, Μ. Χαρίση και Βασίλη Καραβάκου.
Δήμος Νέας Ιωνίας
Ο νυν δήμαρχος της πόλης Ηρακλής Γκότσης που έχει την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει προβάδισμα για να περάσει στον δεύτερο γύρο με πιθανότερο αντίπαλο τον Παναγιώτη Μανούρη. Σημαντική παρουσία καταγράφει και ο υποψήφιος του ΚΚΕ Π. Τσουκαλάς που διεκδικεί την είσοδό του στον 2ο γύρο αφού στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει ποσοστό 17%.
Τον δήμο διεκδικούν επίσης οι συνδυασμοί των Γ. Τσοπανίδη, Δ. Θωμαϊδου και Αγγελική Βάσιλα.
Δήμος Παπάγου-Χολαργού
Συνολικά 9 συνδυασμοί διεκδικούν τον δήμο Παπάγου Χολαργού δημιουργώντας ένα θολό τοπίο για την έκβαση του αποτελέσματος την πρώτη Κυριακή, όπου όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.
Τον δήμο διεκδικούν ο πρώην δήμαρχος Χολαργού Δ. Νικολάου, ο Κ. Τίγκας, ο Γιάννης Κεχρής, ο Χρήστος Δασκαλόπουλος, η Χριστίνα Πολυκαλά η οποία είχε λάβει ποσοστό 10,91% στις εκλογές του 2010, ο Περικλής Ζήκας με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Δασκαλόπουλος, ο Γιώργος Ρεμούνδος με τη στήριξη του ΚΚΕ, ο Ηλίας Αποστολόπουλος και ο δημοσιογράφος Μ. Κουγιουμτζόπουλος.
Δήμος Πεντέλης
Τέσσερις συνδυασμοί διεκδικούν τον Καλλικρατικό δήμο Πεντέλης στον οποίο περιλαμβάνονται οι παλαιοί δήμοι Πεντέλης-Νέας Πεντέλης και Μελισσίων. Προβάδιασμα φάινεται ότι έχει ο νυν δήμαρχος Δ. Στεργίου και αναμένεται να κόψει το νήμα της πρώτης Κυριακής πρώτος ενώ εκτιμάται ότι δεύτερος θα είναι ο Μανώλης Γραφάκος.
Υψηλότερα ποσοστά από τις εκλογές του 2010 αναμένεται να λάβουν και οι συνδυασμοί του Αντώνη Φειδοπιάστη που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και του Τάσου Καρατζή που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ οι οποίοι είχαν λάβει 8,33% και 7,34% αντίστοιχα.
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού
Προβάδισμα φαίνεται να έχει ο ο νυν δήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης και αναμένεται να αναμετρηθεί στον β' γύρο με τον Παντελή Χαροκόπο, όπως και στις εκλογές του 2010. Τον δήμο διεκδικούν επίσης ο Δημήτρης Μαναός, ο Παντελής Χαροκόπος που έχει τη στήριξη του ΚΚΕ και η Κωσταντίνα Σουμπασάκη, σύζυγος του υποψήφιοι ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.
Δήμος Χαλανδρίου
Ρευστή είναι η κατάσταση στον Δήμο Χαλανδρίου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις διεκδικούν την είσοδό τους στον 2ο γύρο ο νυν δήμαρχος που προέρχεται από τη ΝΔ Γ. Κουράσης, ο Γ. Θωμάς που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ καθώς και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Ρούσσος. Δυναμική παρουσία καταγράφει το ψηφοδέλτιο του Αγγελου Νταβία, καθώς και του Στάθη Ανδρεόπουλου που είχε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2010.
Η υποψήφια του ΚΚΕ Κ. Καρατζά δίνει και αυτή την μάχη για την είσοδο στον 2ο γύρο, ενώ στην εκλογική μάχη έχει ενταχθεί και ο Ι. Λαδόπουλος.
Δυτικός Τομέας Αθηνών
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
Πλεονέκτημα φαίνεται να έχει ο συνδυασμός του νυν δημάρχου Γιώργου Καπλάνη που σύμφωνα με εκτιμήσεις θα κόψει πρώτος το νήμα στην κάλπη της 18ης Ιουνίου. Μάχη για την συμμετοχή τους στο 2ο γύρο δίνουν οι συνδυασμοί της Ελ. Καρανάσιου που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ και του πρώην δημοτικού συμβούλου που αποχώρησε από τον συνδυασμό του Γιώργου Καπλάνη, Θ. Βασιλάκου, ενώ με οριακά ποσοστά που δεν αποκλείουν την ανατροπή των δεδομένων για τον αντίπαλο του Γ. Καπλάνη ακολουθούν οι συνδυασμοί του Γ. Γεωργιαννάκη που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖA, του Μιχάλη Γιάγκα, του Μ. Νικητάκη, του Ν. Γούρλα και της Αλ. Φεγγή.
Δήμος Αγίων Αναργύρων- Καματερού
Επικεφαλής στην εκλογική κούρσα φαίνεται ότι είναι ο νυν δήμαρχος Νίκος Σαράντης που προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς και είχε εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή στις εκλογές του 2010. Για την 2η θέση δίνουν μάχη ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κομματάς και ο υποψήφιος του ΚΚΕ, Δημήτρης Κατσαντώνης ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές είχε καταγράψει ποσοστό 23%.
Στη μάχη για τη διεκδίκηση του δήμου έχουν ενταχθεί για πρώτη φορά ο Ν. Νταηλάκης, η Γ. Νίκα και και ο Χρ. Παϊσόπουλος.
Δήμος Αιγάλεω
Με αξιώσεις διεκδικεί τον δήμο Αιγάλεω ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Μπίρμπας ο οποίος έχει την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ. Εκτιμάται ότι θα περάσει πρώτος στην κάλπη της 18ης Μαΐου με πιθανότερους αντιπάλους την υποψήφια δήμαρχο του ΚΚΕ Π. Δάγκα που θα δώσει μάχη για την 2η θέση με τον προερχόμενο από τη Ν.Δ., Γ. Γκίκα και τον νυν Δ. Καρδαρά ο οποίος είχε εκλεγεί το 2010 με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.
Τα ποσοστά των συνδυασμών όμως είναι οριακά και δεν αποκλείονται εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής. Στην μάχη για την διαδοχή του δήμου έχουν μπει και οι συνδυασμοί της Παναγιώτας Μερκουράκη που προέρχεται από τον χώρο της Ν.Δ., του Δ. Μπογράκου, του Π. Παπανικολάου και του Γ. Κάντζου.
Δήμος Ιλίου
Ο νυν δήμαρχος Νίκος Ζενέτος εμφανίζεται πρώτος στις έρευνες κοινής γνώμης και αναμένεται να οδηγήσει την εκλογική μάχη στον 2ο γύρο. Για την 2η θέση θα κοντραριστούν η υποψήφια του ΚΚΕ Σταυρούλα Τσίτσου, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Κάβουρας και ο προερχόμενος από τη Ν.Δ. Κ. Καούκης. Στην εκλογική κούρσα έχουν πάρει θέση και οι συνδυασμοί του Παναγιώτη Κουσιανά, και του Νίκου Ξενάκη που διεκδικούν την ψήφο των δημοτών του Ιλίου.
Δήμος Περιστερίου
Φαβορί εμφανίζεται ο νυν δήμαρχος της πόλης Α. Παχατουρίδης τον οποίο οι μετρήσεις θέλουν να επικρατεί των αντιπάλων του και μάλιστα ίσως αυτό να γίνει και από την πρώτη Κυριακή. Για τη δεύτερη θέση θα δώσουν μάχη ο Δ. Κελάφας που έχει συσπειρώσει σημαντικό αριθμό στελεχών της Κεντροαριστεράς και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Φ. Κουγιουμτζή, ενώ ανοδική πορεία έχει και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ με υποψήφιο τον Γρ. Τιμπλαλέξη.
Δήμος Πετρουπόλεως
Επικρατέστεροι για να περάσουν στον δεύτερο γύρο εμφανίζονται οι κ.κ. Δ.Ταλιούρας και Θ. Λάππας που είναι ανεξάρτητοι και προέρχονται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Τα ποσοστά όμως που δίνουν οι δημοσκοπήσεις είναι οριακά μεταξύ των συνδυασμών με αποτέλεσμα να δίνουν μάχη για τον 2ο γύρο δίνουν και ο συνδυασμός του ΚΚΕ με τον Β. Σίμο και του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ν. Σακούτη.
Μέχρι την τελευταία στιγμή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τον δήμο Πετρούπολης ο οποίος ήταν ο μοναδικός δήμος που είχε κερδίσει το ΚΚΕ στις εκλογές του 2010. Υποψηφιότητα έχει θέσει επίσης και ο Ν. Νιαρχάκος.
Δήμος Χαϊδαρίου
Η αποχώρηση του επί σειρά ετών δημάρχου Δ. Μαραβέγια άνοιξε το παιχνίδι της διαδοχής για τον δημαρχιακό θώκο που διεκδικούν 9 συνδυασμοί. Επικρατέστεροι για τον 2ο γύρο εμφανίζονται οι Αν. Μποζίκας, ο Β. Ντηνικακός γιος του πρώην δημάρχου Κυριάκου Ντηνιακού και ο υποψήφιος του ΚΚΕ, Μ. Σελέκος. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται επίσης ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Σπηλιόπουλος.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής αφού από κοντά βρίσκονται και οι Κ. Φουρλής, ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Ηρ. Δρούλιας, η Ελένη Καμπόλη μαζί με τον Κωνσταντίνο Ασπρογέρακα.
Κεντρικός τομέας Αθηνών
Δήμος Βύρωνος
Μετά την αποχώρηση του δήμαρχου Νίκου Χαρδαλιά επικρατέστερος για να περάσει στον 2ο γύρο είναι ο Χρήστος Γώγος που έχει διατελέσει αντιδήμαρχος του πρώην δημάρχου. Μάχη για τον 2ο γύρο δίνουν ο Γιώργος Κόνσουλας που προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς και ο Γρ. Κατοπώδης που κατέρχεται με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Την ψήφο των δημοτών του Βύρωνα διεκδικούν επίσης οι Π. Πάλμος με τη στήριξη του ΚΚΕ, ο Μ. Μπαντής, ο Αλ. Σωτηρόπουλος και ο Π. Τζιωρτζιώτης.
Δήμος Γαλατσίου
Επικρατέστεροι για να περάσουν στην εκλογική μάχη της 2η Κυριακής εμφανίζονται ο νυν δήμαρχος Κυρ. Τσίρος και ο Γιώργος Μαρκόπουλος σύμφωνα με τις έρευνες κοινής γνώμης χωρίς όμως να αποκλείονται και οι εκπλήξεις.
Στην εκλογική μάχη έχουν ενταχθεί οι υποψήφιοι Γρηγόρης Χαραλαμπίδης με τη στήριξη του ΚΚΕ, ο Σπύρος Παναγιώτου με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικούν την είσοδό τους στον 2ο γύρο, καθώς και οι Στ. Σκεύος, Ν. Μαγκανιάρης και Μ. Πρωτονοτάριος.
Δήμος Δάφνης-Υμηττού
Φαβορί εμφανίζεται ο νυν δήμαρχος Μιχάλης Σταυριανουδάκης που προέρχεται από τον χώρο της Ν.Δ. Δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει στον δήμο εμφανίζουν την πιθανότητα να κερδίσει τον δήμο από την πρώτη Κυριακή.
Στην περίπτωση όμως που οι εκλογές οδηγήσουν σε δεύτερο γύρο εκτιμάται ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Χ. Αλεξάτο που έχει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ μάχη για την 2η Κυριακή θα δώσει και η Ευ. Τόλια-Κηπουρού που έχει την στήριξη του ΚΚΕ.
Τον δήμο διεκδικούν επίσης ο πρώην δήμαρχος Υμηττού Δ. Αργιανάς και ο Γ. Μητροβγένης.
Δήμος Ζωγράφου
Τρεις συνδυασμοί διεκδικούν την είσοδό τους στον 2ο γύρο με πρώτο το ψηφοδέλτιο της Στ. Καφαζάκη που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί ο Αντώνη Πέττας που προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς και ο ντυν δήμαρχος Κώστας Καλλίρης.
Υψηλά ποσοστά στον δήμο καταγράφει και ο συνδυασμός του ΚΚΕ που σε αυτές τις εκλογές υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Ανδρέα Καραβίδα. Το δήμο Ζωγράφου διεκδικούν επίσης οι συνδυασμοί των Θ. Μετικίδη, Αν. Μπότου, Παναγιώτη Αγγελόπουλου και Ρ. Νενεδάκη.
Δήμος Ηλιουπόλεως
Φαβορί θεωρείται στον δήμο Ηλιούπολης ο νυν δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βαλασόπουλος φαίνεται ότι θα περάσει στην 2η Κυριακή και σύμφωνα με δημοσκοπήσεις κονταροχτυπιούνται για τη δεύτερη θέση οι συνδυασμοί του Χρ. Κοκκοτίνη που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, του Τ. Ευσταθίου του πρώην δημάρχου Γ. Αναγνώστου που προέρχεται από τη Ν.Δ. καθώς και της υποψήφιας του ΚΚΕ Αναστασίας Τατσούλη.
Την εκλογική μάχη θα δώσουν όπως και το 2010 οι συνδυασμοί του Γ. Σόφη, του Δημ. Πανταζόπουλου και της Αργ. Πίκουλα που προέρχεται επίσης από τη Ν.Δ.
Δήμος Καισαριανής
Ο νυν δήμαρχος της πόλης Αντώνης Καμπάκας που προέρχεται από τον χώρος της Κεντροαριστερά εμφανίζεται ενισχυμένος και αναμένεται να τερματίσει πρώτος στη μάχη της πρώτης Κυριακής. Την είσοδό τους στον 2ο γύρο θα διεκδικήσουν ο Ηλίας Σταμέλος που έχει τη στήριξη του ΚΚΕ και ο Γ. Κοντοσταύλος που έχει την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Τον δήμο διεκδικούν ακόμα τρείς συνδυασμοί με επικεφαλής τον Χ. Βοσκόπουλο, τον Θ. Ιωαννίδη και τον Μ. Μιλιτσάκη.
Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος
Μάχη για τρεις υποψηφίους που φαίνεται να ξεχωρίζουν αναμένεται να είναι πρώτη Κυριακή στον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος. Ο Γ. Αράπογλου, ο παλαίμαχος μπασκεμπλίστας Απόστολος Κόντος και η νυν δήμαρχος Ευτυχία Αποστολάκη αναμένεται να κονταροχτυπηθούν για τον 2ο γύρο.
Δεν αποκλείονται όμως και εκπλήξεις. Πολύ κοντά βρίσκονται και οι συνδυασμοί του πρώην ποδοσφαιρσιτή της ΑΕΚ Λ. Γεωργαμλή και η Δανάη Γκούμα που έχει τη στήριξη του ΚΚΕ. Υποψήφιοι για τον δήμο είναι επίσης ο Αρ. Βασιλόπουλος και η Βασιλική Αγαγιώτου.
Νότιος Τομέας Αθηνών
Δήμος Αγίου Δημητρίου
Επικεφαλής της εκλογικής κούρσας και πρώτη στον 2ο γύρο αναμένεται να περάσει η νυν δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου που προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Μάχη για την 2η Κυριακή θα δώσουν ο Χρ. Πρεκετές που φαίνεται να έχει ένα προβάδισμα σε σχέση με την υποψήφια του ΚΚΕ Παναγιώτα Δήμου. Υποψηφιότητα για τον δήμο έχουν καταθέσει επίσης οι οι Θ. Οικονομάκος και Μ. Παπαδάκης καθώς και ο Β. Κουτσοβασίλης
Δήμος Αλίμου
Επικρατέστεροι για τον δεύτερο γύρο εμφανίζονται ο νυν δήμαρχος Θ. Ορφανός, ο οποίος αναμένεται να είναι πρώτος στις 18 Μαΐου και ο Ανδρέας Κονδύλης, ενώ και ο προερχόμενος από τη Ν.Δ. Νίκος Τσαρμπαλής θα διεκδικήσει για μία ακόμη εκλογική διαδικασία μία θέση στον 2ο γύρο, όπως και το 2010 που ήρθε 2ος με διαφορά 16 μονάδων από τον νυν δήμαρχο. Τον δήμο διεκδικούν επίσης η Ελ. Μπέλια, ο Χαρ. Μέξας και η Κ. Καμαρινού που κατέρχεται με τη στήριξη του ΚΚΕ.
Δήμος Γλυφάδας
Ο νυν δήμαρχος Κ. Κόκκορης που προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ διεκδικεί δεύτερη τετραετία και βασικός του αντίπαλος εμφανίζεται ο πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Παπανικολάου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι κ.κ. Κόκκορης και Παπανικολάου θα περάσουν τη δεύτερη Κυριακή όπου καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσει η στάση των υπολοίπων συνδυασμών. Με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ κατέρχεται στις εκλογές ο συνδυασμός του Τ. Ταστάνη ενώ το ΚΚΕ υποστηρίζει τον Τάσσο Σταύρου όπως και στις προηγούμενες εκλογές. Σημαντική παρουσία καταγράφει η Αθηνά Γλυνού που είχε αναδειχτεί τρίτη στις εκλογές του 2010. Νέοι υποψήφιοι που διεκδικούν τον δήμο Γλυφάδας είναι οι Νίκος Πυρουνάκης, Στέλιος Δίβαρης και Σωτήρης Βοργιάς
Δήμος Καλλιθέας
Στη μετά Κ. Ασκούνη εποχή η μάχη στον δήμο της Καλλιθέας εμφανίζεται αμφίρροπη. Το μόνο προβάδισμα που καταγράφεται είναι του ανεξάρτητου υποψηφίου και επί χρόνια αντιδημάρχου Θ. Ψαλιδόπουλου. Για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στη μάχη της δεύτερης Κυριακής κονταροχτυπιούνται ο προερχόμενος από τη Ν.Δ., Δ. Κάρναβος και η επίσης πρώην αντιδήμαρχος της προηγούμενης δημοτικής αρχής Βασιλική Μαργαρίτη.
Στη διεκδίκηση του δήμου κατεβαίνουν ο πρώην υπουργός της Ν.Δ., Π. Σκανδαλάκης και ο δημοσιογράφος Λ. Λασκαρίδης.
Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου
Ο νυν δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου βρίσκεται μπροστά στις δημοσκοπήσεις και λόγω των τεσσάρων μόνο υποψηφίων που κατέρχονται στον δήμο εκτιμάται ότι θα λάβει υψηλό ποσοστό από τον πρώτο γύρο. Αντίπαλος του στον 2ο γύρο αναμένεται να είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Κρεμμύδας. Υποψηφιότητα για τον δήμο έχουν θέσει επίσης ο Π. Κυριαζίδης με την στήριξη του ΚΚΕ και ο Στ. Καζαντζής.
Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης
Η υπόθεση του λούνα πάρκ και του άδικου χαμού του 13χρονου έχει προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στην υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Χρ. Κορτζίδη που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Στις τελευταίες έρευνες κοινής γνώμης δίνει μάχη για τον δεύτερο γύρο ο Γιάννης Κωνσταντάτος που έχει και τη στήριξη του πρώην δημάρχου Γιάννη Τσαρμπαλή, ο νυν δήμαρχος της πόλης Χρήστος Κορτζίδης, αλλά και ο προερχόμενος από τη Ν.Δ. Θ. Σπυρόπουλος.
Στη διεκδίκηση της δημαρχία συμμετέχουν επίσης ο υποψήφιος του ΚΚΕ Θ. Λιάππης και ο Ευ. Βαζαίος που προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Δήμος Νέας Σμύρνης
Προβάδισμα για να δώσουν τη μάχη του 2ου γύρου έχουν ο νυν δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης που προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς και ο  Γ. Κουτελάκης. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι για τον δήμο είναι ο Αγγελος Βρεττός που έχει τη στήριξη του ΚΚΕ, ο Αλέξανδρος Παπασπυρίδης, ο Παναγιώτης Πάντος και ο Νίκος Στέφος.
Δήμος Παλαιού Φαλήρου
Απόλυτος κυρίαρχος φαίνεται να είναι ο νυν δήμαρχος της πόλης Διονύσης Χατζιδάκης, ο οποίος αναμένεται να επανεκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, όπως και το 2010 που έλαβε ποσοστό 61,5%. Οι υπόλοιποι συνδυασμοί που κατέρχονται στον δήμου έχουν επικεφαλής τους Κ. Μερκουράκη, Δ. Πιττούλη, Ν. Παπαγεωργίου, Σωτήριο Μεταξά και Γ. Βασιλείου.
Α' Πειραιά και νησιά
Δήμος Πειραιώς
Ο Γ. Μώραλης και ο νυν δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ρόλο ρυθμιστή θα παίξει ο Θ. Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται πως θα καταλάβει την τρίτη θέση την ερχόμενη Κυριακή με τον Γ. Μώραλη και τους υποψηφίους του συνδυασμού του να «φλερτάρει» ήδη με τους ψηφοφόρους του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Στα δύο ψηφοδέλτια έχουν ενταχθεί σημαντικά ονόματα του αθλητισμού και του επιχειρηματικού κόσμου, όπως στο συνδυασμό Μώραλη ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκης, ο Π. Κόκκαλης και η κόρη του Στ. Νταϊφά, Ειρήνη, και στο ψηφοδέλτιο Μιχαλολιάκου οι παλαίμαχοι αθλητές του Ολυμπιακού Χρ. Αρβανίτης και Γ. Σιγάλας.
Στις προηγούμενες εκλογές ο Β. Μιχαλολιάκος πήρε τη δεύτερη Κυριακή τον δήμο από τον Γ. Μίχα του ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 51,76% έναντι 48,24%.
Δήμος Αγκιστρίου
Ο νυν δήμαρχος Γ. Αθανασίου αναμένεται να επαναλάβει την εκλογή από τον πρώτο γύρο, όπως και το 2010, αλλά με μικρότερο ποσοστό από το 83% που έλαβε τότε καθώς σε αυτές τις εκλογές υπάρχουν τρεις αντί για δύο υποψηφιότητες που διεκδικούν τον δήμο. Εκτός του νυν δημάρχου είναι υποψήφιοι οι Στ. Σκορδίλης και ο Χρ. Τζανός.
Δήμος Αίγινας
Τρεις συνδυασμοί παλεύουν για να πάρουν το εισιτήριο για τον 2ο γύρο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Ο πρώην δήμαρχος Π. Κουκούλης μαζί με τους Φ. Τζίτζη και τον επίσης πρώην δήμαρχο Δ. Μούρτζη. Οι υπόλοιποι δύο συνδυασμοί που διεκδικούν τον δήμο έχουν επικεφαλής τον Αν. Ντελή ο οποίος έχει και την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και τον Γ. Κοττάκη ο οποίος έχει τη στήριξη του ΚΚΕ.
Δήμος Κυθήρων
Σκληρή θα είναι η αναμέτρηση στα Κύθηρα αφού οι τέσσερις συνδυασμοί δίνουν μάχη για την κάλπη της πρώτης Κυριακής που θα δώσει το εισιτήριο για τον 2ο γύρο. Επικρατέστεροι να περάσουν στην 2η Κυριακή είναι ο νυν δήμαρχος Θ. Κουκούλης, και κονταροχτυπιούνται για την 2η θέση ο Ευστάτιος Χαρχαλάκης και ο Δημήτρης Λουράντος. Τέταρτος υποψήφιος για τον δήμο είναι ο Μανώλης Χάρος.
Δήμος Πόρου
Από την πρώτη Κυριακή θα αναδειχτεί ο δήμαρχος Πόρου αφού είναι μόνο δύο οι υποψήφιοι. Αντιμέτωποι στην κάλπη θα βρεθούν ο νυν δήμαρχος του νησιού Ι. Δημητριάδης και ο πρώην δήμαρχος Σπ. Σπυρίδων που θα δώσουν σκληρή μάχη για την κατάκτηση του δημαρχιακού θώκου.
Δήμος Σπετσών
Αμφίρροπη θα είναι η εκλογική μάχη και στο νησί των Σπετσών αφού θέτουν υποψηφιότητα ο νυν δήμαρχος Παναγιώτης Λυράκης και η Καλομοίρα Αργυρίου Κουμπή που ήταν υποψήφια και το 2010 και αναδείχτηκε τρίτη με ποσοστό 27% .
Ο νυν δήμαρχος είχε λάβει ποσοστό 35% και κέρδισε τον 2η Κυριακή όπου η σημερινή αντίπαλός του φαίνεται ότι τον στήριξε στη μάχη του 2010. Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την έκβαση του τελικού αποτελέσματος.
Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων
Τρεις υποψήφιοι διεκδικούν τον δήμο Τροιζηνίας. Επικρατέστερος για να περάσει στον 2ο γύρο είναι ο Κώστας Καραγιάννης ενώ δίνουν σκληρή μάχη για να καταλάβουν την 2η θέση οι Νίκος Δαρσινός και Σάββας Αθανασίου.
Δήμος Υδρας
Στο νησί της Υδρας αναμένεται να επανεκλεγεί από την πρώτη Κυριακή ο νυν δήμαρχος Αγγελος Κοτρώνης, όπως και στις εκλογές του 2010 όπου είχε λάβει ποσοστό 54,45%. Αντίπαλός του είναι ο Γιώργος Κουκουδάκης.
Β' Πειραιά
Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας
Ο νυν δήμαρχος Λουκάς Τζανής και ο πρώην δήμαρχος της πόλης Χρ. Σαλελές θα είναι σύμφωνα με εκτιμήσεις το δίδυμο του 2ου γύρου. Ομως δεν αποκλείονται και εκπλήξεις καθώς οι συνδυασμοί είναι πολύ κοντά στα ποσοστά και μπορεί να γίνουν ανατροπές της τελευταίας στιγμής. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι ο Δ. Κωνσταντινίδης, ο Φ. Μελάς, ο Ζαχαρίας Ζούπης, ο Χρήστος Βρεττάκος που έχει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και ο Ηλίας Πατίδης με τη στήριξη του ΚΚΕ.
Δήμος Κορυδαλλού
Φαβορί για τον 2ο γύρο φέρεται να είναι- βάση μετρήσεων κοινής γνώμης- ο νυν δήμαρχος Σταύρος Κασσιμάτης που προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς και ο Γιάννη Μελάς που έχει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Τον δήμο διεκδικούν πέντε ακόμα συνδυασμοί με επικεφαλής την Κ. Κυλάκου, τον Γιώργο Δημόπουλο, τον Γ. Διάκο και την Ελ. Παπουτσιδάκη που έχει την στήριξη του ΚΚΕ.
Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη
Προβάδισμα στον νυν δήμαρχο Γ. Ιωακειμίδη που κατεβαίνει ως ανεξάρτητος υποψήφιος καταγράφουν οι μετρήσεις στο δήμο, ενώ για τη δεύτερη θέση που πιθανότατα θα οδηγήσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών θα δοθεί μάχη μεταξύ τριών υποψηφίων. Του Κ. Παπαδόπουλου που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, του Κούλη Βρεττάκου, που προέρχεται από το χώρο της Ν.Δ., καθώς και του υποψηφίου του ΚΚΕ Στ. Μπενετάτου.
Στον πρώτο γύρο των εκλογών του 2010 ο Γ. Ιωακειμίδης (ο οποίος τότε είχε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ της ΔΗΜΑΡ και των Οικολόγων) πήρε ποσοστό 40% και στο δεύτερο γύρο επικράτησε του ανεξάρτητου Στ. Λογοθέτη με ποσοστό 60% έναντι 40% του αντιπάλου του.
Δήμος Περάματος
Μάχη δίνουν για να περάσουν στο δεύτερο γύρο η προερχόμενη από τη Ν.Δ. Παναγιώτα Βοϊδονικόλα, ο Γιάννης Λαγουδάκης που έχει τη στήριξη το ΣΥΡΙΖΑ, και ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δημήτρης Θεοδωρολέας, σύμφωνα με τις μετρήσεις κοινής γνώμης.
Τον δήμο διεκδικούν και άλλοι τέσσερις συνδυασμοί με επικεφαλής τους Γ. Παρασκευόπουλο, Αθηνά Ζυμάρη που έχει τη στήριξη του ΚΚΕ, ο προερχόμενος από τον χώρο της Ν.Δ. Λαγουδάκος Γιάννης και ο Θ. Τερζής.
Δήμος Σαλαμίνας
Ο νυν δήμαρχος Γ. Τσαβαρής που είναι ανεξάρτητος από τον χώρο της Κεντροαριστεράς φαίνεται ότι θα περάσει στον 2ο γύρο και δίνουν μάχη για το εισιτήριο που θα τους οδηγήσει στην 2η Κυριακή η Ισιδώρα Νάννου και ο πρώην δήμαρχος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Σπυρίδωνας Σοφράς. Ακόμα δύο συνδυασμοί διεκδικούν τη δημαρχία στο Πέραμα με επικεφαλής την Δέσποινα Καρούση και τον Γιάννη Βλάχο που έχει τη στήριξη του ΚΚΕ.
Αττικής
Δήμος Αχαρνών
Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα για το τελικό αποτέλεσμα στον Δήμο Αχαρνών που έχει εγγεγραμμένους 70.000 ψηφοφόρους. Στις πρώτες θέσεις των δημοσκοπήσεων με οριακές διαφορές καταλαμβάνουν ο νυν δήμαρχος Σ. Ντούρος και ο Γ. Κασσαβός που προέρχονται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ., Θ. Κατσιγιάννης και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Οδυσσέας Καμπόλης. Δυναμική παρουσία καταγράφει και ο υποψήφιος του ΚΚΕ, Β. Τοπαλλιανίδης, ο οποίος ήταν τέταρτος στις εκλογές του 2010 με ποσοστό 13,44%.
Στις εκλογές διεκδικούν την ψήφο των δημοτών και οι συνδυασμοί των Σπ. Βρεττού, Παναγιώτη Γρηγοριάδη και Αναστασίας Μπράχου.
Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης
Στον δεύτερο γύρο αναμένεται να κριθεί η εκλογική νίκη μεταξύ του νυν δημάρχου του νέου Καλλικαρτικού δήμου Σπυράγγελου Πανά και του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου που προέρχεται από τον χώρο της Ν.Δ.
Τέσσερις ακόμη συνδυασμοί δίνουν τη μάχη της κάλπης στις 18 Μαΐου με επικεφαλής τους Δ. Δόγκα, Δ. Δαβάκη, Κ. Πασακυριάκο που έχει τη στήριξη του ΚΚΕ και Θανάση Ματόπουλο.
Δήμος Διονύσου
Ο νικητής των εκλογών θα κριθεί στον 2ο γύρο όπου εκτιμάται ότι θα περάσουν ο νυν δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης και ο προερχόμενος από τον χώρο της Ν.Δ. Διονύσης Ζαμάνης. Την είσοδό του όμως στον 2ο γύρο διεκδικεί και ο υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ζυγούνας. Στον δήμο Διονύσου κατέρχονται επίσης η Ζωή Σώκου και ο Παναγιώτης Μπιτάκος.
Δήμος Κρωπίας
Ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Κιούσης που προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ εκτιμάται ότι μπορεί να κερδίσει τον δήμο από την πρώτη Κυριακή. Εάν δεν καταφέρει να ξεπεράσει το 50% τότε θα βρεθεί αντιμέτωπος στον 2ο γύρο με την Αθηνά Κιούση που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Τον δήμο διεκδικεί επίσης ο Ευάγγελος Ρεμπάμης που έχει τη στήριξη του ΚΚΕ.
Δήμος Λαυρεωτικής
Από τους πέντε συνδυασμούς αναμένεται να μεταβούν στον 2ο γύρο ο νυν δήμαρχος Κώστας Λεβαντής και ο Δημήτρης Λουκάς που προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Την είσοδό του όμως στη μάχη της 2ης Κυριακής θα διεκδικήσει με αξιώσεις και ο υποψήφιος Σταύρος Ιατρού που προέρχεται από τον χώρο της Αριστεράς και ήταν τρίτος στις εκλογές του 2010.
Στις 18 Μαΐου διεκδικούν την ψήφο των δημοτών και οι Απόστολος Παμφίλης που έχει τη στήριξη του ΚΚΕ και η Χαρίκλεια Χριστοδουλίδου.
Δήμος Μαραθώνος
Αμφίρροπη αναμένεται η εκλογική μάχη για τον δήμο αφού ο νυν δήμαρχος, Ιορδάνης Λουίζος, φαίνεται να περνάει στον 2ο γύρο μαζί με τον Ηλία Ψινάκη που πρόσφατα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την πόλη.
Στον δήμο Μαραθώνα κατέρχονται επίσης οι συνδυασμοί των Φ. Δεληβοριά, Ν. Στεφανίδη που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ και Νίκου Χατζηγιάννη
Δήμος Μαρκοπούλου
Συνολικά 8 υποψήφιοι διεκδικούν τον δήμο Μαρκοπούλου. Στον δεύτερο γύρο αναμένεται να περάσει ο νυν δήμαρχος Σ. Μεθενίτης που προέρχεται από τη Ν.Δ. και για τη 2η θέση δίνουν μάχη ο Λεωνίδας Μπέης που προέρχεται από τον χώρο της κεντροαριστεράς και ο Κ. Αλλαγιάννης ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ.
Οι υπόλοιποι πέντε συνδυασμοί που διεκδικούν την ψήφο των δημοτών στις 18 Μαΐου έχουν επικεφαλής τους Κ. Μεθενίτη, Γ. Αδάμο, Αν. Συλλελόγλου με τη στήριξη του ΚΚΕ, Θάλεια Μπέη και Ειρήνη Καρρά.
Δήμος Παιανίας
Η εκλογική μάχη στον δήμο Παιανίας είναι αμφίρροπη. Μάχη για τον 2ο γύρο δίνουν οι Σπ. Στάμου και Ισ. Μαδής που προέρχονται από τη Ν.Δ. ενώ την είσοδό του για την επόμενη Κυριακή διεκδικεί και ο νυν δήμαρχος Δ. Δάβαρης. Την ψήφο των δημοτών διεκδικούν επίσης ο πρώην δήμαρχος Γ. Σιώκος, ο Κ. Φιλιούσης, ο Κ. Μπουλμέτης και ο Αλέξανδρος Καποδίστριας.
Δήμος Παλλήνης
Ο νυν δήμαρχος Θανάσης Ζούτσος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του τη δεύτερη Κυριακή πιθανότατα με αντίπαλο τον προερχόμενο από τη Ν.Δ. Παναγιώτη Μερτίρη, αλλά εκτιμάται ότι θα έχει μεγάλη διαφορά ψήφων από τον 2ο. Τον δήμο Παλλήνης διεκδικούν επίσης ο Απ. Βολιώτης με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κ. Μπάκας, και ο Νίκος Γαβράς με τη στήριξη από το ΚΚΕ.
Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου
Ο νυν δήμαρχος που προέρχεται από τη Ν.Δ., Γ. Χριστόπουλος και ο Θ. Αδαμόπουλος θα δώσουν τη μάχη της 2η Κυριακής για τη διεκδίκηση του δήμου. Ο Βασίλης Πιστικίδης που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί και αυτός την είσοδό του στον 2ο γύρο. Την ψήφο των δημοτών στις 18 Μαΐου διεκδικούν επίσης οι Αν Βασιλόπουλος, Χρ. Τσαλαπατάνης και Αμαλία Τόκα.
Δήμος Σαρωνικού
O πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφρώνης μαζί με τον ανεξάρτητο Μαν. Τσαλικίδη και την Αγγελική Ράπτη που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν τη μάχη για να περάσουν στη δεύτερη Κυριακή. Την ψήφο των δημοτών διεκδικούν επίσης ο Γ. Μπιθυμήτρης με τη στήριξη του ΚΚΕ και ο Νίκος Βολάκος.
Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδος
Τρεις υποψήφιοι διεκδικούν την είσοδό τους στη 2η Κυριακή μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Μάρκου που προέρχεται από τη Ν.Δ., η ανεξάρτητη Αννα Ραφτοπούλου και ο Χρήστος Μάρκου που προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Ακολουθούν οι συνδυασμοί της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Ντελάκη, του Νίκου Δαρδαλή που έχει τη στήριξη του ΚΚΕ και του Γρηγόρη Γερακόπουλου.
Δήμος Ωρωπού
Ο νυν δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος που προέρχεται από τον χώρο της Ν.Δ. αναμένεται να συγκρουστεί στον 2ο γύρο με τον Γιώργο Γιασημάκη που έχει τη στήριξη στελεχών από κόμματα της κεντροαριστεράς (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ). Ακολουθεί από κοντά – σύμφωνα με τις τοπικές έρευνες κοινής γνώμης – ο Θωμάς Ρούσης που προέρχεται κι αυτός από τη Ν.Δ., καθώς και ο Μ. Χασιώτης που έχει τη στήριξη του ΚΚΕ, ο Π. Χασιώτης που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, και ο Επ. Δημητρίου.
Δήμος Ασπροπύργου
Ο νυν δήμαρχος της πόλης Νίκος Μελετίου που προέρχεται από τη Ν.Δ. φαίνεται να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα και πιθανότατα εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή όπως και το 2010. Στη δεύτερη θέση καταγράφεται ο Γιάννης Ηλίας και ακολουθούν ο Δημήτρης Μπακάλης που έχει στήριξη από το ΚΚΕ και ο Β. Παπανικολάου.
Δήμος Ελευσίνας
Ντέρμπι προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις για τη δεύτερη Κυριακή μεταξύ του νυν δημάρχου Γ. Τσουκαλά που έχει τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ και του Β. Τόλη που προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι αναμένεται να περάσουν στον 2ο γύρο.
Ακολουθούν ο Ν. Βιλιώτης που προέρχεται από τη Ν.Δ., ο Κώστας Βαμβακάς που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και ο υποψήφιος του ΚΚΕ, Μ. Βαρδαβάκης.
Δήμος Μάνδρας- Ειδυλλίας
Θολό είναι το εκλογικό τοπίο στον δήμο αφού διεκδικούν την είσοδό τους στον 2ο γύρο με αξιώσεις ο Γ. Δρίκος που προέρχεται από τη Ν.Δ., η Ιωάννα Κριεκούκη προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Β. Πανωλιάσκος. Ακολουθούν ο υποψήφιος του ΚΚΕ Χ. Θεοδώρου και η Ελένη Κώνστα.
Δήμος Μεγαρέων
Προπορεύεται ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μαρινάκης που προέρχεται από τη Ν.Δ. και ακολουθούν από κοντά διεκδικώντας μία θέση στον 2ο γύρο, ο ανεξάρτητος Γρηγόρης Σταμούλης, και ο προερχόμενος από την κεντροαριστερά Γ. Μπερδέλης. Την ψήφο των δημοτών διεκδικούν επίσης ο υποψήφιος του ΚΚΕ Αν Χοροζάνης και ο Γ. Μιχάλαρος.
Δήμος Φυλής
Μικρές διαφορές μεταξύ των υποψηφίων καταγράφονται στον δήμο Φυλής αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τον 2ο γύρο. Τοπικές έρευνες κοινής γνώμης εμφανίζουν τον νυν δήμαρχο Δ. Μπουραΐμη μαζί με τον προερχόμενο από τη ΝΔ Χρ. Παππού να προπορεύονται, ενώ από κοντά βρίσκεται και ο υποψήφιος Σάββας Σάββας που διεκδικεί την είσοδό του στον 2ο γύρο. Ακολουθούν ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Λουμιώτης, ο υποψήφιος του ΚΚΕ Δ. Τσιούμπρης και ο Γ. Αβράμης.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...