Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Προτάσσοντας το κοινό συμφέρον και όχι τα... γνωστά συμφέροντα

Γράφει ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής του Συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» και υποψήφιος δήμαρχος Μαραθώνα κ. Φώτης Δεληβοριάς
Έχουμε ξαναπεί ότι η εξουσία, πάνω από δύο θητείες, φθείρει και διαφθείρει. Την ίδια ακριβώς δήλωση έκανε χθες ο Γιάννης Μπουτάρης από τη Θεσσαλονίκη εξαγγέλλοντας ότι είναι η τελευταία φορά που διεκδικεί τη Δημαρχία.


Αν ο Ιορδάνης Λουίζος έστω και τώρα, ενστερνιζόταν αυτή τη διαπίστωση θα έπρεπε ν’ ανοίξει τη διαδικασία της διαδοχής του, διαφυλάσσοντας τουλάχιστον την υστεροφημία του. Από την άλλη μεριά, το ότι ο Ηλίας Ψινάκης δεν έχει ιδέα από Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει πολύ για να το καταλάβει κανείς. Το ότι αγνοεί τελείως την τοπογραφία, την ιστορία και την κοινωνική κατάσταση της περιοχής που φιλοδοξεί να γίνει Δήμαρχος και αυτό το καταλάβαμε.
Στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου ελάχιστες φορές μίλησε για τα τοπικά προβλήματα και όταν το έκανε, απλώς μετέφερε τις απόψεις άλλων και μάλιστα κακοχωνεμένες. Το μόνο που μας είπε είναι ότι, ο Μαραθώνας χρειάζεται μάνατζερ -κάτι σαν κομμωτή δηλαδή- για να τον βγάλει από την αφάνεια και να τον αναδείξει. Όμως, η ανάπτυξη του Μαραθώνα δεν είναι δουλειά μάνατζερ. Αν ήταν μόνο αυτό θα αρκούσε, αν ο εκάστοτε Δήμαρχος προσλάμβανε κάποιον μάνατζερ για να του φέρει επενδύσεις. Και υπάρχουν πολλοί στη δουλειά και πολύ καλύτεροι από τον κ. Ψινάκη.
Αυτοί που σκέφτηκαν να μας φέρουν τον κ. Ψινάκη για Δήμαρχο ποντάρουν σε ένα και μόνο πράγμα: Τη δημοσιότητα που του έχει εξασφαλίσει η τηλεόραση. Να μας πουλήσει δηλαδή, ένα χαμόγελο, μια σαχλή ατάκα και με τη δύναμη του μέσου να μας κάνει να πιστέψουμε ότι είναι ο σούπερμαν που θα φέρει το πάνω-κάτω στην πόλη. Πίσω όμως, από αυτόν βρίσκονται τα συμφέροντα που ετοιμάζονται να πέσουν στο Μαραθώνα για να ξεπουλήσουν τα πάντα. Τη θάλασσα, το βουνό, το Σχινιά, το κωπηλατοδρόμιο, τον κάμπο, το όνομα και την ιστορία μας, αφού πρώτα τα έχουν αγοράσει για μια μπουκιά ψωμί. Οι δημότες του Μαραθώνα, της Νέας Μάκρης, του Βαρνάβα και του Γραμματικού θέλουν πρώτα απ όλα Δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους που θα βάζουν μπροστά το συνολικό συμφέρον, θα διαχειρίζονται με διαφάνεια κι εντιμότητα τα οικονομικά του Δήμου, θα έχουν όραμα με ιεραρχημένους κι εφικτούς στόχους. Θα στηρίξουν την ανάπτυξη στην αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό. Όχι τον τουρισμό με το βραχιολάκι που δεν αφήνει τίποτα στον τόπο εκτός από λύματα, αλλά με τουρισμό ποιότητας που θα αφήνει εισόδημα. Όχι στην ανάπτυξη - φούσκα με κτίρια φαντάσματα, άδεια πουκάμισα που θυμίζουν την παρακμή μιας χώρας που οι πολίτες της, δεν πρόσεξαν. Αλλά στην ευημερία που θα γεννηθεί από μια νέα συλλογική προσπάθεια με ήπια και χωρίς υπερβολές ανάπτυξη, που θα σέβεται την ιστορία, το περιβάλλον και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων. Αυτά τα στοιχεία τα εγγυάται η «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ».
Γι αυτά παλεύει χρόνια τώρα και είχε σημαντικές επιτυχίες. Θυμίζω το τσιμεντονήσι, το δασάκι, τα ΧΥΤΑ Γραμματικού. Στον Δήμο Μαραθώνα, η εξουσία αναπαράγεται με το γνωστό κόλπο του διπολισμού, σήμερα έχει στηθεί το δίπολο: Λουίζος από τη μια, Ψινάκης από την άλλη.
Ένα είναι το βέβαιο: Είτε ο ένας είτε ο άλλος βγει, κερδισμένα θα είναι τα γνωστά συμφέροντα, τα οποία εποφθαλμιούν μια ιστορική περιοχή με διεθνές όνομα.
Και χαμένοι ο Δήμος και οι κάτοικοι το Μαραθώνα 
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...