Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ - Δημοτικές Εκλογές 2014. Αλλαγή στα πρόσωπα ή ανατροπή στις πολιτικές του χθες;


Από το Blog Σάτιρα & Χιούμορ
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση περνά δύσκολες ώρες και βρίσκεται σε βαθιά κρίση, μια κρίση που προέκυψε σαν αποτέλεσμα αντί-αυτοδιοικητικών επιλογών και πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια. Επιλογές που είχαν σαν στόχο τη συντήρηση του πελατειακού κράτους και αντί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποτελεί αυτοδύναμο πόλο διοίκησης έχει μετατραπεί σε έναν διαχειριστή επιλογών της κεντρικής εξουσίας. Στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρισκόμαστε το ερώτημα είναι ένα: Τι αιρετούς θέλουμε; Ποιους ανθρώπους να επιλέξουμε για να μας εκπροσωπήσουν; Εκείνους που χρόνια τώρα υπηρετούν ένα σύστημα εξουσίας δημαρχοκεντρικό με καθεστωτικά τις περισσότερες φορές χαρακτηριστικά;
Εκείνους που χρόνια τώρα υπηρετούν ένα σύστημα που χρόνια τώρα παρακολουθεί μοιρολατρικά τις εξελίξεις με πελατειακά και παλαιοκομματικά χαρακτηριστικά; Ή θα επιλέξουμε εκείνους που θα δώσουν το διαφορετικό θα φέρουν αέρα ανατροπής και θα δώσουν πνοή αισιοδοξίας την επόμενη μέρα στην τοπική αυτοδιοίκηση;

Οι εκλογές σε λίγες μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Διάρκεια θητείας πέντε χρόνια. Σε μια εκλογική διαδικασία που ο κόσμος μένει παγερά αδιάφορος από παλαιοκομματικά χρίσματα και παλαιού τύπου στηρίξεις, δημοτικές κινήσεις πολιτών αδέσμευτες και ανεξάρτητες επιδιώκουν το χρίσμα της κοινωνίας και των συμπολιτών μέσα από μια υγιή διαδικασία. Βάζοντας σε πρώτο πλάνο τον πολίτη, κάνοντας τον συμμέτοχο σε μια διαφορετική συμμετοχική διαδικασία, τέτοιες προσπάθειες μπορούν να φέρουν το καινούργιο που ζητά η κοινωνία.
Ο κόσμος κουράστηκε από τους επαγγελματίες της πολιτικής. Ζητά νέα πρόσωπα, φρέσκες ιδέες και διαφορετικό μοντέλο προσέγγισης της καθημερινότητας. Με διάθεση προσφοράς από ανθρώπους που έμπρακτα μπορούν να εγγυηθούν τη διαφάνεια και να διώξουν πιθανές σκιές που μπορεί να υπάρχουν.

Παλιά, φθαρμένα υλικά, απομεινάρια του κομματικού σωλήνα της δεκαετίας του ’80 που ανεξάρτητα από την όποια προσφορά τους σε παλαιότερες εποχές, δεν έχουν τίποτα το καινούριο και το νέο να προσφέρουν στο Δήμο Μαραθώνα και τις δημοτικές κοινότητες.
Μετά τις παρουσιάσεις των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και υποψηφίων κοινοτικών συμβούλων στις παρατάξεις του Ηλία Ψινάκη και του Λουίζου Ιορδάνη έγινε σαφές και στον πιο αφελή με τα δημοτικά δρώμενα στο Μαραθώνα ότι η ανανέωση που ευαγγελίζονται οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι,  δεν είναι παρά μια προεκλογική φούσκα και τίποτα παραπάνω.
Παλαιοκομματικά πρόσωπα συναντάμε σε όλους τους συνδυασμούς αλλά στεκόμαστε στις παρατάξεις ΠΟΛΙΤΕΣ του Ηλία Ψινάκη και της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ του Ιορδάνη Λουίζου. Υπόσχονται την ανανέωση και δηλώνουν ότι εκπροσωπούν τη νέα γενιά στη δημοτική ζωή της περιοχής μας, με νοοτροπία, χωρίς βλέμμα στο μέλλον, δίχως φρέσκες ιδέες για το πώς πρέπει να διοικείται ένας σύγχρονος δήμος στην σημερινή εποχή. Επαγγελματίες της πολιτικής στην τοπική αυτοδιοίκηση  βλέπουμε από την δημοτική κοινότητα Βαρνάβα, Γραμματικού, Μαραθώνα και ιδιαίτερα της Ν.Μάκρης.
Οι ίδιοι μπορούν να φέρουν κάτι το διαφορετικό;
Εδώ και δέκα (περίπου χρόνια) έχω μοιραστεί μαζί σας τον προβληματισμό μου και σας τον έχω μεταφέρει: Με φθαρμένα υλικά (για μπάζα σε πολλές περιπτώσεις) μπορεί να χτιστεί και να σταθεί όρθιο ένα νέο οικοδόμημα όπως ο Δήμος Μαραθώνα; Σαφέστατα και όχι!
Επειδή αλλάζουν οι εποχές και αλλάζει η ορολογία ή η όποια συνθηματολογία, όπως θέλετε πείτε το, αναρωτιέμαι: Τα ίδια πρόσωπα, τα ίδια μυαλά, οι ίδιοι άνθρωποι, όπως τους είδα και τους είδαν και όλοι οι πολίτες του Βαρνάβα και του Γραμματικού στον δήμο Μαραθώνα, μπορούν να φέρουν, να δημιουργήσουν το διαφορετικό; Δεν είναι όλοι ίδιοι, το ξεκαθαρίζω. Αλλά οι ίδιοι, που τους είδαμε όλοι στον τόπο μας, μπορούν να δημιουργήσουν το διαφορετικό; Σίγουρα όχι!

Πηγή Μ. Αποστολόπουλος

Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...